Cauta

Vaccinarea la chiuvetă, sport național în România! Suntem pe primul lor în Europa

vaccinare

Vaccinarea la chiuvetă, sport național în România! Suntem pe primul lor în Europa

Campania de vaccinare în România a stagnat din nou, după ce valul patru prinsese viteză în contextul creșterii accelerate a numărului de infectări Covid-19. Cifrele oficiale nu sunt însă reale, deoarece mulți români „descurcăreți” au făcut rost de documente care să ateste că s-au imunizat.

Dar „vaccinarea la chiuvetă” arată cât de profundă e corupția din România, încât ea a ajuns să afecteze actul medical, a prăbușit încrederea populației în autorități și a creat o problemă în Uniunea Europeană. Ministrul de Interne Lucian Bode dezvăluie că țara noastră se află pe primul loc în Europa la acest capitol.

Vaccinarea fictivă, o infracțiune

Oficialul a anunțat că peste 1.300 de persoane sunt cercetate și au fost întocmite peste 500 de dosare penale pentru cazuri de vaccinare fictivă. „Infracționalitatea în pandemie nu a intrat în adormire – dimpotrivă, s-a modernizat, și-au modernizat modul de acțiune. Uitați-vă la ce se întâmplă cu această categorie de infracțiune, vaccinarea la chiuvetă.”, a declarat ministrul de Interne.

Primul caz oficial de vaccinare la chiuvetă în care a fost implicat un medic de familie se înregistra în România la începutul lunii septembrie, dar deja erau semnale că există acest fenomen încă din vară. De atunci, autoritățile au făcut numeroase descinderi și au descoperit că este posibil să fi fost eliberate mii, dacă nu chiar zeci de mii de certificate false de vaccinare.

Vaccinare la chiuvetă și la „alții”

Vaccinare la chiuvetă există și în alte state europene, care au introdus obligativitatea certificatelor verzi. În Franța au fost descoperite până acum 110.000 de permise sanitare falsificate. Au fost reținute sute de persoane, după declanșarea a 400 de anchete.

Și germanii se confruntă cu o problemă similară, iar autoritățile italiene anunțau luna trecută că au depistat un tânăr care s-a îmbogăţit din vânzarea de certificate de vaccinare false, o afacere la care s-a asociat cu hackeri ruşi, cu ajutorul cărora a câştigat în câteva luni zeci de mii de euro.

Ultimele stiri

  • Emil Boc a răbufnit, în direct, după câștigarea alegerilor: „Păi, bă fraierilor… Doamne, iartă-mă” – VIDEO
  • Alertă de incendiu la Centrala de la Cernavodă. Pompierii, intervenție de urgență/ISU: „Situaţia este sub control”
  • Canicula ne creşte substanţial factura la energie electrică. Cât plătim dacă ținem aerul condiționat deschis toată ziua
  • Nicuşor Dan anunță că l-a felicitat Ciolacu: „Mi-a spus că ar trebui să vorbim de viitorul Bucureştiului” – VIDEO
  • „Golden Gate de România” a ajuns o „tinichea”! Şoferii se plâng din nou de podul suspendat peste Dunăre, Brăila-Tulcea
  • Fâşia de pământ din mijlocul ţării „ruptă” de realitatea politică. Orașul în care niciun român nu a fost ales în Consiliul Local
  • Parlamentul schimbă legea pentru ca piloţii ucraineni să se pregătească în România! Cum arată proiectul de ordonanță de urgență
  • Scene dramatice, la un spital din Vâlcea. Un bărbat s-a aruncat de la etaj
  • Suma cu care va fi majorată „leafa” unui pensionar care încasează acum aproximativ 2.500 lei. Recalcularea, mană cerească!
  • Concluzia lui Rareş Bogdan: „Domnul Stănescu încearcă să îl împingă pe scări pe domnul Ciolacu”
  • Exit mobile version