AcasăȘTIRI EXTERNECovid-19. Israel a început vaccinarea copiilor cu vârste de 5-11 ani

Covid-19. Israel a început vaccinarea copiilor cu vârste de 5-11 ani

Covid-19. Israel a început vaccinarea copiilor cu vârste de 5-11 ani

Israel a fost una dintre primele țări care a lansat, în decembrie 2020, o vastă campanie de vaccinare în favoarea unui acord cu gigantul farmaceutic Pfizer.

Vaccinarea împotriva Covid-19 a copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani a început luni, 22 noiembrie, seara, în avans în Israel, devenind una dintre primele țări, după SUA, care a redus vârsta de acces la vaccin pentru a stopa pandemia.

„Nu este o decizie ușor de luat”

Guvernul israelian plănuise să lanseze campania de vaccinare marți în speranța de a preveni un eventual al cincilea val de contaminare, dar de luni seara li s-au administrat doze celor mici, a constatat o echipă într-o clinică din Tel-Aviv.

„Eu și soțul meu suntem foarte încântați să fim prezenți la deschiderea vaccinării pentru copiii de 5-11 ani”, a spus Katy Bar Shalom, o mamă de 47 de ani, în timp ce lucrătorii din domeniul sănătății administrau doze de vaccinuri Pfizer copiilor care uneori se tem de ace.

„Știm că trebuie să trecem prin vaccin pentru a permite revenirea la normalitate”, a adăugat Katy Bar Shalom, spunând că vrea să evite noi carantine și să minimizeze riscul de contagiune la școală, care a fost în centrul multor cazuri în ultima perioadă în Israel, o țară însă care a ieșit din al patrulea val de contaminare.

„Este normal să ezitați să vă vaccinați copiii, nu este o decizie ușoară de luat (….) Dar după ce am consultat datele și am citit informații despre milioanele de copii vaccinați în Statele Unite am luat decizia de a ne vaccina copiii”, a declarat Heli Nave, o altă mamă, în aceeași clinică.

Peste 80% din populație, vaccinată

Statul evreu a fost una dintre primele țări care a lansat, în decembrie 2020, o vastă campanie de vaccinare datorită unui acord cu gigantul farmaceutic Pfizer, care i-a oferit acces rapid la milioane de doze plătite în schimbul de date pe scară largă privind efectele vaccinului.

Campania a avut ca rezultat vaccinarea dublă a peste 5,7 milioane din cele nouă milioane de israelieni, mai mult de 80% din adulți.

Autoritățile au lansat ulterior o campanie de administrare a unei doze de rapel, acordată deja la peste patru milioane de persoane, și au redus vârsta de acces la vaccin la 12 ani, înainte de a da undă verde vaccinării de la vârsta de 5 ani, în urma studiilor clinice realizate de Pfizer, unei campanii în această direcție în SUA și recomandărilor oamenilor de știință israelieni.

Pentru a lansa această nouă campanie, primul ministrul Naftali Bennett era așteptat să-și vaccineze fiul cel mic marți dimineață la o clinică din suburbiile Tel Avivului, au anunțat serviciile sale.

author avatar
Tudor Borcea
134 afisari

1 COMENTARIU

  1. ” … una dintre primele țări care A lansat… ” – bravo, mă, cretinule! De două ori, bravo – că te repeți mai jos, prostovane. Toți handicapații au ajuns ziarici. Şi propagandiştii pLandemiei şi ai crimelor ei.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger