Cauta

UE taie 3,5 miliarde de euro din fondurile pentru Romania

Ministerul Afacerilor Europene, Leonard Orban a primit luni seara o scrisoare oficiala prin care UE anunta intreruperea platilor catre Romania. Tara noastra avea de primit aproape 3,5 miliarde de euro prin programul POSDRU.

Leonard Orban avertizeaza ca UE ar putea sa mai taie si alte fonduri catre Romania

Comisia Europeana a intrerupt platile aferente Programului operational sectorial de dezvoltare a resurselor umane (POSDRU) din cauza neregulilor constatate in acest program. Ministrul Leonard Orban si-a exprimat speranta ca intreruperea platilor sa nu dureze decat cateva saptamani, deoarece, in caz contrar, Romania va pierde defintiv cele 3,47 de miliarde de euro pentru POSDRU. „Vor fi intrerupte cererile de rambursare de la Autoritatea de Certificare de Plati catre Comisia Europeana. Sper ca nu va dura decat cateva saptamani. Daca intreruperea va fi de cateva luni, ne putem pune problema unor dezangajari (pierderea definitiva – n.r.) de fonduri”,  a spus Orban.

Vinovatii pleaca, paguba ramane

Orban a precizat ca platile au fost intrerupte deoarece  Autoritatea de Management a POSDRU (AM-POSDRU) nu a implementat recomandarile Autoritatii Romane de Audit, legate de evaluarea si de controlul proiectelor in prima faza, in sensul ca evaluarea trebuia facuta la nivelul intregii tari, nu ”pe sarite”.  Leonard Orban a avertizat ca astfel de ”accidente” ar mai putea aparea in perioada urmatoare si la alte programe.  Raul a fost facut, platile s-au sistat, iar ministrul Muncii, Claudia Boghicevici, a schimbat conducerea AM-POSDRU, dupa ce premierul Mihai Razvan Ungureanu ceruse demiterea fostului director general al Autoritatii, Carmen Ionel. Aceasta i-a luat-o insa inainte, demisionand ”profilactic”. Drept urmare, nimeni nu pateste nimic, iar Romania ramane cu paguba de 3,5 miliarde de euro.

Ultimele stiri

  • Cristian Popescu Piedone i-a retezat orice speranţă lui Ciolacu privind retragerea din cursa pentru Primăria Generală: „Se bat cap în cap”
  • Mega 2024, în România. Von der Leyen, contestată la Bucureşti!
  • Tragedie în ziua de Florii 2024, la Mamaia: un bărbat de 50 de ani s-a înecat în mare!
  • Scriitorul Nicolae Iliescu va fi înmormântat marți, la Cimitirul Străulești 2
  • Telefonul tău te ascultă în timp ce vorbeşti cu apropiaţii, iar informaţiile ajung în online. Iată cum dezactivezi „funcţia-spion”!
  • Afacerile care pun, de azi, lacătul pe uşă. Legea intră în vigoare!
  • FCSB este noua campioană a României
  • Horoscop de Florii – duminică, 28 aprilie 2024. Nativii caută să se liniştească, dar vor întâmpina probleme
  • Comunicat de presă DACOREX COM SRL
  • Drogul „neobișnuit de puternic” care a băgat Anglia în alertă. Un om a murit, iar alți opt sunt la spital
  • Exit mobile version