Cauta

Trafic de influenta pentru sotul de care a divortat cu scandal

Viorica Colgiu, comisar sef al Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC)Galati, a fost trimisa in judecata pentru fapte de coruptie. Cel pentru care ar putea ajunge dupa gratii este chiar fostul sot, de care s-a despartit cu scandal.

Viorica Colgiu este acuzata de trafic de influenta, instigare la fals in documente si luare de mita

Viorica Colgiu este acuzata de procurorii DNA de fapte grave: luare de mita, instigare la abuz in serviciu si participatie la infractiunea de fals intelectual.

Sefa de la Protectia Consumatorului si-a dat sotul afara din casa cu ajutorul judecatorilor

Din rechizitoriul intocmit de anchetatori rezulta ca, in urma cu doi ani, sefa CJPC a apelat la un sef din cadrul  Directiei Sanitare si pentru Siguranta Alimentelor Galati pentru a-si salva fostul barbat de la  o amenda usturatoare. Razvan Colgiu, fostul sot al acesteia, detinea firma Colviraz SRL si vindea produse alimentare fara a avea avizul Directiei Sanitare, precum si alimente cu termenul de valabilitate expirat. Astfel, cu un telefon, Viorica Colgiu a reusit sa-i goneaca pe inspectori din magazinul fostului consort, salvandu-l totodata de la o amenda de 85.000 de lei. Asta desi in acea perioada cei doi erau in plin proces de divort, presarat cu acuzatii grave. De altfel, sefa CJPC a cerut in instanta evacuarea din locuinta a lui Razvan Colgiu si o pensie alimentara pentru fetita lor, lucruri pe care le-a si obtinut.

Spagi in natura

Pe parcursul anchetei, procurorii DNA au descoperit ca in perioada in care a fost sefa la CJPC  era si administrator al societatii Conviraz SRL, firma pe care, teoretic, ar fi trebuit sa o verifice. Practic, Viorica Colgiu avea alte probleme de rezolvat. De exemplu, avea de incasat spagi in natura. „In cursul lunii mai 2011, inculpata a pretins si primit de la reprezentantul unei societati comerciale produse alimentare in valoare de aproximativ 170 lei pentru a favoriza interesele firmei respective. Concret, inculpata i-a solicitat unei persoane din subordinea sa sa falsifice un proces verbal de constatare a contraventiilor prevazute in legislatia privind protectia consumatorilor”, mentioneaza procurorii DNA.

Sechestru pe casa

Agentia Nationala de Administrare Fiscala s-a constituit parte civila in acest caz, cu suma de 85.000 lei, valoarea amenzii care nu a fost aplicata ca urmare a interventiei sefei CJPC. Asa ca, pentru a recupera prejudiciul, procurorii au instituit sechestru asigurator asupra unui imobil detinut de sefa spagara de la Protectia Consumatorului.

Ultimele stiri

  • Mai multe cutremure de gradul 4, produse în România
  • Iohannis se întâlnește astă seară cu Joe Biden
  • Florin Piersic, transferat de la Cluj în Capitală
  • Europa, all-in pe război! România, piață de desfacere pentru vechiturile Vestului
  • Febra materiilor prime critice. UE obligă statele să răscolească pământurile
  • S-a schimbat Covidul. Autoritățile europene cer un nou vaccin
  • Cele mai recente informații despre starea de sănătate a actorului Florin Piersic, internat la Cluj
  • Anul dezastrului în energie. Dispar și sute de MW din hidro
  • Paria sau pionier? Turcia, mișcare îndrăzneață împotriva războiului Israelului din Gaza
  • Marea revenire: creșterea comerțului mondial va fi mai mult decât dublă în acest an
  • Exit mobile version