Cauta

Totul depinde de alegerile prezidențiale din SUA! Întreaga lume va fi afectată!

Totul depinde de alegerile prezidențiale din SUA! Întreaga lume va fi afectată!

Totul depinde de alegerile prezidențiale din SUA! Întreaga lume va fi afectată!

Donald Trump a anunțat în 2017 faptul că SUA se va retrage din acordul climatic de la Paris, singurul pact global global pentru soluționarea crizei provocate de schimbările climatice. În schimb, contracandidatul său la alegerile prezidențiale din 2020, Joe Biden, a anunțat că își dorește ca Statele Unite să rămână în acest acord. Din această cauză, rezultatul alegerilor prezidențiale este cu atât mai important. 

Todd Stern, principalul negociator al SUA atunci când pactul a fost încheiat la Paris în 2015, s-a forțat să urmărească discursul actualului președinte, potrivit acestuia.

„Mi s-a părut revoltător, a fost perfid de la început până la sfârșit. Am fost furios … pentru că (n.r. pactul) este lucru cu adevărat important și iată-l pe acest măscărici care nu înțelege nimic despre ce vorbește. A fost o fraudă”, a declarat Stern.

Condițiile acordului prevăd ca nicio țară să nu poate renunța la acesta înainte de luna noiembrie a acestui an, astfel că, din cauza acestei perioade de timp, SUA vor părăsi oficial acordul de la Paris pe data de  4 noiembrie, la doar o zi după alegerile prezidențiale.

Rezultatul alegerilor prezidențiale din SUA, vital în lupta împotriva schimbărilor climatice

Eventualele speranțe realiste de a evita schimbările climatice dezastruoase se bazează foarte mult pe rezultatul alegerilor întrucât candidatul Joe Biden a promis să se alăture acordului climatic.

Până în momentul de față, 195 de țări au semnat acordul de la Paris în 2015. După semnarea acestuia, următorii cinci ani s-au dovedit a fi unii dintre cei mai călduroși înregistrați vreodată, fapt demonstrat și de incendiile fără precedent din California și Australia, valurile de căldură care au cuprins Europa și India și temperaturile de peste 38 de grade Celsius din Arctica.

Acest tip de impact ar putea fi doar începutul, avertizează oamenii de știință, având în vedere că acestea au fost alimentate de nivelurile de încălzire globală care s-ar putea tripla sau ar putea crește chiar mai mult decât atât.

„Alegerea lui Biden sau a lui Trump la Casa Albă este importantă, nu doar pentru SUA, ci pentru toată lumea în general pentru a face față schimbărilor climatice. Dacă Biden câștigă, 4 noiembrie este ca și cum un vis rău s-a terminat. Dacă Trump câștigă, el pecetluiește acordul. SUA devine non-jucător, iar obiectivele Parisului devin foarte, foarte dificile”, a spus Stern.

Joe Biden, în favoare acordului climatic de la Paris

În timpul președinției sale, Barack Obama, care a susținut  acordul, arăta că SUA era „lider global în lupta împotriva schimbărilor climatice”.

Guvernul SUA a abandonat orice luptă împotriva crizei climatice încă de acum cu ceva timp deoarece administrația Trump a refuzat până acum peste 100 planuri pentru protecția mediului, inclusiv un plan în care Obama dorea reducerea emisiilor din centralele electrice pe cărbune, limitele poluării emise de la mașini și camioane și chiar standarde de eficiență energetică pentru becuri.

Într-o președinție adesea haotică, poziția lui Trump cu privire la schimbările climatice a fost neobișnuit deconsistentă – producția americană de combustibil fosil trebuie consolidată, în care reglementările climatice restrictive trebuiau respectate.

„Biden vrea să reglementeze masiv economia energetică, să reintre în acordul climatic de la Paris, ceea ce ne-ar ucide energia în totalitate, ar trebui să închizi 25% din afaceri și să distrugi dezvoltarea industriei petroliere și pe cea gazelor”, a spus președintele în această lună, în timp ce a anunțat o altă revizuire, de data aceasta a evaluărilor de mediu ale conductelor, autostrăzilor și a altor infrastructuri.

Stern a declarat că alegătorii americani vor fi în mod cert concentrați asupra coronavirusului și a declinului economic.

„Dar schimbările climatice nu pot fi uitate de aceste alegeri. Criza Covid ne-a arătat că țările pot face lucruri remarcabile în scurt timp atunci când consideră că trebuie. Ne arată că avem nevoie de lideri care înțeleg și ce trebuie să facem cu privire la schimbările climatice”, a declarat el.

 

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • CLANUL magistrați, interlopi, politicieni!
  • Englezii s-au săturat de VAR și votează pentru eliminarea lui din fotbal!
  • Răzvan Lucescu a cucerit Atena!
  • Deputații pun la colț Comisia Europeană. Captarea CO2 pune în pericol așezările umane
  • Economia internetului, amenințată de inteligența artificială
  • Centrele de date: Big Tech pune la bătaie miliarde de dolari
  • Ne-am aranjat. MApN vrea să plătească în avans armamentul și să renunțe la orice fel de garanții
  • România, hub logistic regional: direcție cheie asumată de Guvernul Ciolacu
  • JO 2024: lamele de scrimă ale campionilor sunt făurite manual. Meseria “atipică”
  • Exit mobile version