Cauta

Timisorenii ridica un zid de patru metri inaltime la granita cu Ungaria! Vezi ce i-a nemultumit!

O campanie de protest a inceput luni seara, la Timisoara, in contextul amanarii intrarii Romaniei in spatiul Schengen. Drept urmare, un grup de timisoreni a decis ridicarea unui zid simbolic la granita cu Ungaria si lansarea piesei Schen-gen-gen, „noul cantec pentru Eurovision 2013“.

Campania a fost initiata de Flavius Baican, realizatorul unei emisiune la un post de televiziune local, el propunand construirea unui zid numit The Schengen Wall, la Cenad, la granita cu Ungaria.

„E un proiect megalomaniac, cu doze de ironie dar si seriozitate, care isi propune sa atraga atentia asupra Schengen-ului. Am primit sprijin de la autoritati pentru realizarea unui zid, care la inceput va avea 30 de metri lungime si patru metri inaltime. Acţiunea se vrea un statement, iar saptamana viitoare vom incepe efectiv inaltarea zidului“, a declarat Flavius Baican.

Tot drept protest, in aceeasi campanie, a fost lansata si melodia Schen-gen-gen, realizata de trupa Persona si Alin Stoianovici.

„L-am sunat pe Cezar Ouatu, cel care ne va reprezenta tara la concursul Eurovision si i-am propus sa renunte la dreptul de a ne reprezenta tara la acest concurs in favoarea melodiei noastre. Credem ca finala Eurovision ar fi un moment deosebit, in care am putea transmite un mesaj clar, sa exprimam un punct de vedere. La o adica, zidul The Schengen Wall ar putea deveni chiar si un brand de tara. Evident, Cezar Ouatu n-a fost de acord cu propunerea noastra“, a precizat initiatorul campaniei, citat de pressalert.ro.

Flavius Baican a mai precizat ca exista mai multe personalitati locale, din sfera politica si muzicala, care si-au aratat sprijinul fata de aceasta initiativa, in viitorul apropiat fiind anuntate si alte actiuni.

[youtube]BjDCJ7ksOnE[/youtube]

Ultimele stiri

  • Scene înspăimântătoare în SUA. Patru poliţişti ucişi şi alţi patru răniţi, într-un schimb de focuri – VIDEO
  • VIDEO cu momentul arestării. Cum a reacționat Prințul Paul de România când l-au săltat polițiștii
  • Dezvăluiri incredibile despre trecutul judecătoarei lui Vlad Pascu/„A avut concedii medicale repetate și prelungite”
  • Florin Piersic, operat de urgență. Ce a pățit marele actor
  • Citație Rugina Mariana
  • Comunicat de presă Administrație Spitalelor și Serviciilor Medicale București
  • Evoluția acțiunii Transgaz (TGN) în anul 2023
  • Horoscop 30 aprilie 2024 – Stelele vor oferi șansa de a vă îmbunătăți condițiile de viață
  • Incendiu puternic în Bucureşti! Au avut loc şi 3 explozii! O hală dezafectată din Sectorul 1 a luat foc (VIDEO)
  • Un submarin sovietic s-a ciocnit de un submarin american din motive politice absconse
  • Exit mobile version