Cauta

„Taxa pe lacomie” le-a dat, nu le-a luat

Trimestrul 1 pe 2019, aproape o suta de milioane de euro profit, cu 19% mai multi bani decat in aceeasi perioada din anul trecut. Sunt cifre frumoase pentru Banca Transilvania, sa recunoastem, si la fel de bine stau si celelalte institutii financiare din tara. Nicio banca nu lucreaza in pierdere, chiar daca mai acum cateva luni, cand s-a introdus „Taxa pe lacomie”, boceau de mama focului.

Bancile o duc bine de tot

BT, cel mai mare jucator din piata, a raportat un profit de 436 de milioane lei (93 milioane euro) pe trimestrul 1, mult peste asteptarile specialistilor. Nici noua nu vine a crede; de unde eram speriati ca ne fug investitorii, iata-i binemersi ramasi pe baricade, ba si cu un un castig frumusel la purtator. In aceeasi situatie sunt si celelalte banci, semn ca „Lacomia” lui Teodorovici mai degraba le-a dat, decat le-a luat. Bancile o duc bine, fac afaceri profitabile pe axa client – Stat: iau bani (depozite) de la primii si cumpara titluri/ obligatiunii de ultimii. Clientului ii ofera sub 1,5% dobanda, iar de la Stat incaseaza chiar si 5% la anumite depozite la termen. Sa tot faci astfel de invarteli in Romania!

Firmele straine controleaza 54% din economie

Alte cifre dau si ele la fel de bine pe hartie: companiile straine detin 54% din economia Romaniei! Aplauze frenetice dinspre tabara globalistilor, ba Ciolos se gandeste chiar si la o crestere pentru cand o sa se-ntoarca la Palatul Victoria; are el pregatite cateva ordonante cu dedicatie pentru firmele prietene din Occident.

Analizate la rece, informatiile se lovesc de mesajul pe care il promoveaza trompetele progresiste din mass-media – ba ca economia tarii e la pamant, ba ca ne pleaca firmele straine, de nici nu mai stii daca traiesti in Romania sau in Nigeria, pe bune! Pesemne ca procentul asta de 54% nu le este de ajuns, alde Iohannis si ceilalti inchinatori la moaste bruxelleze tintesc spre 100%. Si, daca se poate, sa plece romanii de pe aceste meleaguri, ca sunt destui imigranti care asteapta sa le ia locul!

Campioni in comertul cu amanuntul

Pana sa o bage in groapa, Pesedeu’ mai ridica Romania intr-un top. Conform Eurostat, suntem pe 2 in UE la comertul cu amanuntul, dupa Irlanda.

La nivelul Uniunii Europene, comertul cu amanuntul a fost influentat de faptul ca vanzarile de produse non-alimentare au crescut cu 4,4%, cele de combustibili au urcat cu 4,1%, iar cele de alimente, bauturi si tigari s-au majorat cu 0,4%. Pe luna martie, Romania (cu 9,3%) si Irlanda (cu 10,8%) au raportat cele mai mari cresteri, in timp ce Slovacia (-2%), Austria (-1%) si Belgia (-0,9%) au inregistrat indicatori negativi.

Ultimele stiri

  • S-a schimbat Covidul. Autoritățile europene cer un nou vaccin
  • Cele mai recente informații despre starea de sănătate a actorului Florin Piersic, internat la Cluj
  • Anul dezastrului în energie. Dispar și sute de MW din hidro
  • Paria sau pionier? Turcia, mișcare îndrăzneață împotriva războiului Israelului din Gaza
  • Marea revenire: creșterea comerțului mondial va fi mai mult decât dublă în acest an
  • Guvernele, în foame de bani: taxele pe mașinile electrice adaugă costuri pentru cumpărători
  • Ion Iliescu, un mesaj care a cutremurat Facebook: „Le mulţumesc angajaţilor SPP, foşti şi actuali…”/Ultimele vești despre starea fostului președinte
  • Washingtonul alege momentul nepotrivit pentru a provoca China
  • Fermecătorul Macron nu va avea succes cu Xi Jinping
  • O bătălie sângeroasă ar distrage atenția Rusiei de la Ucraina. Va supraviețui Putin?
  • Exit mobile version