Cauta

Tarife scazute la roaming si la date mobile din iulie

Tarifele pentru serviciile de roaming vor scadea de la 1 iulie 2012. Consumatorii vor avea dreptul sa-si schimbe operatorul pentru anumite servicii, fara taxare in plus si fara schimbarea numarului de telefon.

Posesorii de smartphone vor plati maximum 70 de eurocenti/megabit la serviciile de date mobile

Consiliul Uniunii Europene a adoptat recent noile reguli privind comunicatiile mobile in UE. Potrivit actului normativ, tarifele serviciilor de roaming vor scadea simtitor incepand din acest an si pana in 2014,  permitand o mai buna comunicare intre cetatenii UE si o mai mare concurenta pe piata.

Preturi in scadere in urmatorii ani

Iata care sunt noile tarife aprobate de Consiliul UE:

–         Serviciile de date mobile vor costa din iulie maximum 70 de eurocenti pe megabit si se vor reduce la 45 de eurocenti in 2013, respectiv 20 de eurocenti de la 1 iulie 2014. Tarifele actuale nu includ limite fixate pentru preturile pe care operatorii le pot factura pentru serviciile de date mobile.

–         Apelurile vocale costa maximum 35 de eurocenti/minut in prezent, iar din vara se vor reduce pana la 29 de eurocenti/minut, apoi la 24 de eurocenti/minut din 2013, respectiv 19 eurocenti/minut din iulie 2014.

–         Mesajele scrise, care acum sunt tarifate cu maximum 11 eurocenti vor scadea din iulie 2012 la noua eurocenti, apoi la opt eurocenti din 2013, respectiv la sase eurocenti din iulie 2014.

La tarifele mentionate se adauga TVA.

Evitarea „socului facturii”

Cetatenii UE care calatoresc in afara tarii de rezidenta vor primi din aceasta vara asa-numitele alerte pentru evitarea „socului facturii”. Abonatii vor fi instiintati de operatori in momentul in care factura la convorbirile din strainatate este pe punctul de a depasi 50 de euro, pentru a-si putea optimiza cheltuielile. Acest lucru va fi posibil daca reteaua din strainatate este compatibila cu operatorii nationali la care sunt abonati utilizatorii de telefonie mobila.

Servicii prestate de alte firme

Consiliul UE a stabilit si alte facilitati pentru utilizatorii de telefonie mobila. Acestia vor avea dreptul sa aleaga servicii interne si servicii de roaming separat, de la operatori diferiti, fara sa-si piarda numarul de telefon. Potrivit noilor reglementari, consumatorii nu vor putea fi facturati in plus pentru schimbarea operatorului, iar companiile de telefonie mobila trebuie sa-si informeze clientii cu privire la aceste noi drepturi ale lor.

Ultimele stiri

  • Dezvăluiri incredibile despre trecutul judecătoarei lui Vlad Pascu/„A avut concedii medicale repetate și prelungite”
  • Florin Piersic, operat de urgență. Ce a pățit marele actor
  • Citație Rugina Mariana
  • Comunicat de presă Administrație Spitalelor și Serviciilor Medicale București
  • Evoluția acțiunii Transgaz (TGN) în anul 2023
  • Horoscop 30 aprilie 2024 – Stelele vor oferi șansa de a vă îmbunătăți condițiile de viață
  • Incendiu puternic în Bucureşti! Au avut loc şi 3 explozii! O hală dezafectată din Sectorul 1 a luat foc (VIDEO)
  • Un submarin sovietic s-a ciocnit de un submarin american din motive politice absconse
  • WhatsApp introduce o nouă funcţie aplicaţiei, prin care doreşte să „dribleze” sistemul Android al telefonului mobil
  • TAROM primeşte 95,3 de milioane de euro. Cum vor fi chelţuiti banii
  • Exit mobile version