Cauta

Structura anului şcolar 2022-2023, modificată! Când începe școala în septembrie și cum se vor desfășura cursurile

elevi

Despăgubiri uriașe de la părinți pentru o profesoară din Cluj-Napoca, după ce a fost ironizată pe WhatsApp de elevii ei

Sistemul de educație va trece printr-o nouă reformă. Ministrul Sănătății se gândește serios să modifice din nou Legea Educației. Prin urmare, vor exista transformări majore, care vor afecta toți elevii.

Cea mai mare modificare este durata viitorului an școlar. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că viitorul an școlar va avea o perioadă de cursuri mai lungă decât actualul an. Școala ar putea începe mai repede și s-ar putea termina mai târziu în comparație cu datele cunoscute, a spus Cîmpeanu.

„Ar putea începe mai devreme, posibil între 3 și 11 septembrie și ar putea să se termine mai târziu… va fi o perioadă de cursuri mai lungă, nu vă pot spune acum”, a dezvăluit ministrul Cîmpeanu, la Digi 24.

Elevii ar putea avea „săptămâna verde” la școală

Elevii vor avea și o nouă materie, începând cu anul școlar 2023-2024. Este vorba despre „educație pentru mediu”. Ministrul Educaţiei a anunţat că susţine integrarea în structura anului şcolar a unei propuneri pentru „Săptămâna verde”. El a menţionat că PNRR are o componentă verde foarte bine integrată în pachetul „România Educată”.

„Chiar dacă anul acesta, din cauza crizei sanitare, Săptămâna „Şcoala altfel” a înregistrat dificultăţi, pentru că pe parcursul acestei perioade toată şcoala a fost altfel, găsesc că este o idee foarte bună ca în structura anului şcolar să integrăm şi susţin de pe acum această propunere, o săptămână verde în care elevii să poată ieşi din şcoală şi să înţeleagă într-o manieră cât se poate de directă în natură care sunt efectele schimbărilor climatice, care sunt efectele generale asupra mediului, şi cele bune şi cele rele, pentru a putea face diferenţa, pentru a putea face alegerile inteligente”, a afirmat ministrul Educaţiei cu prilejul lansării în dezbatere a Raportului „Educaţia privind schimbările climatice şi mediul în şcoli sustenabile”.

Sorin Cîmpeanu a asigurat că dezideratele din Proiectul „România Educată” vor fi transpuse în realitate într-o manieră integrată, care va include şi conceptul de dezvoltare durabilă prin educaţie de mediu şi prin conştientizarea importanţei schimbărilor climatice.

Ultimele stiri

  • Vara începe „în forță”! La ce valori vor ajunge temperaturile zilele următoare. Șefa ANM: „Înseamnă deja pragul unei zile de caniculă”
  • Alertă alimentară în România. Sortiment de pește, retras de la rafturi de un cunoscut hipermarket/Care e motivul
  • Cresc veniturile populației în urma măsurilor PSD: românii iau mai multe credite, pe dobânzi mai mici
  • Fluctuațiile la prețul energiei nu-i afectează pe români: Guvernul Ciolacu păstrează plafonarea prețurilor până în primăvara lui 2025
  • Ucrainean reținut de DNA Constanța, pentru cumpărare de influență/Prins în flagrant
  • El a câștigat finala „Românii au talent”, sezonul 14! Tânărul pleacă acasă cu marele premiu de 120.000 de euro – VIDEO
  • Suma uriașă pe care a Trump a câștigat-o în 24 de ore după condamnare. „Sistemul nostru digital de strângere de fonduri a fost copleşit”
  • Imagini dramatice în Italia! Trei tineri, filmați în timp ce se țin în brațe, înainte de a fi luați de ape/Mașina lor, cu numere românești
  • Horoscop 1 iunie 2024. Comunicarea este cheia astăzi
  • Momente de spaimă! Un autocar cu zeci de copii a luat foc pe autostrada A10, în judeţul Alba
  • Exit mobile version