AcasăSOCIALKlaus Iohannis a promulgat Legea: elevii vor studia o nouă materie în...

Klaus Iohannis a promulgat Legea: elevii vor studia o nouă materie în şcoli

O lege care prevede apariția unei noi materii școlare legate de protecția mediului a intrat în vigoare luni, după promulgarea de către președintele Klaus Iohannis și apariția în Monitorul Oficial.

Astfel, elevii vor studia ”educație pentru mediu”.

Se doreşte ca micuţii să devină prietenii naturii

Ministerul Educației, în colaborare cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, elaborează o strategie privind educația pentru mediu până la data de 31 decembrie 2022. Strategia va fi transpusă în programele școlare începând cu anul școlar 2023—2024″, au spus autorităţile.

Proiectul legislativ a fost inițiat în martie 2021 de un grup de parlamentari liberali, printre care se numără și Monica Anisie, fost ministru al Educației. Inițiatorii susțin că învățământul primar (clasele 1-4) ”este locul potrivit pentru a introduce educația de mediu… Generațiile actuale trebuie formate ca prieteni ai naturii”.

În ultimele zile, s-a tot discutat despre controversata propunere a introducerii în programă a unei materii noi, separat de Istorie, „Istoria evreilor. Holocaustul”.

author avatar
Andrei Ștefan
532 afisari

7 COMENTARII

  1. matematica, fizica chimie, biologie geografie si istorie mai studiaza cineva? de limba si literatura romana mi-e si si frica sa intreb

  2. Oamenii fac infarct cu facturile colosale in mana, iar johannis si ai lui si-au propus sa salveze planeta. Asta considera ei in momentul asta ca e cea mai presanta problema a romanilor. Nu va e fusine ba nenorocitilor?

      • daca nu erai atat de prost iti dadeai seama ca e greseala de tastare si ca am vrut sa scriu ,,rusine”.Eu scriu mai repede si nu revin asupra textului pt corectare. D’aia pot aparea unele greseli. Oamenii inteligenti inteleg ce vreau sa zic. Nu e cazul tau.

  3. Acest borfas e interesat de nimicuri ,nicidecum nu este interesat de problemele grave cu care ne lovim zilnic !

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri