Cauta

Sedinta la varful PSD dupa decizia instantei in cazul lui Dragnea

Dupa ce deunazi Inalta Curte a pronuntat in prima instanta o decizie in dosarul privind angajarile de la Protectia Copilului Teleorman, social-democratii se reunesc, in cursul acestei dupa-amiezi, in sedinta.

Comitetul Executiv National urmeaza sa inceapa la ora 16. Sunt primele discutii pe care liderii social-democrati din Capitala si din tara le au intr-un cadru reunit, dupa hotararea instantei de condamnare a liderului PSD la 3 ani si 6 luni de inchisoare.

Dancila, Dan si Tariceanu au reactionat

De altfel, inca din ziua precedenta mai multe voci din randul conducerii formatiunii social-democrate si-au manifestat public sustinerea pentru Dragnea. Printre primii care au facut acest lucru s-a numarat premierul Dancila, numarul 2 in cadrul PSD, care e de parere ca „decizia instantei de judecata in cazul presedintelui PSD ne arata ca modul in care in Romania se aplica legea este inca sub influenta arbitrariului” si ca „Liviu Dragnea a fost condamnat pentru o fapta prevazuta de un articol pentru care exista deja o decizie a CCR ca trebuie modificat pentru a fi in acord cu regulile Constitutiei”.

Mai mult, Dancila a pus accent, in comunicatul transmis ca reactie la decizia Inaltei Curti, pe faptul ca aceia „care cer demisia presedintelui PSD inainte de pronuntarea unei decizii finale, incalca grav Constitutia Romaniei, Directivele Europene si standardele Comisiei de la Venetia, care garanteaza toate prezumtia de nevinovatie”.

La prezumtia de nevinovatie a facut referire si Calin Popescu Tariceanu, liderul ALDE, formatiunea alaturi de care PSD-ul formeaza Coalitia de guvernare, de aceasta data pe Facebook, cand a sublininiat ca „trebuie spus faptul ca este o decizie in prima instanta, ceea ce inseamna ca Liviu Dragnea se bucura in continuare de prezumtia de nevinovatie, valabila pana in momentul unei decizii definitive a instantei”.

Alaturi de Dragnea s-a declarat si secretatul general al PSD, Marian Neacsu, care a transmis, via facebook, faptul ca „membrii PSD sunt mai solidari si mai uniti decat oricand, alaturi de presedintele Liviu Dragnea si alaturi de conducerea legitima a partidului, alaturi de sutele de mii de membri ai partidului si de milioanele de simpatizanti”.

Un mesaj de sustinere a liderului PSD a transmis si vicepresedintele PSD Carmen Dan. „Am fost si voi fi alaturi de presedintele partidului, Liviu Dragnea, si sunt convinsa ca, pana la final, isi va demonstra nevinovatia. Nu este o decizie definitiva! Este evident ca aceasta sentinta este una politizata. Este raspunsul vindicativ nu numai la presiunea strazii, ci si la incercarea autoritatilor legislative si executive de a reforma statul de drept, acela real! De a armoniza legislatia respectand Constitutia si deciziile CCR, asa cum se intampla in orice democratie autentica!”, a notat sefa MAI pe Facebook.

In tot acest timp, mai multe voci din randul formatiunilor din opozitie – intre ele Raluca Turcan, de la PNL si fostul sef al PMP, Traian Basescu – considera ca Dragnea ar trebui sa paraseasca fotoliul de presedinte al Camerei, pe fondul deciziei pronuntate joi de Inalta Curte.

Ultimele stiri

  • Modificarea pe care o vor găsi călătorii ce tranzitează Gara de Nord
  • Panică într-un bloc dintr-o localitate din Iași. Explozie urmată de incendiu/Mai mulți oameni, evacuați – VIDEO
  • Cine sunt pensionarii care se vor alege cu o „leafă” de 6.800 lei după recalcularea de la 1 septembrie 2024
  • Cel mai „de lux” turist al ţării, într-o nouă călătorie scumpă. Klaus Iohannis a plecat într-o vizită în SUA
  • Ce a văzut un român pe bonul fiscal de la restaurant: „Sunt eu bătut în cap și nu mai înțeleg cum funcționează?”
  • Mii de oameni rămaşi, de Paşte, fără apă. Ce s-ar fi întâmplat de s-a ajuns în această situație
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru a doua zi de Paşte. Ce trebuie să faci pentru noroc şi prosperitate
  • Un incendiu care a izbucnit la Piaţa Rahova a blocat circulaţia în Bucureşti! A luat foc un magazin Economat (VIDEO)
  • Cutremur în România, în a doua zi de Paște. Ce magnitudine a avut seismul
  • Ploile torențiale și grindina au făcut prăpăd în prima zi de Paşte! Au fost trimise mesaje RO-Alert (VIDEO)
  • Exit mobile version