Cauta

Se pregătește ceva? Înarmări masive la Poliția de frontieră și suplimentarea forțelor

Poliția de Frontieră ia locul Armatei Române

Ministerul Afacerilor Interne a anunțat o suplimentare de forțe la Poliția de Frontieră, precum și achiziții importante de armament și tehnică militară. Pe fondul crizei de personal din Armata Română, polițiștii de forntieră vin astfel să suplinească lipsa de apărare a granițelor țării. În timp ce fondurile se concentrează pe această structură, restul polițiștilor rămân și fără uniforme.

MAI va achiziționa pentru Poliția de Frontieră nu mai puțin de 6.000 de pistoale, care se vor adăuga celor 5.000 de arme deja existente. Totodată, se vor cumpăra aparate de supraveghere aeriană, două nave de supraveghere maritimă pentru Garda de Coastă, 20 de șalupe de intervenție, 50 de autospeciale, ATV-uri și UTV-uri, autospeciale câini, precum și veste și căști antiglonț. În planul de investiții se mai regăsesc reabilitarea sectoarelor Poliției de Frontieră de la Orlea, Negru Vodă, Băneasa, Darabani și Vicovu de Sus, achiziționarea a 8 microbuze transport personal propriu și a 160lămpi UV și aparate foto criminalistice. Pentru Poliția de Frontieră au fost scoase la concurs prin încadrare din sursă externă nu mai puțin de 500 de posturi de execuție din care 380 agenți ture serviciu, 29 personal contractual, 44 agenți specialiști și 47 ofițeri specialiști domeniile logistic, financiar, resurse umane, achiziții, juridic, fonduri externe nerambursabile. Pentru posturile de ofițer vor putea candida și agenții de poliție care îndeplinesc condițiile.Sindicatele din sistem au solicitat Ministerului Afacerilor Interne suplimentarea ștatului de funcții cu 1.100, din care 1.000 pentru operativ și 100 pentru structurile suport. În funcție de numărul de posturi aprobate, posturile vor fi repartizate cu precădere în zonele fierbinți, acolo unde nevoia e una stringentă în zona operativă, cât și la școlile de pregătire sau perfecționare, susțin sindicaliștii de la Europol.

Bani mai mulți la Frontieră

Începând cu luna iulie vor fi puse în plată sporul de specialist de clasă la Poliția de Frontieră și vor fi plătiți polițiștii promovați pe funcții  care au fost avansați în gradul profesional următor. Plata pentru recalcularea indemnizației de creștere pentru polițiștii care au  întocmit rapoarte se va face ulterior punerii în plată a celor două drepturi prezentate. În ce privește uniforma Poliției de Frontieră, aceasta este deja aproape finalizată. ”A fost prezentată noua uniformă a polițiștilor de frontieră care este in proporție de aproape 80-90% finalizată ca design (prototip). Noua uniformă nici pe departe nu se compară cu cea existentă, cu pantalon la dungă și cravată pentru structurile operative. Aceasta va fi confecționată din materiale de calitate, termorezistente și cu un design modern, model Frontex. Ca și termen orientativ, a fost luată în calcul luna martie 2023, când se va trimite la toate structurile o serie de uniformă 0, polițiștii de frontieră putând să probeze și să comande ulterior mărimea potrivită”, arată Sindicatul Polițiștilor Europol.

Restul mai așteaptă

Pentru polițiștii din celelalte structuri uniformele ar putea fi finalizate, în cel mai fericit caz, în decembrie 2024. Mai mult, din septembrie anul acesta, plata pentru norma de echipament va fi sistată, din acești bani urmând ca MAI să facă plăți pentru achiziția noilor uniforme. Până acum însă sunt cel puțin 4 elemente din echipament cu licitații la care nu s-a prezentat nimeni, ceea ce înseamnă că momentul în care polițiștii își vor primi noile uniforme este foarte departe. Până la primirea noilor uniforme, angajații MAI vor fi obligați, timp de doi ani, să le poarte pe cele uzate.

Ultimele stiri

  • Primele imagini cu ”Poarta Eroilor” iluminată. Construcția e ridicată în intersecția Eroii Revoluției din Sectorul 4 al Capitalei
  • Alege ce citești
  • Ciolacu, în campanie. Pentru Cotroceni!
  • Alexandru cel Mare smulge întregul Taiwan din ghearele comuniștilor
  • Macron și-a adus „gaullismul” în biroul prezidențial!
  • Publicitate de miliarde: Big Tech își revine după zilele întunecate din 2022
  • Băncile centrale, forțate să amâne reducerile ratelor dobânzilor? Cine sucește politica monetară
  • Se alege praful de democrația Occidentului!
  • Cum învrăjbește banul. Noul război de clasă socială: decalajul de bogăție între mileniali
  • Ministerul Energiei își trimite angajații la cursuri, ca să învețe lucruri elementare
  • Exit mobile version