Cauta

Scandal cu demnitari: Afaceri de milioane de euro realizate cu bani publici

78 de demnitari sunt acuzati ca au acordat, din bani publici, contracte de milioane de euro cu bani publici firmelor pe care detin.

Scandal urias in administratia locala dupa ce Agentiei Nationale de Integritate (ANI) a anuntat ca 78 de consilieri locali si judeteni sunt acuzati de conflict de interese si de fapte asimilate celor de coruptie. Cei 78 de consilieri au acordat propriilor firme contracte in valoare de aproximativ 8.5 milioane de euro.

Neregulile privitoare la afacerile ilegale pe care le-au realizat demnitarii au reiesit, potrivit unui comunicat al ANI, in urma unor verificari efectuate de inspectorii institutiei in perioada septembrie 2011-februarie 2012 la nivelul administratiilor locale. In total au fost evaluati 190 de consilieri judeteni si locali, in vederea verificarii respectarii regimului juridic al conflictelor de interese si al incompatibilitatilor in mandatul 2008 – 2012. La finalizarea verificarilor, a fost identificata incalcarea regimului juridic al conflictelor de interese in materie administrativa / penala si al incompatibilitatilor in cazul a 78 de consilieri judeteni si locali.

Astfel, in urma evaluarilor, inspectorii ANI au descoperit:

Totodata, potrivit comunicatului, cei 78 de alesi locali in cazul carora s-a constatat incalcarea regimului juridic al conflictului de interese administrativ si penal si al incompatibilitatilor au incheiat, emis ori aprobat un numar total de 654 de facturi achizitii directe si 443 de contracte cu societatile comerciale la care acestia sau sotul / sotia acestora detin actiuni sau parti sociale. In urma afacerilor, acestia au obtinut beneficii banesti in valoare de 37.952.350 de lei, adica aproximativ 8.510.000 Euro.

In urma anchetelor au fost sesizate organele competente, demnitarii fiind cercetati pentru conflict de interese, fals in declaratii si coruptie.

Ultimele stiri

  • Cel mai „de lux” turist al ţării, într-o nouă călătorie scumpă. Klaus Iohannis a plecat într-o vizită în SUA
  • Ce a văzut un român pe bonul fiscal de la restaurant: „Sunt eu bătut în cap și nu mai înțeleg cum funcționează?”
  • Mii de oameni rămaşi, de Paşte, fără apă. Ce s-ar fi întâmplat de s-a ajuns în această situație
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru a doua zi de Paşte. Ce trebuie să faci pentru noroc şi prosperitate
  • Un incendiu care a izbucnit la Piaţa Rahova a blocat circulaţia în Bucureşti! A luat foc un magazin Economat (VIDEO)
  • Cutremur în România, în a doua zi de Paște. Ce magnitudine a avut seismul
  • Ploile torențiale și grindina au făcut prăpăd în prima zi de Paşte! Au fost trimise mesaje RO-Alert (VIDEO)
  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Exit mobile version