Cauta

România, sub APE! Case inundate, maşini luate de viitură, oameni scoşi de pompieri pe braţe! (VIDEO)

inundatii ape

România, sub APE! Case inundate, maşini luate de viitură, oameni scoşi de pompieri pe braţe!

Ploile din ultimele zile au făcut ravagii în mai multe zone din ţară. Mai multe gospodării din județele Vâlcea, Prahova și Mehedinți au fost inundate în urma ploilor abundente. Pompierii militari au intervenit cu pompe pentru evacuarea apei din curți.

Vremea rea a creat probleme, în ultimele 24 de ore, în 21 de localităţi din 10 judeţe. Cel mai grav afectat este județul Prahova, unde s-a produs o surpare de teren în Sinaia din cauza eroziunii malului pârâului Vânturiș, fiind în pericol 3 case.

Case și gospodării inundate în Azuga, după ploile abundente din ultimele ore

Dâmbovița a iesit din matcă

Tot ca urmare a precipitațiilor abundente, râul Dâmbovița a iesit din matcă în localitatea Gheboieni și a inundat un teren de sport, trei grădini și DJ 702B pe o distanta de circa 200 de metri.

Pompierii au intervenit pentru a scoate o mașină care a intrat în șanț și au evacuat două persoane din vehicul. Două mașini au fost surprinse de o viitură puternică în comuna dâmbovițeană Tătărani. Din fericire, șoferul și pasagerii s-au salvat la timp. Partea bună este că nu s-au înregistrat victime.

Cel mai grav afectat a fost județul Prahova, în Sinaia, unde s-a produs o surpare de teren ca urmare a eroziunii malului pârâului Vânturiș, fiind în pericol 3 case. Preventiv 3 persoane s-au autoevacuat la rude.

Având în vedere că fenomenele de vreme rea sunt încă în vigoare, situația este permanent monitorizată de Centrul Operațional Național pentru dispunerea măsurilor care se impun pentru alocarea, la nevoie, a forțelor și mijloacelor necesare limitării și înlăturării potențialelor efecte„, a transmis IGSU.

Ultimele stiri

  • Caz înfiorător în Dolj! Un copil în vârstă de 13 ani a murit înecat. Poliţia a deschis un dosar penal
  • Accident grav: au fost implicate un autoturism şi un autobuz. Șase persoane, duse la spital
  • Cel mai mare criminal în serie din istoria Canadei, Robert Pickton, a murit. Fusese atacat în închisoare
  • ÎPS Teodosie: Orice atac de panică „însemnează o împuţinare de suflet”/ Ce spune Arhiepiscopul despre „patima” statului la telefon
  • O mașină a luat foc pe Autostrada București-Pitești. Care a fost cauza izbucnirii incendiului
  • Horoscop 2 iunie 2024. Primiţi nişte veşti importante
  • Burduja, despre întâlnirea cu Iohannis, de la Cotroceni: „Nu este o chestiune neobişnuită” – VIDEO
  • Vara începe „în forță”! La ce valori vor ajunge temperaturile zilele următoare. Șefa ANM: „Înseamnă deja pragul unei zile de caniculă”
  • Alertă alimentară în România. Sortiment de pește, retras de la rafturi de un cunoscut hipermarket/Care e motivul
  • Cresc veniturile populației în urma măsurilor PSD: românii iau mai multe credite, pe dobânzi mai mici
  • Exit mobile version