Cauta

Romania nazista?

Totul are o limita. Nu si la Iohannis care, uitand ca nu stapaneste perfect limba romana, s-a lansat intr-un expozeu despre Holocaust, scotand pe gura cele mai aberante cuvinte. Poate ca in germana, spusele lui au sens. Sau alt sens decat ce a vrut sa spuna. Dar in romana suna de-a dreptul sinistru ca, plecand de la nazism, sa ajungi sa faci trimiteri evidente spre Partidul Social Democrat. Nu ma intereseaza ce scuze ar gasi presedintele pentru prostiile rostite, nici ca, in stilul de acum cunoscut, ar da din nou vina pe presa ca au fost idei si fraze rupte din contest. Nu, Iohannis a comis o gafa iremediabila.

Iohannis si a mai trecut in palmares inca o jignire adusa romanilor

Ziua internationala de comemorare a victimelor Holocaustului nu este un prilej de a face politica sau de a-ti ataca adversarii. In nicio tara din lume nu se intampla asa ceva. Este o zi ingrozitor de trista, in care pana si gandurile ar trebui sa paseasca in varful picioarelor. In universul lui Iohannis, insa, lucrurile astea nu incap sau isi pierd valoarea si ii confera ocazia de a lansa alte si alte sageti otravite.

Cartea de vizita

La 74 de ani de la eliberarea lagarului Auschwitz-Birkenau, presedintele Romaniei s-a imbracat in mantia ipocriziei si a vorbit despre Holocaust. Absolut neconvigator, din punctul meu de vedere. Mai mare sacrilegiu nu cred sa existe. Parea, mai degraba, in cautarea unor efecte emotionale de maxima greutate. Cine i-a urmarit discursul, a sesizat un lucru flagrant. In mod surprinzator, Holocaustul nu a avut autori naturali. Nu a fost creat de nimeni.

Claudia Tapardel Oare unde si cand se va opri neamtul <a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagklaus iohannis title=Klaus Iohannis data wpil keyword link=linked>Klaus Iohannis<a> din aceste atacuri de o gravitate fara precedent

Nu i-a reclamat nimeni paternitatea. Au fost doar niste persoane care au calcat la maximum pe accelaratia epurarilor. Niste cetateni nenumiti, fara nationalitate si fara cetatenie. Nu apartineau niciunui stat. Tara care a inventat fabricile mortii nu a existat si nu exista. S-o fi numind cumva Germania? Daca da, de ce i-o fi fost greu lui Klaus Werner Iohannis sa-i pronunte numele? De ce nu se regaseste Germania in discursul celui care, altminteri, si-a construit cartea de vizita prin cancelariile europene cu originile lui?

Iohannis, cat ai fost de sincer?

Cum pot sa cred ca presedintele este sincer si ca sufera de pe urma celor mai abominabile fapte petrecute la Auschwitz si in alte lagare? Cum pot sa cred ca se da de ceasul mortii pentru cei care au fost torturati, infometati cu buna stiinta, schingiuiti si batjocoriti fara mila, ca apoi sa dispara fara urma in cea mai sinistra inventie a mintii umane? A visat noaptea ca nazistii trimiteau copiii in camerele de gazare, alaturi de mamele disperate, care nu puteau sa-i paraseasca? Nu mi s-a parut. Cum pot sa cred ca Iohannis este sincer si se cutremura de groaza la gandul ca milioane de oameni au pierit fara nicio vina in crematoriile lagarelor naziste cand el, printr-o mascarada judiciara, si-a acceptat senin rolul de conducator al unei structuri bizare, care a fost investita cu titlul de urmas al unei organizatii naziste? De ce as crede ca ii caineaza pe evrei, cand, din bunurile confiscate acestora, structura de care vorbeam nu am auzit sa fi restituit ceva?

Bate saua sa priceapa PSD

„Sa nu uitam ca, in numele unui asa-zis ideal suprem, schimband legi si capturand institutii una cate una, s-a consolidat regimul nazist. Perceptia ca politicienii, care reprezinta oamenii si interesele lor, au dreptul sa calce in picioare adevaruri, sa identifice dusmani, sa dea vina pentru esecurile lor pe diferite categorii de cetateni reprezinta o filosofie toxica. Astazi, in tentativa lor nesabuita de a se salva de justitie si de a-si prezerva puterea, unii politicieni invinuiesc magistrati, blameaza multinationalele viclene, cum zic ei, si diabolizeaza Uniunea Europeana, descrisa drept abuziva si trufasa. Dupa cei aratati acum cu degetul, ar urma altii, apoi altii, si tot asa pana cand indistinctia si cautarea continua a vinovatilor s-ar transforma in pretextul perfect pentru acapararea statului”. Cuvintele ii apartin lui Klaus Iohannis. Vi se pare ca ar fi vorba de PNL? De USR sau PMP? De partidul lui Ciolos sau de cel nasit de Traian Basescu?

A depasit linia rosie

„Afirmatiile presedintelui Klaus Iohannis sunt fara precedent in politica romaneasca. Niciun sef de stat sau de Guvern dintr-un stat democratic al Uniunii Europene nu si-a permis sa faca afirmatii atat de grave, comparand un partid politic parlamentar, ales in mod legitim si democratic de milioane de romani, cu fenomenul ingrozitor reprezentat de nazism. Ce legatura are politica implementata de Guvernul Dancila si sustinuta de coalitia PSD-ALDE cu atrocitatile comise de partidul si oamenii lui Hitler? Numai un om disperat, care si-a pierdut busola ratiunii politice poate face astfel de comparatii, indemnand la ura si dezbinare. Mai grav este ca presedintele Iohannis, de origine germana, se foloseste pur si simplu de un eveniment tragic, asa cum a fost Holocaustul, inducand in societate o stare de tensiune”, a replicat europarlamentarul Claudia Tapardel. Nu mi se pare ca minte sau ca exagereaza cu ceva. In mod evident, Iohannis a depasit linia rosie. Nu are limite in actiunile lui. Nu conteaza nimic, nici suferintele evreilor si nu numai ale lor din lagarele naziste, nici ca jigneste inimaginabil milioanele de alegatori si simpatizanti ai PSD. Chiar aratam a Romanie nazista? N-are importanta, conteaza doar furia lui de a pune mana pe cel de-al doilea mandat, indiferent cum isi croieste drum pana acolo.

Ultimele stiri

  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Exit mobile version