AcasăNewsRomania nazista?

Romania nazista?

Iohannis si-a mai trecut in palmares inca o jignire adusa romanilor

Totul are o limita. Nu si la Iohannis care, uitand ca nu stapaneste perfect limba romana, s-a lansat intr-un expozeu despre Holocaust, scotand pe gura cele mai aberante cuvinte. Poate ca in germana, spusele lui au sens. Sau alt sens decat ce a vrut sa spuna. Dar in romana suna de-a dreptul sinistru ca, plecand de la nazism, sa ajungi sa faci trimiteri evidente spre Partidul Social Democrat. Nu ma intereseaza ce scuze ar gasi presedintele pentru prostiile rostite, nici ca, in stilul de acum cunoscut, ar da din nou vina pe presa ca au fost idei si fraze rupte din contest. Nu, Iohannis a comis o gafa iremediabila.

Iohannis si a mai trecut in palmares inca o jignire adusa romanilor

Ziua internationala de comemorare a victimelor Holocaustului nu este un prilej de a face politica sau de a-ti ataca adversarii. In nicio tara din lume nu se intampla asa ceva. Este o zi ingrozitor de trista, in care pana si gandurile ar trebui sa paseasca in varful picioarelor. In universul lui Iohannis, insa, lucrurile astea nu incap sau isi pierd valoarea si ii confera ocazia de a lansa alte si alte sageti otravite.

Cartea de vizita

La 74 de ani de la eliberarea lagarului Auschwitz-Birkenau, presedintele Romaniei s-a imbracat in mantia ipocriziei si a vorbit despre Holocaust. Absolut neconvigator, din punctul meu de vedere. Mai mare sacrilegiu nu cred sa existe. Parea, mai degraba, in cautarea unor efecte emotionale de maxima greutate. Cine i-a urmarit discursul, a sesizat un lucru flagrant. In mod surprinzator, Holocaustul nu a avut autori naturali. Nu a fost creat de nimeni.

Claudia Tapardel Oare unde si cand se va opri neamtul <a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagklaus iohannis title=Klaus Iohannis data wpil keyword link=linked>Klaus Iohannis<a> din aceste atacuri de o gravitate fara precedent

Nu i-a reclamat nimeni paternitatea. Au fost doar niste persoane care au calcat la maximum pe accelaratia epurarilor. Niste cetateni nenumiti, fara nationalitate si fara cetatenie. Nu apartineau niciunui stat. Tara care a inventat fabricile mortii nu a existat si nu exista. S-o fi numind cumva Germania? Daca da, de ce i-o fi fost greu lui Klaus Werner Iohannis sa-i pronunte numele? De ce nu se regaseste Germania in discursul celui care, altminteri, si-a construit cartea de vizita prin cancelariile europene cu originile lui?

Iohannis, cat ai fost de sincer?

Cum pot sa cred ca presedintele este sincer si ca sufera de pe urma celor mai abominabile fapte petrecute la Auschwitz si in alte lagare? Cum pot sa cred ca se da de ceasul mortii pentru cei care au fost torturati, infometati cu buna stiinta, schingiuiti si batjocoriti fara mila, ca apoi sa dispara fara urma in cea mai sinistra inventie a mintii umane? A visat noaptea ca nazistii trimiteau copiii in camerele de gazare, alaturi de mamele disperate, care nu puteau sa-i paraseasca? Nu mi s-a parut. Cum pot sa cred ca Iohannis este sincer si se cutremura de groaza la gandul ca milioane de oameni au pierit fara nicio vina in crematoriile lagarelor naziste cand el, printr-o mascarada judiciara, si-a acceptat senin rolul de conducator al unei structuri bizare, care a fost investita cu titlul de urmas al unei organizatii naziste? De ce as crede ca ii caineaza pe evrei, cand, din bunurile confiscate acestora, structura de care vorbeam nu am auzit sa fi restituit ceva?

Bate saua sa priceapa PSD

„Sa nu uitam ca, in numele unui asa-zis ideal suprem, schimband legi si capturand institutii una cate una, s-a consolidat regimul nazist. Perceptia ca politicienii, care reprezinta oamenii si interesele lor, au dreptul sa calce in picioare adevaruri, sa identifice dusmani, sa dea vina pentru esecurile lor pe diferite categorii de cetateni reprezinta o filosofie toxica. Astazi, in tentativa lor nesabuita de a se salva de justitie si de a-si prezerva puterea, unii politicieni invinuiesc magistrati, blameaza multinationalele viclene, cum zic ei, si diabolizeaza Uniunea Europeana, descrisa drept abuziva si trufasa. Dupa cei aratati acum cu degetul, ar urma altii, apoi altii, si tot asa pana cand indistinctia si cautarea continua a vinovatilor s-ar transforma in pretextul perfect pentru acapararea statului”. Cuvintele ii apartin lui Klaus Iohannis. Vi se pare ca ar fi vorba de PNL? De USR sau PMP? De partidul lui Ciolos sau de cel nasit de Traian Basescu?

A depasit linia rosie

„Afirmatiile presedintelui Klaus Iohannis sunt fara precedent in politica romaneasca. Niciun sef de stat sau de Guvern dintr-un stat democratic al Uniunii Europene nu si-a permis sa faca afirmatii atat de grave, comparand un partid politic parlamentar, ales in mod legitim si democratic de milioane de romani, cu fenomenul ingrozitor reprezentat de nazism. Ce legatura are politica implementata de Guvernul Dancila si sustinuta de coalitia PSD-ALDE cu atrocitatile comise de partidul si oamenii lui Hitler? Numai un om disperat, care si-a pierdut busola ratiunii politice poate face astfel de comparatii, indemnand la ura si dezbinare. Mai grav este ca presedintele Iohannis, de origine germana, se foloseste pur si simplu de un eveniment tragic, asa cum a fost Holocaustul, inducand in societate o stare de tensiune”, a replicat europarlamentarul Claudia Tapardel. Nu mi se pare ca minte sau ca exagereaza cu ceva. In mod evident, Iohannis a depasit linia rosie. Nu are limite in actiunile lui. Nu conteaza nimic, nici suferintele evreilor si nu numai ale lor din lagarele naziste, nici ca jigneste inimaginabil milioanele de alegatori si simpatizanti ai PSD. Chiar aratam a Romanie nazista? N-are importanta, conteaza doar furia lui de a pune mana pe cel de-al doilea mandat, indiferent cum isi croieste drum pana acolo.

author avatar
Valentin Boeru
3.033 afisari

27 COMENTARII

  1. Citat din boerul militian „S-o fi numind cumva Germania? Daca da, de ce i-o fi fost greu lui Klaus Werner Iohannis sa-i pronunte numele? De ce nu se regaseste Germania in discursul celui care, altminteri, si-a construit cartea de vizita prin cancelariile europene cu originile lui?”Citat inchis!

    Cititi mai mult: https://www.national.ro/news/romania-nazista-647809.html/#ixzz5e1PF0SKd
    enational.ro
    Cit de marginit si xenofob poti sa fii in acest Articol: Xenofobie este frica sau ura față de străini. Aceasta nu se referă numai la nesuferirea unei etnii, unei culturi sau unei religii diferite, dar și la frica de oameni necunoscuți și de concepte necunoscute. Forme ale xenofobiei pot include rasismul sau homofobia. Cum poti uri un popor pentru ca a votat un dement ca hitler? Stia poporul german ce va face in citiva ani criminalul? Este exact ce sa intimplat (Ceausescu) si ce se intimpla acum (Balaurul Mustacios) in Romania! Nimeni in Presa Internationala nu injura Poporul Roman Sau Tara Romaneasca! Injura presa aservita Interlopilor comunisti, Ciorditorii de Taxe, si in general Condamnatul de la Camera Deputatilor, aceasta trupa politica imorala pe care o sustii cu nerusinare militieneasca! Mosule, ce-ai ajuns!
    De ce nu scrii si despre Balaurul Flausat?! Nu ne da voie si bani conducerea de partid si de stat?! Lacrimi si Regrete!

    • Nu mai bea Carmol, Paiato! Nu vezi ca nu are nicio logica ce bolborosesti acolo? Unde dracu ai vazut tu ca autorul uraste Germania?

      • Esti greu de cap? Citat: „Tara care a inventat fabricile mortii nu a existat si nu exista. S-o fi numind cumva Germania? Daca da, de ce i-o fi fost greu lui Klaus Werner Iohannis sa-i pronunte numele? De ce nu se regaseste Germania in discursul celui care, altminteri, si-a construit cartea de vizita prin cancelariile europene cu originile lui?” Citat inchis!

        O fi o declaratie de dragoste sau Xenofobie?!

        Articolul a fost deja raportat la Comisia Europeana impotriva Rasismului si Intolerantei.

        Cititi mai mult: https://www.national.ro/news/romania-nazista-647809.html/#ixzz5e1eCfvuf
        enational.ro

    • Paiată, citește mai atent articolul . Unde este ura față de Germania? Folosești termenul de xenofobie în mod eronat. Știu definiția. Este absolut aberantă comparația Președintelui. Intre nazism și actuala putere de la noi. Și, dacă tot vorbim de drepturi și imagine, mi se pare că Președintele aruncă cu noroi și peste noi. Păcat. Și, intră în arhiva ziarului, să citești și articole impotriva lui Dragnea. Multe. Nu apăr ziarul. Nici autorul. Dar au dreptul la o analiză obiectivă.

      • Si Presedintele, prin afirmatia lui a atras atentia la ce se „poate” intimpla, prin analogie cu venirea sau devenirea lui hitler din politician in criminal! Chiar nu vedeti? sunteti orbi? Distrug Statul de Drept care este piatra de temelie a Democratiei! Baietelul de 8 ani cu executare la BNR? Suntem tara de ciorditori „guvernamentali”? Au drumul deschis spre Dictatura! Intrebare retorica: Ii mai poate „opri” Justitia?

        Este xenofob prin insinuare! Autorul militian il ataca prin „etnia” sa insinuind ca Germania e nazista! Poporul german nazist deci si etnicul german Johannis e tot nazist! Teorie de militian incult si mercenar (pentru ca o face pe bani murdari)!

        • Paiată, la care Justiție ne referim? La cea bazată pe protocoale? În aceea nu cred. La Justitia care a băgat în pușcării oameni nevinovați, achitați ulterior? Nici în aceea nu cred. Știu că sunt mulți magistrați care își fac datoria cu onoare. În ei cred. Dar știu că mulți au fost și sunt călcați în picioare. Trebuie să respecte ordinul. Dacă nu…. sunt anihilați. Nu este Stat de Drept. Până când magistrații nu vor avea dreptul la propria opinie. Pe baza legii. Hai să lăsăm etnia. Eu văd, din partea Primului Om din țară, un nedisimulat dispreț față de toți ce nu l-au votat. De la început. Nicio problemă. Mă așteptam să fie Președintele tuturor romanilor. Nu a fost. Păcat.

          • În fiecare zi, 600 de români pleacă din țară. Să se laude cu cea mai mare creștere a PIB-ului din istoria României! kmkz

            În timpul ăsta, în România:
            – la fiecare 5 minute, un copil de PSD-ist e angajat la stat!
            – la fiecare 5 zile, Olguța (chiar și fără minister) nu se lasă și mai dublează câte ceva. Pe hârtie!
            – la fiecare 5 săptămâni, Dan Voiculescu nu plătește către stat prejudiciul de 60 de milioane de euro!
            – la fiecare 5 secunde, avem o țară frumoasă. Păcat că e guvernată!

          • Nici eu nu disimulez dispretul fata de cei care ma fura! Adica ii ceri Presedintelui sa fie tolerant cu Condamnatul de la Camera Deputatilor care a schimbat 3 guverne si 70 de ministri in 2 ani? Sa fie presedintele baietelului de 8 ani cu executare? Sa fie Presedintele Balaurului Flausat care si-a cerut scuze infractorilor si nu celor ce mor netratati in spitale? Care mor in accidente pe drumuri improprii? Celor care-si trimit copii inteligenti la „scoala” de unde vin „analfabeti functionali”? etc.etc.
            Concluzie:Justitia nu poate fi decit una singura!
            „ustiția este teoria legală sau filosofică prin care se administrează corectitudinea. Ca și în majoritatea disciplinelor bazate pe filozofie, conceptul de justiție diferă în fiecare cultură. O teorie timpurie a justiției a fost stabilită de filosoful grec antic Plato în lucrarea sa Republica. Susținătorii teoriei divine spun că dreptatea pleacă de la Dumnezeu. În secolul al XVII-lea, teoreticieni precum John Locke au susținut drepturile naturale ca derivate ale justiției. Gânditorii în tradiția contractului social afirmă că justiția este derivată din acordul reciproc al tuturor celor interesați. În secolul al XIX-lea, gânditorii utilitari, inclusiv John Stuart Mill, au declarat că justiția este ceea ce are cele mai bune consecințe.
            Si cele mai bune CONSECINTE le cunoastem cu toti! Exact ce ne spune si Presedintele Tuturor Romanilor Care Nu Fura! Amin!

        • Dar cine au fost nazistii, noi romanii, nu nemtii ? Uitati-va la filmele de pe Viasat History despre NAZISM care se distribuie saptamanile astea si o sa va luati cu mainile de cap. Da, poporul grman a fost in majoritate nazist si l-a ADORAT pe Hitler. De ce vreti sa spoiti realitatea.Pe germanii care au atentat la viata lui Hitler, si au supravietuit, nemtii i-au considerat tradatori de tara pana prin 1965-1970.Nu mai incercati sa falsificati istoria de dragul lui Johannis.Vorbiti numai prostii.

  2. Poporul german cand l-a votata pe Hitler stia programul partidului condus de acesta si dorea cu ardoare o revansa la infrangerea din primul razboi mondial,asa ca cetatenii germani din acea perioada au fost raspunzatori de ce a urmat,insa nu trebuie sa plateasca la infinit pentru ororile din al doilea razboi mondial.In prezent,insa,mai apar politruci,gen Mutalakul,care isi da tare in petecul mintii sale de analfabet nefunctional,sanchi balamale,el doar gandeste in doua viteze=incet si mai incet sau nu gandeste deloc ci doar citeste discursuri fara sa inteleaga textele lor.Mutalakul chiar are tendinte naziste,a reanfiintat GEG,pe care l-a si condus fiind totodata si primar,i-a retrocedat acestei organizatii fasciste toate imobilele confiscate prin decret regal,nu de comunisti,tot de pe functia de primar.Si-a menifestat antisemitismul de mai multe ori,chiar bascalios declarand ca el onoreaza nu comemoreaza victimele holocaustului,in exprimari disimulate dar usor de descifrat.Mutalakul mai spera sa fie impus,din nou,de catre unul din stapanii Coloniei,in functia de guvernator general tot prin fraudarea alegerilor.

    • Alo gidea? De ce Cobesti?
      Tu, ca o reala cobe esti tot xenofob si homofob ca si militianul mercenar! Tu nu ataci politica sustinuta de Presedinte- Anticoruptie – tu nu poti sa strigi aici: „Traiasca si infloreasca interlopii si Ciorditorii” care te fura si pe tine tont atit de mult! Tu ataci atunci OMUL Johannis! Despre care nu poti gasi argumente negative! Le repeti ca papagalul pe cele transmise si bine platite de mercenarii latrinei3! Scirba si Lehamite!

  3. Paiată, chiar m-a amuzat comentariul tău. Am înțeles exacerbarea. Soluții mai bune?

    • Solutiile cele mai bune ar fi sa urmaresti cursul valutar , sa ai grija sa nu cazi victima unor infractori periculosi liberati la comanda lui Toderut , sa lupti pentru confiscarea averilor celor ce au facut afaceri cu statul sau fura banii copiilor , sa nu mai permiti penali in functii , sa nu te ciomageasca si sa te gazeze jandarmii , sa ai educatie , sistem de sanatate bine pus la punct , sa nu colcaie functiile publice de rubedenii , coruptilor sa li se taie o mana si sa li se scoata un ochi etc .Beneficiezi de pensie speciala si ceri din foisor sa se arunce poporului cozonac daca n-are paine ? Ce-i amuzant in toate astea , pe ce lume traiesti , tovarasa Alexandra ? Poporul e rabdator ,fereasca sfantul de o scanteie …!

    • Solutii mai bune? Poate daca-i radem mustata….

      Nu noi avem puterea de a decide! Dar sa fim obiectivi si atenti la cum votam!
      De ce la unu-L sa-i inoate Cormoranul cu Irinuca in piscina si la altii carcalacii in bucatarie?

  4. Paiață, uite reacția oficială a câtorva zeci de mii de români din Sibiu:

    IOHANNIS, ULTIMUL CARE AR TREBUI SĂ VORBEASCĂ DESPRE NAZISM

    „Iohannis nu renunţă când vine vorba despre tupeu, însă devine îngrijorător când acest tupeu se regăsește în declarațiile publice ale acestui domn.
    Așadar, cu ocazia comemorării victimelor Holocaustului, Werner Iohannis Klaus, “cumpărătorul de rea-credinţă de case”, a ținut să-si exprime opinia proprie și a spuns că PSD-ul ar fi comparabil cu un partid nazist.
    Înainte de toate nu numai că nu are nicio logică această asemănare, dar Werner Iohannis ar trebui să fie ponderat în declarații, mai ales că nu vorbește în calitate de persoană fizică, ci din postura de președinte al României.
    Îi reamintim domnului Iohannis că, în 2007, pe vremea când era primar al Sibiului şi preşedinte al Forumului Democrat al Germanilor din România, organizaţia pe care o conducea a solicitat şi a obţinut în instanţă recunoaşterea calităţii de succesor în drepturi a ORGANIZAȚIEI NAZISTE “Grupul Etnic German”. Imediat după, toate proprietăţile care au aparţinut organizaţiei naziste sus-menţionate şi care, conform tratatelor naţionale şi internaţionale ar fi trebuit să ajungă şi să rămână în proprietatea statului român au fost retrocedate, în mod curios, FDGR-ului şi Bisericii Evanghelice din Sibiu. Aşa au fost retrocedate, de exemplu, clădiri emblematice pentru oraş, care adăposteau instituţii de cultură şi de învăţământ, precum Muzeul Brukenthal, Liceul de Artă, Liceul Pedagogic, Palatul Copiilor, grădiniţe şi multe alte imobile. Probabil nu întâmplător, primăria condusă de Iohannis nu a epuizat toate căile de atac pentru a apăra aceste proprietăţi ale statului roman. Poate tot pentru a nu i se cere explicații, Werner Iohannis nu a primit în audienţă niciun român, cetăţean al Sibiului, cât timp a fost primar.
    Astfel, în lumina celor prezentate mai sus, înainte de a face o astfel de comparaţie aberantă între PSD şi un partid nazist, îl invităm pe domnul Iohannis să se uite în oglindă, să se autoanalizeze puţin şi să nu mai dea dovadă de atâta ipocrizie acuzându-i pe alţii de nazism.
    Totodată, invităm familia Iohannis să se prezinte în faţa procurorului şi să răspundă pentru cele două case achiziţionate ilegal şi pierdute ulterior în instanţă. Sperăm ca în viitor familia Iohannis să nu mai invoce scuze precum o banală răceală sau o vizită în afara ţării atunci când este chemată la audieri, iar procurorul de caz care a îndrăznit să îi cheme la audieri să nu mai fie schimbat cu un alt procuror care, ulterior, uită să îi mai cheme la Procuratură”.

  5. Reactia ” oficiala ” a ZECI DE MII DE ROMANI DIN SIBIU ? Sau reactia ” oficiala ” a purtatorului de cuvant al PSD Sibiu cosmetizata de Harabagiu si Zarescu ? La Sibiu sunt cateva stancute si un cuib de cucuvele ce vireaza si planeaza la stanga , de unde ai umplut vazduhul de stoluri de ordinul zecilor de mii ? Cine sa-i reclame la Comisia Europeana cand altii se judeca cu Uniunea Europeana pentru fraude ce tin de competenta OLAF ? Desertati sacul cu minciuni disperati pe unde va vine , a inceput numaratoarea inversa ce va arunca la tomberonul istoriei . Tic-tac , tic-tac , tic tac… !!!

    • un de-i minciuna?Klaus Werne rIohannis este dovedit naziosto/hitlerist, faptele si vorbele sale il inculpa.Din vina acestui abject crimianl nazist ,oficial romania este condusa acum de un nazist.

    • Hant ,vorbesti de mort in casa spanzuratului ? Nu esti convins ca cine zice , ala e ? Lasa vrajeala , mamaliga ti-am dat , mars si hantane la luna pana-ti trece amokul .” Hant , hant , hant neicuta -neica / Sa mai impusc o copeica ”. Vai si-amar , gaspadine …!

  6. Bine voi nu stiti sa citiți factura de gaz știți voi care e diferența între hitlerist nazism și fascism cine câștiga face cărțile și ce se întâmplă acum 80 de ani? Sa înțeleg ca trierea de gripa din scoli a Psd e o practica ortodoxa 100 procent.

  7. Sasul asta e dement!!!Va trebui neaparat sa nu-l mai votam,sa dispara din viata pulica.Dragi romani,salvati-va TARA!!!!!!

  8. Din idiotenia spusa de nazistul Klaus Iohannis am mai aflat inca o fapta din abjectul lui trecut de hitlerist. Nazistul ,dovedit, Klaus Werner Iohannis a fost si tortionar in inchisorile de decimare umana comunsite ! Numai in acele inchisori victimele comunistilor erau batute cu bestialitate pana la moartea sa spuna ca sunt comunisti, nu victime ale comunismului.Acum nazistul Klaus Iohannis acuza asemeni tortionarilor din inchisorile comuniste pe altii, desi el si toata famiglia lui sunt cu adevarat nazisti.Toate dovezile care il inculpa pe nazistul Klaus Iohannis sa ajunga in fata unui Tribunal Penal International unde nazist/hitleristul Klaus Werner Iohannis sa fie judecat, altfel istoria hitlerista se va repeta.

    • Cum îți permiți sa acuzi președintele României ca ar fi torționar? Tu cuprinzi ce înseamnă asta? Înseamnă să chinuiești și sa omori romani din distracție. Eu nu vad ca romani morti decât de gripa din cauza incapacității pezdele. Ți-am spus ca sunt teribile diferențe între nazism hitleristlm, amesteci și alte orânduire diametral opuse. Ești varza. Dacă nu pricepi nu te fa de ras ca axa lui Gadea…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger