Cauta

Romania Libera l-a bagat in puscarie pe Alexander Adamescu

O informatie de peste Canalul Manecii ne spune ca Alexander Bogdan Adamescu, fiul magnatului Dan Adamescum, a fost arestat preventiv a doua oara, in Marea Britanie. Culmea ironiei, Adamescu a intrat acum in puscarie cu concursul ziarului pe care-l patroneaza, Romania Libera. Arestul a survenit la inceputul lunii martie.

Jurnalistii aflati in solda lui Adamescu au reusit sa si bage patronul la mititica englezeasca

Informatiile oficiale spun ca Alexander a fost arestat preventiv, in cursul lunii martie, dupa ce o instanta londoneza a constatat ca acesta ar fi folosit acte false in timpul judecarii procesului de extradare. Alexander Adamescu a mai fost arestat in vara anului 2016, fiind acuzat de dare de mita, dar a fost eliberat pe cautiune.

Dovada despre puscarii l-a bagat la parnaie

Filmul evenimentelor e urmatorul: pe 31 ianuarie anul acesta, aparatorii lui Adamescu Jr au prezentat in fata instantei de judecata din Londra un document despre care sustineau ca a fost emis de Administratia Nationala a Penitenciarelor si care cuprindea amanunte despre starea mizerabila din puscariile noastre. Respectivul document a fost procurat de jurnalistii platiti de Alexander, mai precis de cei de la Romania Libera. Dar ce sa vezi, hartia cu pricina nu a fost insa asumata de ANP. Ceea ce nu a fost bine deloc pentru fiul magnatului Dan Adamescu.

La racoare, in asteptarea dovezii

La termenul din data de 2 martie 2018, in cadrul procedurii de executare a mandatului european de arestare, instanta de judecata din Londra a dispus, fata de Adamescu Jr., inlocuirea masurii controlului judiciar cu cea a arestarii preventive. Asta, deoarece Adamescu nu a putut proba ca acel document este unul adevarat. Ulterior, la 23 martie, instanta a analizat cererea inculpatului Adamescu Bogdan Alexander de inlocuire a masurii arestarii preventive cu eliberarea pe cautiune. Si atunci i s-a respins cererea pentru ca tot n-a putut dovedi autenticitatea actului produs de Romania Libera. In continuare, Alexander are termen pana pe 22 aprilie sa dovedeasca faptul ca acel act provine de la ANP….

Ultimele stiri

  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Incendiu puternic lângă București. Pompierii au intervenit de urgență în Mogoșoaia
  • Țările UE „Big Bang” riscă să-și piardă avantajul competitiv
  • Cap compas Riad. Petrobogăția atrage giganții bancari
  • Vehiculele Green Deal nu sunt pentru muritorii de rând. Prețurile cresc, în loc să scadă
  • Accident rutier cumplit, în Joia Mare. Doi oameni au murit, în Argeș
  • Elefantul lui Buddha ar putea strivi în curând Dragonul lui Confucius
  • Pică transferul lui Coman?! Arabii n-au mai venit la București
  • Dolarul puternic, marea amenințare pentru dușmanii Americii
  • Exit mobile version