AcasăNewsRomânia, în scenariul verde. De ce nu s-a ridicat starea de alertă?...

România, în scenariul verde. De ce nu s-a ridicat starea de alertă? Explicațiile lui Arafat

Raed ArafatRomânia, în scenariul verde. De ce nu s-a ridicat starea de alertă? Explicațiile lui Arafat

România este, oficial, în scenariul verde, după ce numărul cazurilor de Covid-19 s-a redus semnificativ. Totuși, starea de alertă nu a fost ridicată.

Raed Arafat a explicat de ce nu s-a luat decizia de a fi ridicată starea de alertă. „Riscul major este ca unii să interpreteze că am scăpat, de ce să ne mai vaccinăm, înseamnă că nu mai trebuie să ne vaccinăm“, a declarat șeful DSU la Digi 24.

Acesta a menționat că nu s-a luat decizia de a fi ridicată starea de alertă pentru că în România încă nu este o stare de normalitate, iar „în secunda ridicării stării de alertă înseamnă că suntem într-o stare de normalitate”, moment din care „nu mai poți aplica anumite măsuri care le aplici sub starea de alertă, sau starea de urgență”.

Propuneri de relaxare din partea guvernului

Spre sfârșitul acestei săptămâni sau în cursul săptămânii viitoare vor fi anumite propuneri de relaxare sau de reluare a unor activități, în contextul în care rata de pozitivare a testelor, precum și cazurile active și internările în spitale sunt în scădere, a precizat Arafat.

„Dacă starea de alertă dispare, dispar mai multe aspecte, inclusiv carantina de noapte. Toate aceste aspecte sunt în discuție. O să vedem ce o să iasă în următoarele două săptămâni, maxim. Adică populația va afla mai mult pe baza discuțiilor de la comitetul interministerial care este la nivelul Guvernului, și bineînțeles de la discuțiile care vor fi și cu experții în domeniu.”, a declarat secretarul de stat în MAI.

Rata de incidență, sub 1,5 la mia de locuitori

În acest moment, toată România este „verde”, cu o rată a incidenței de sub 1,5 de îmbolnăviri la mia de locuitori. Este o evoluție care are mai multe explicații, sunt mai multe lucruri comasate, spune Raed Arafat.

1 iunie este data de la care Guvernul a anunțat că vor fi ridicate restricții și se va reveni cât de cât la normalitate. „Să ţinem minte că 1 iunie nu înseamnă relaxare totală, înseamnă 5 milioane persoane vaccinate. 1 august urmează al doilea pas în care vorbim de o relaxare totală. Săptămâna viitoare toţi miniştri vor fi în stradă, vor fi în centre de vaccinare şi vor susţine această campanie”, a precizat însă premierul Florin Cîțu.

author avatar
Andreea Vlad
464 afisari

3 COMENTARII

  1. Gandire de nebun! Ca si interzicerea circulatiei pe timpul noptii si purtatul mastii in varful muntelui. Pai cine nu intentioneaza sa se vaccineze, nu se vaccineaza indiferent de starea de alerta sau ce ‘izda masii este!

  2. Abia astept sa-l vad pe bahaistu asta pedofil la puscarie dupa care executat la Targoviste

  3. Oricum nu se vaxineaza nimeni cu capul pe umeri, bai arabule ne-credincios, s-a terminat conducta ta cu sclavi si cobai, asta e, de acum urmeaza razboiul, bai tarane, speram ca ai un bunkar unde sa te ascunzi in caz de ceva !! 🙂 Si baga-ti carpa aia pe fund, numai cobaii tai o mai poarta la 25 de grade in amiaza mare, aia sunt fanii tai de idioti utili hard-core !! 🙂 Criminalule !!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger