AcasăNewsRomânia cheltuiește 450 de milioane de euro pe vechituri F-16. Dîncu vrea...

România cheltuiește 450 de milioane de euro pe vechituri F-16. Dîncu vrea să cumpere avioane care au 40 de ani vechime

F16România cheltuiește 450 de milioane de euro pe vechituri F-16. Dîncu vrea să cumpere avioane care au 40 de ani vechime

România își mărește din nou flota de avioane de luptă! Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a trimis Parlamentului o scrisoare oficială prin care cere aprobarea formală pentru achiziția a 32 de aparate de zbor F-16 de la guvernul Norvegiei.

Este vorba de avioane utilizate deja de Norvegia, așa cum a fost cazul și cu prima achiziție de 17 aparate F-16, cumpărate din Portugalia.

Potrivit guvernului norvegian, avioanele F16 pe care forțele aeriene norvegiene le au în uz au circa 40 de ani. Norvegia a vândut deja în luna februarie 12 aparate F16 către o companie americană, care le va folosi pentru antrenamente.

De altfel, Ministerul Apărării din Norvegia arată pe site-ul propriu că aeronavele F16 se apropie de finalul perioadei de serviciu, iar Ministerul Apărării a fost însărcinat încă din septembrie 2019 să înceapă pregătirile pentru scoaterea lor din uz și eventuala vânzare.

Achiziția este colosală: 454 de milioane de euro

Suma totală de achiziție este de 454 de milioane de euro fără TVA, defalcată astfel: 354 milioane de euro achiziția propriu-zisă a avioanelor norvegiene și 100 de milioane de euro – sport logistic și echipamente din SUA.

Potrivit legislației, pentru achizițiile de tehnică militară de peste 100 de milioane de euro, Ministerul Apărării Naționale are nevoie de aprobarea Parlamentului.

Configurația avioanelor F-16 norvegiene este M6.5.2, despre care MApN susține că este superioară celei a flotilei de F16 cumpărate deja din Portugalia.

author avatar
Andreea Vlad
563 afisari

8 COMENTARII

  1. DACA SUNTEM UN POPOR DE IDIOTI !,ATUNCI LUAM BANI CU IMPRUMUT DE LA FMI SI II SCAPAM SI PE NORVEGIENI DE RABLELE ALE VECHI DE 40 DE ANI !,AM MAI FACUT-O CU PORTUGALIA SI AM LUAT LA A 4 A MANA NISTE FIARE VECHI ,APOI ALTI BANI ALTA DISTRACTIE ALTA DOZA DE PUPINCUREALA LE DAM LA ELBIT LA VOPSIT SI VOR VENI LA PLATA CA MODERNIZATE !,OR CA PLUGURI DE ARAT !.
    O NATIE DE PROSTI NU INVATAM NIMIC !,SI CU JAFURILE ALEA PRETINDETI CA VETI STA IN FATA RUSIOLR ?, VAI DE SARMANII PILOTI TRIMISI LA MOARTE DE NISTE PUPINCURISTI IRESPONSABILI.

  2. Eu, propun „desteptilor” de la APARARE sa mearga direct in cimitirele de aparate de zbor, ca acolo se dau moca. Te costa doar transportul. Revenind la seriozitate, intreb aceeiasi „destepti” din armata: daca tot ne-am „stricat pingelele” degeaba prin Afganistan, daca tot faceam munca in zadar, de ce oare dezinteresatii nostri nu au solicitat partenerilor strategici(cum le place sa-i numeasca) recte americanii, sa ne dea noua tehnica pe care, oricum, doreau sa o abandoneze la fuga de pe campul de batalie, decat sa le-o dea dusmanilor ??? Uite asa ne alegeam si noi cu ceva din acel razboi… dar, noi nuuuuooo ca e multe si greu de adus…vai.

  3. Cu o masina mai veche de 15 ani, guwernerul nu vrea sa te mai lase cu ea pe strada, dar cu F16 de 40 de ani, da? Doar ca sa curatam pertenerul strategic de mizerii? Bravo, colonie. Nu incetezi in fiecare zi sa ne uimesti cu slugarnicia de care dai dovada. Te mai poti tara? Pana cand?

  4. Mi se pare intelept deoarece F16 ramane cel mai bun avion de vanatoare din lume calit in lupte. El e bun și atunci cand e lovit deia un F16 nu are varsta, varsta o poarta doar generatia de rachete ce o cara. In acest caz nr e important facem o fota de 50 F16 ne mai trebuie jumate sa acoperim tara. Taman bine ca pana in 19 2030 putem trece la F35 daca le iese la americani proiectul, insa eu prefer F22 un avion mut mai simplu mai agi si mai ieftin si mai util spatiului nostru aerian. E o adevărată afacere 10 f16 noi fac 1 mld.

  5. Vad o mana de specialisti peste mine. Le spui ca si americanii au cumparat din avioanele finlandezilor ei le folosesc la scoala și alte acțiuni private .

  6. O sa spuneți ca e școală nu razboi. E pai toma acolo avionul tre sa fie usor si sigur cadetul sa nu sufere..

  7. ,,Imagini înspăimântătoare! Momentul exploziei din Cluj, surprins de o cameră de supraveghere – VIDEO”
    Național
    & O „solicitare explozivă” a domnului Dîncu de la MAPN și de la Cluj , ?
    ,,România cheltuiește 450 de milioane de euro pe vechituri F-16. Dîncu vrea să cumpere avioane care au 40 de ani vechime”
    Național
    Probabil că ar fi interesant și de evaluat puterea exploziei de la Cluj și de comparat și cu cele ale proiectilelor și rachetelor cu destinație militară, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger