AcasăNewsArmata română cumpără vechituri F-16. Totuşi, are şi un obiectiv îndrăzneţ!

Armata română cumpără vechituri F-16. Totuşi, are şi un obiectiv îndrăzneţ!

f 16 avion Armata română cumpără vechituri F-16. Totuşi, are şi un obiectiv îndrăzneţ!

Armata română îşi măreşte flota. MApN a început demersurile pentru achiziționarea celei de-a doua escadrile de avioane de vânătoare F-16 Fightning Falcon.

Anul acesta s-au împlinit 5 ani de la intrarea aeronavelor F-16 Fighting Falcon în serviciul Forțelor Aeriene Române, flota actuală fiind întregită prin livrarea, în luna martie 2021, a celei de-a 17-a aeronave, potrivit DefenseRomânia.ro.

Avioane F-16 second-hand din Portugalia

Avioanele F-16 pe care România le-a achiziționat și care completează prima escadrilă sunt din Portugalia și sunt second hand.

Avioanele sunt în configurația M.5.2R iar resursa lor de viață e la jumătate. Toate aparatele vor intra în țară într-o nouă etapă de modernizare care vi fi efectuată la Aerostar Bacău. Industria noastră de apărare va moderniza F-urile la o configurație superioară, respectiv M.6.X.

Marele obiectiv: F-35

Șase aeronave de vânătoare F-16 Fighting Falcon, din dotarea Bazei 86 Aeriene, a căror comandant de formație a fost comandor Mihăiță Marin, au survolat Arcul de Triumf.

F-16 e avionul de bază al multor aviații militare din NATO. Vom continua dotarea cu aeronave F-16. Demersurile sunt începute pentru a doua escadrilă, chiar și pentru a treia.

Punctul final al acestui program de înzestrare sunt aeronavele de generația a V-a F35. F-16 este o aeronavă de tranziție pentru acest program”, a precizat generalul de brigadă Constantin Spînu.

author avatar
Andrei Ștefan
903 afisari

5 COMENTARII

  1. Stati linistiti ,daca nu zboara vor putea fi valorificate la centrele de recuperare a metalelor.Se spune ca fierul e 1leu/kg ,aluminiul si cuprul sunt si mai bine platite.

  2. MAI STEFANE ,ESTI CU PLUTA !,F16 sunt fiare vechi ,au fost in serviciul SUA ,serviciul NATO ,serviciul PORTUGALIEI ,si date la romani ca-s mai prosti !,asta numesti tu secondhand ?.
    TE FACI CA NU STII INCIDENTUL DIN POLIGONUL MALINA CAND UNUI F 16 i s-a desprins un rezervor si grnda pe care se prind rachetele !.
    TEAPA ,TEAPA ,CE-I TOT TRAGI CU OBIECTIVE INDRAZNETE !.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger