Cauta

PSD, congres si proces in acelasi timp

Primavara va debuta in forta pentru social-democrati, care se vor distra in doar patru zile (17 si 21 martie) atat cu un congres extraordinar cat si cu procesul in care seful lor suprem, Liviu Dragnea, este judecat pentru instigare la abuz in serviciu.

Liviu Dragnea se fortifica in reduta <a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagpsd title=PSD data wpil keyword link=linked>PSD<a> inainte de confruntarea cu magistratii care il judeca

Congresul extraordinar a fost cerut de Dragnea, care vrea sa-si consolideze soclul printr-o reconfirmare a functiei de presedinte al partidului. Faptul ca acelasi Dragnea care se opunea cu doar doua-trei saptamani in urma convocarii unui congres (cerut atunci de Codrin Stefanescu – n.r.) s-a rasucit cu 180 de grade trebuie sa dea serios de gandit pesedistilor, mai ales celor care l-au calcat pe Dragnea pe bataturi in ultima vreme. Satutul la zi impiedica alegerea unui nou presedinte dar permite schimbarea presedintelui executiv (fii pe faza Badalau!) si a vicepresedintilor (ochii cat sarmaua Oprisan si Andronescu!). In plus, pot fi alesi si noi secretari generali adjuncti – aviz Codrin Stefanescu care, in opinia lui Dragnea, vorbeste mult si prost in ultima vreme. Iar data fiind paranoia liderului PSD – care mai nou vede doar dusmani in jurul sau, fie ca este in Kiseleff, in Parlament sau in Palatul Victoria, foarte posibil este ca viitorul congres sa se transforme intr-un adevarat esafod pentru social-democratii care si-au permis sa caraie ceva impotriva imperatorului Dragnea.

Proaspat (re)uns sef, Dragnea va fi audiat ca inculpat

Un imperator care vrea fara doar si poate sa se blindeze inainte de sentinta care va fi data in procesul in care este acuzat de instigare la abuz in serviciu. Interesant este ca sedinta in care magistratii il vor audia pe Dragnea in calitate de inculpat va avea loc la doar doua zile dupa reconfirmarea acestuia in functia de mare sef al tribului de pesedei – fapt care poate explica bruscul apetit manifestat de Liviu Dragnea fata de convocarea peste noapte a unui congres extraordinar.

Ultimele stiri

  • Noua politică a UE. Populația, forțată să cumpere mașini electrice de mici dimensiuni
  • Tragedie în Călărași. O fetiță și bunica ei au murit, după ce ar fi mâncat pește
  • Șantaj energetic? Ucraina vrea ca Europa să-i păzească depozitele de gaze
  • “Mama tuturor luptelor de la Bruxelles”: acordul pentru următorul buget al UE
  • “Efectul Netflix” în Formula 1
  • Ce nu face politicianul ca să rămână în funcție: doamna Ursula bate palma cu dreapta dură
  • Bătăliile electorale, între ciomege și drone
  • Mizantropii n-au ce căuta la primărie
  • Curtea de Conturi Europeană spulberă fantezia zero emisii. Bateria costă cât o mașină normală
  • Accidentarea lui Mykolenko, avantaj pentru România
  • Exit mobile version