Cauta

UPDATE: Imagini de la parada militară din Capitală, de Ziua Naţională a României – VIDEO

(sursa foto> Facebook/Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.ro)

În ziua în care se împlinesc 104 ani de la Marea Unire, în Capitală a avut loc  parada militară, la Arcul de Triumf. O ceremonie militară de Ziua Naţională a României este programată să se desfășoare, joi, 1 decembrie, și la Alba Iulia.

UPDATE: Defilarea de la Arcul de Triumf s-a încheiat.

UPDATE: Parada militară de la Arcul de Triumf a început. În ciuda vremii reci și a ploii, românii au ieșit din case pentru a urmări defilarea din Capitală.


Știrea inițială:

Peste mai puțin de trei ore urmează să înceapă tradiționala parada militară de la Arcul de Triumf. Mai exact, la ora 11.

Militari și mijloace tehnice vor defila la Arcul de Triumf

Când „peste 1.500 de militari și specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Telecomunicații Speciale şi Administrația Națională a Penitenciarelor, precum şi aproximativ 120 de mijloace tehnice, dintre care 40 de aeronave, vor participa la Parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României în Piaţa Arcul de Triumf”, din câte a anunțat recent MApN, într-un comunicat.

Potrivit aceleiași surse, la parada militară vor defila și aproximativ 150 de militari străini, în cadrul unor detașamente din Belgia, Franța, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Portugalia, Statele Unite ale Americii și Țările de Jos, „precum și militari reprezentând țările aliate contributoare la structurile NATO de pe teritoriul României și aproximativ 25 de mijloace tehnice, inclusiv aeronave de luptă din Canada, Italia, Spania și Statele Unite ale Americii”.

La parada militară din Piața Arcul de Triumf vor fi prezenți președintele Klaus Iohannis și premierul Nicolae Ciucă.

Depuneri de coroane de flori la Mormântul Ostaşului Necunoscut

Înainte să înceapă parada, tot în Capitală va avea loc, începând cu ora 9, „o ceremonie militară și religioasă de depuneri de coroane şi jerbe de flori” în Parcul Carol I, la Mormântul Ostaşului Necunoscut.

Iar de la ora 19.00, militari ai Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul” se vor retrage cu torțe pe traseul Palatul Cercului Militar Național – Calea Victoriei – Palatul Parlamentului – Palatul Cotroceni – sediul brigăzii, potrivit Ministerului Apărării.

Ceremonie militară la Alba Iulia, de la ora 14

Evenimente prilejuite de marcarea ZIlei Naționale a României vor avea loc, joi, și la Alba Iulia.

„În garnizoana Alba Iulia, începând cu ora 13.40, la Monumentul „Marii Uniri” vor fi depuse coroane şi jerbe de flori, activitatea fiind urmată, de la ora 14.00, de ceremonia militară, în zona Bulevardului 1 Decembrie 1918, la care vor lua parte peste 850 de militari și specialiști din cadrul Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne, Administrației Naționale a Penitenciarelor, personal din cadrul Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia și Filialei Alba-Iulia a organizației Crucea Roșie Română, cu aproximativ 60 de mijloace tehnice terestre şi aeronave militare. De asemenea, din dispozitivul de defilare va face parte și un detașament de militari francezi din cadrul Grupului de luptă al NATO dislocat în Cincu”, se menționează în comunicatul Ministerului Apărării transmis în 29 noiembrie.

Din câte figurează pe agenda publică a premierului, anunțată de Guvern, Nicolae Ciucă va participa la ceremonia militară organizată cu prilejul Zilei Naţionale a României – 1 Decembrie, începând cu ora 14.

Ultimele stiri

  • Semnal de alarmă ciudat privind preţurile produselor de la raft. Consiliul Concurenţei, verificări la comercianţi
  • Cum arată documentul aşteptat de 5.000.000 pensionari. Vine în poştă la finalul lunii mai 2024
  • Vine URGIA în România! Un nou ciclon peste ţara noastră. ANM anunţă zonele afectate
  • România pune piciorul în prag: Patriot pentru Visa Waiver!
  • Evadare ca-n filme în Franţa! Doi ofițeri de închisoare au murit în timpul atacului (VIDEO)
  • Vine apocalipsa prețurilor. Statul cedează în fața companiilor străine
  • Accident groaznic în România. Un preot a murit după ce un tânăr de 18 ani, fără permis, care cumpărase maşina chiar azi, a făcut o manevră periculoasă
  • Partidul Politic Oficial a fost dronat de poporanul enervat monstruos
  • Lovitură pentru service-urile auto: situaţiile în care se plafonează tarifele maxime de manoperă pe oră!
  • Se schimbă legea pentru şoferi. În ce condiţii rămân conducătorii auto 10 ani fără permis sau fac închisoare 15-25 ani
  • Exit mobile version