Cauta

Pana cand sa n-aiba si ei falitii lor? Sase proiecte esuate mai rusinos decat CSU Craiova!

Citeam ca astia de la CSU Craiova considera eliminarea Stelei din Liga Campionilor o treaba sanatoasa pentru fotbalul romanesc. Rade ciob de oala sparta.

Darea in folosinta a Aerportului Berlin Brandenburg intarzie

Ei, astia, cu proiectul FC Clona, s-au gasit sa o dea in cioace? Ei, care sunt ciuca batailor in Liga 1? Mai bine sa discutam despre falimente serioase. De pilda, Daily Mail a intocmit o lista a celor mai costisitoare proiecte in turism care au sfarsit lamentabil. Primul ar fi Hotelul Harmon din Las Vegas, proprietar MGM Resorts International, o investitie de 300 de milioane de dolari. In 2008, expertii au avertizat ca turnul se va prabusi in eventualitatea unui cutremur puternic, iar lucrarile s-au sistat. In mai 2014, s-a decis demolarea cladirii, costurile imploziei fiind estimate la 30 de milioane de dolari. A doua actractie turistica falimentara este arhipelagul de insule artificiale The World din Dubai, care a costat emiratul 12 miliarde de dolari. Lucrarile au pornit in 2003, mai mult de jumatate din salba de insule fiind vanduta unor diversi miliardari ai planetei, acesta fiind si scopul. Proiectul celor 300 de „ostroave” s-a opintit cinci ani mai tarziu, cand a izbucnit criza financiara, asa ca multe dintre insule au ramas abandonate. In plus, s-a constatat ca arhipelagul artificial din Golful Persic se cam… scufunda! Aeroportulul Berlin Brandenburg trebuia sa devina principala poarta aeriana catre/dinspre capitala Gemaniei. Proiectul a inghitit 2,4 miliarde de euro, iar data receptionarii lucrarii a fost deja depasita. De altfel, expertii opineaza ca aeroportul nu va fi gata pana in 2019. Revel Casino din Atlantic City a costat 2,5 miliarde de dolari. La aproape doi ani de la inaugurare, firma mama a intrat in faliment. Raspunsul Chinei la Disneyland, parcul tematic Wonderland Amusement din Beijing, a papat 100 de milioane de dolari, dar astazi arata ca un oras fantoma. Dezastrul s-a instituit urmare a unei dispute intre dezvoltatori si proprietarii de pamant, dar si a unui scandal de coruptie, care a ajuns pana in inima partidului comunist. Topul se incheie cu Ryugyong Hotel din Coreea de Nord (investitie de 750 milioane de dolari), care n-a fost inaugurat nici la 25 de ani de la demararea lucrarilor.

Ultimele stiri

  • Primele imagini cu ”Poarta Eroilor” iluminată. Construcția e ridicată în intersecția Eroii Revoluției din Sectorul 4 al Capitalei
  • Alege ce citești
  • Ciolacu, în campanie. Pentru Cotroceni!
  • Alexandru cel Mare smulge întregul Taiwan din ghearele comuniștilor
  • Macron și-a adus „gaullismul” în biroul prezidențial!
  • Publicitate de miliarde: Big Tech își revine după zilele întunecate din 2022
  • Băncile centrale, forțate să amâne reducerile ratelor dobânzilor? Cine sucește politica monetară
  • Se alege praful de democrația Occidentului!
  • Cum învrăjbește banul. Noul război de clasă socială: decalajul de bogăție între mileniali
  • Ministerul Energiei își trimite angajații la cursuri, ca să învețe lucruri elementare
  • Exit mobile version