Cauta

Pacienții, condamnați la moarte. Guvernul a blocat internările

Guvernul a decis decimarea populației, în numele Covid

Măsura luată de Guvernul Orban, de a interzice spitalelor să interneze mai mult de doi pacienți într-un salon de șase paturi, este pur și simplu un atentat la viața românilor. Rămași două luni acasă, bolnavii cronici au luat cu asalt unitățile sanitare, însă medicii nu au voie să îi interneze.

Toți bolnavii din România vor fi considerați suspecți de Covid-19. Așa sună ordinul ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, publicat deja în Monitorul Oficial. Și, pentru că se pleacă de la prezumția că sunt infectați, bolnavii trebuie să stea singuri într-un salon sau, cel mult doi, dacă salonul este mai mare. Măsura aberantă face ca spitalele să funcționeze la aproape un sfert de capacitate, obligându-i pe medici să decidă cine are dreptul de a trăi și cine este lăsat să moară. ”În acordarea asistenței medicale de specialitate pacienților care se prezintă la spitale sau la nivelul cabinetelor medicale ambulatorii se vor încerca, pe cât posibil, evitarea internării și efectuarea tratamentului medical la domiciliu/ambulatoriu. Din cauza transmiterii comunitare a SARS-CoV-2 în România, toți pacienții care se internează trebuie considerați ca fiind potențial infectați, motiv pentru care este obligatorie utilizarea echipamentelor individuale de protecție la toate procedurile medicale efectuate, conform ghidului Institutului Național de Sănătate Publică (INSP). La prezentarea în spital se va realiza triajul tuturor persoanelor și, în funcție de simptomatologia prezentată, cazurile suspecte vor fi internate în zone speciale de izolare (zone-tampon), urmând a fi testate prin RT-PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2 (conform recomandărilor INSP). Pacienții suspecți vor purta obligatoriu mască, vor fi preluați de la triaj și conduși în zona-tampon de personalul anume desemnat, pe un circuit separat față de restul bolnavilor. Dacă numărul pacienților nu permite internarea lor singuri în salon, aceștia pot fi internați câte doi într-un salon, însă cu respectarea unei distanțe de minimum 2 metri între aceștia. Pacienții vor purta mască pe toată perioada internării în zona-tampon. Personalul medical din zona-tampon va fi echipat corespunzător (halat de unică folosință peste uniforma de spital, mănuși, bonetă, mască). În cazul pacienților internați în zona-tampon, având rezultat pozitiv, medicul curant/de gardă sună la 112 și pacientul va fi transferat la cel mai apropiat spital dedicat managementului pacienților infectați COVID-19, conform reglementărilor legale în vigoare. Salonul va fi dezinfectat înainte de internarea următorului pacient. Persoanele care, în urma triajului, nu au fost considerate cazuri suspecte, vor fi internate în secțiile aferente patologiei prezentate, cu asigurarea unei distanțe de minimum 2 metri între pacienți”, se arată în măsurile de organizare și desfășurare a activității în unitățile sanitare non-COVID pe perioada stării de alertă, prevăzute în Ordinul de ministru nr.828/2020.

Spitalele vor fi aproape goale

Managerii de spital se plâng că este aproape imposibil să respecți aceste măsuri și că bolile oamenilor se vor agrava. ”Ca să păstrez distanța de doi metri între pacienți trebuie să accept ocuparea a doar două paturi într-un salon. Sunt secții la noi cu mare adresabilitate, cum este cea de cardiologie, care este singura din județ, sau cea de interne, care a fost comasată cu secția de diabet”, ne spune Marius Niculescu, manager al Spitalului Județean de Urgență Ploiești. Pe de altă parte, unii manageri de spital atrag atenția că deja, de la instaurarea stării de alertă, spitalele s-au supraaglomerat cu cazuri urgente, cu oameni care au fost operați și care nu pot fi dați afară din unitatea sanitară. ”Este deja foarte aglomerat în spital. Bolnavii au stat două luni acasă și acum au venit disperați să se trateze. Pe noi ne-a prins acest ordin cu foarte mulți pacienți internați și nu putem să-i dăm afară, sunt pacienți operați, sunt pacienți grav bolnavi. O să încercăm să limităm internările, dar va fi foarte, foarte greu, mai ales acum, când este o avalanșă de bolnavi și în ambulatoriu, și la internări. Căutăm soluții, să vedem câte paturi putem păstra, suntem în măsurători și în calcule. În acest moment însă nu putem aplica acest ordin de ministru, pentru că ar trebui să dăm afară din spital mai mult de jumătate din pacienți”, ne-a declarat managerul Spitalului Județean de Urgență Brăila, medicul epidemiolog prof. Delia Râșnoveanu.

Ultimele stiri

  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Incendiu puternic lângă București. Pompierii au intervenit de urgență în Mogoșoaia
  • Țările UE „Big Bang” riscă să-și piardă avantajul competitiv
  • Cap compas Riad. Petrobogăția atrage giganții bancari
  • Vehiculele Green Deal nu sunt pentru muritorii de rând. Prețurile cresc, în loc să scadă
  • Accident rutier cumplit, în Joia Mare. Doi oameni au murit, în Argeș
  • Elefantul lui Buddha ar putea strivi în curând Dragonul lui Confucius
  • Pică transferul lui Coman?! Arabii n-au mai venit la București
  • Dolarul puternic, marea amenințare pentru dușmanii Americii
  • Bursa este pe moarte!
  • Exit mobile version