Cauta

OMNIASIG este pregatita financiar pentru plata despagubirilor in cazul unor catastrofe naturale

Protectia asiguratilor este obiectivul prioritar al companiei noastre. OMNIASIG VIG are capacitatea financiara necesara pentru a-si onora integral obligatiile de plata asumate prin contractele de asigurare incheiate, chiar si in situatii de producere a unor evenimente extreme (catastrofe naturale sau orice alte tipuri de evenimente majore)”, a declarat Mihai Tecau, Presedinte Directorat OMNIASIG Vienna Insurance Group.

Conform rezultatelor raportului exercitiului Balance Sheet Review–BSR publicat in cursul saptamanii trecute de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara, compania OMNIASIG indeplineste atat cerintele de solvabilitate conform cadrului legislativ curent, cat si al celui viitor – regimul Solvabilitate II – care va intra in vigoare incepand cu 1 ianuarie 2016.

In ceea ce priveste scenariile specifice de asigurare testate in cadrul acestui exercitiu, OMNIASIG precizeaza ca acestea nu evalueaza efectele producerii catastrofelor naturale in mod individual – cutremur, respectiv inundatii – ci sunt scenarii combinate care includ si alte tipuri de ipoteze (de exemplu intrarea in incapacitate de plata a reasiguratorilor, cresterea diverselor costuri asociate daunelor).

Conform unui comunicat al companiei, OMNIASIG este protejata printr-un program de reasigurare complex, cu o limita totala care este superioara daunei maxime care ar rezulta in urma producerii unui eveniment extrem de catastrofa naturala. Acest contract este inclus in programul de reasigurare conceput de compania mama, Vienna Insurance Group, pentru toate companiile din grup si care, pentru evaluarea expunerii, utilizeaza cele mai avansate modele de simulare disponibile pe plan international. Conform modalitatii in care este conceputa aceasta protectie, reasiguratorul contractului de reasigurare incheiat de OMNIASIG este VIG Re (rating A+/stabil acordat de Standard & Poor’s), insa cea mai mare parte a riscurilor preluate sunt mai departe transferate pietei externe de reasigurare prin contracte de retrocesiune, cu parteneri (reasiguratori) atent selectionati, conform politicii de securitate foarte stricte adoptate la nivel de grup.

In cazul OMNIASIG, riscurile de cutremur sau inundatie nu indica vulnerabilitati potentiale, conform raportului publicat, raportul evaluatorului extern chiar subliniind faptul ca OMNIASIG VIG are expunere neta redusa la riscurile de catastrofa naturala tocmai datorita protectiei – aproape integrale – prin reasigurare. Expunerea ramasa in retinerea OMNIASIG comparata cu expunerea initiala care decurge din politele de asigurare incheiate demonstreaza, de asemenea, eficienta programului de reasigurare.

In acest context, OMNIASIG considera ca scenariul de intrare in incapacitate de plata a reasiguratorilor – ca parte componenta a scenariilor specifice de asigurare testate – este unul extrem, cu probabilitate de realizare extrem de redusa, iar rezultatele testului de stres trebuie interpretate in acesti parametri.

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • Alertă, păziți vistieria: Iohannis a plecat în America!
  • Digitalizarea ANAF, praf și pulbere. Nici aplicațiile banale nu funcționează
  • Obiectivele militare ”pârjolesc” totul în jur. Terenurile din zonă, confiscate, mascat, de stat
  • Bătaie pe Dani Coman. Două rivale de moarte din Superligă îl vor
  • Șeful anticorupție din arbitraj, arestat pentru trafic internațional de droguri
  • Doi vajnici moldoveni pur-sânge tânjesc după regionalizarea României
  • România, sub ocupație economică. Germania, Franța și SUA controlează totul
  • Sindromul Havana – paranoia Occidentului. Ipoteza „Rușii au făcut-o” nu are probe
  • Întrebarea de 9 trilioane de dolari: cine plătește tranziția ecologică?
  • Exit mobile version