Cauta

Nou anticorp impotriva HIV

Cercetatorii de la AIDS Institute din cadrul Universitatii Hong Kong au anuntat ca este posibil sa fi descoperit o metoda ce ar permite „vindecarea functionala” a virusului HIV,  care declanseaza SIDA.

Noul produs va putea fi administrat injectabil

Aceasta realizare medicala are la baza un nou tip de anticorp, ce ar putea fi folosit atat pentru preventie, cat si pentru tratament. In acest sens, un studiul, coordonat de profesorul Chen Zhiwei, a fost realizat intr-o perioada in care China se confrunta cu un risc tot mai mare de epidemie de HIV in randul populatiilor de risc, inclusiv in randul barbatilor care fac sex cu alti barbati si al angajatelor din industria sexului. Studiul a fost publicat in Journal of Clinical Investigation, una dintre cele mai importante reviste biomedicale din lume.In China exista aproximativ 850.000 de persoane infectate cu HIV, potrivit AIDS Data Hub, o asociatie sprijinita de ONU, noteaza Reuters. Descoperirea profesorului Chen, care a fost testata pe soareci, arata ca noul anticorp poate contribui la tinerea sub control a virusului si la eliminarea celulelor infectate. Acel anticorp ar putea fi capabil sa trateze toate tulpinile de HIV, realizand astfel o premiera mondiala, conform profesorului Chen, intrucat in prezent nu exista niciun vaccin care sa anihileze diferitele tipuri ale virusului. Profesorul Chen Zhiwei afirma ca o „vindecare functionala” se produce atunci cand concentratia virala este atat de scazuta incat virusul devine nedetectabil in organism, atat timp cat pacientii continua sa isi administreze injectii cu acel anticorp, o data pe trimestru sau chiar mai rar.

Ultimele stiri

  • Tradiţii şi obiceiuri pentru a doua zi de Paşte. Ce trebuie să faci pentru noroc şi prosperitate
  • Un incendiu care a izbucnit la Piaţa Rahova a blocat circulaţia în Bucureşti! A luat foc un magazin Economat (VIDEO)
  • Cutremur în România, în a doua zi de Paște. Ce magnitudine a avut seismul
  • Ploile torențiale și grindina au făcut prăpăd în prima zi de Paşte! Au fost trimise mesaje RO-Alert (VIDEO)
  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Exit mobile version