Cauta

Neamtul lasa Armata Romana fara sef

Consilierii prezidentiali ai lui Klaus Iohannis sunt cei care au pus Armata Romana pe jar. Consiliat prost, neamtul Werner a decis sa prelungeasca mandatul sefului statului Major al Armatei, generalul Nicolae Ciuca, contrar legii.  MApN a recationat  si  judecatorii au decis, cu titlu executoriu, sa suspende decretul presedintelui Iohannis prin care a prelungit mandatul comandantului Ciuca la conducerea Statului Major al Armatei, solutia nefiind insa definitiva. Mai mult, instanta a hotarat  sa dea cu ciocanul in masa si  sa respinga exceptiile invocate de parata  Administratia Prezidentiala, ca nefondate.

Totodata, in timp ce ieri la Cotroceni Iohannis l-a primit pe secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, care a venit la Bucuresti pentru reuniunea informala a ministrilor de Externe din statele UE, presedintele Romaniei a primit un ”bobarnac” in fata de la judecatori, pe tema Armatei. Generalul Ciuca nu va mai fi in fruntea Statului Major. Astfel ca, Iohannis, sfatuit prost,  il lasa pe general, care trebuia sa se pensioneze, fara jumatate din pensia pe care ar fi trebuit sa o primeasca.  Decizia Tribunalului poate fi atacata cu recurs, dar este executorie. Asa ca Armata a ramas fara ”cap”. Pe de alta parte, potrivit unor surse din MApN, urmatorul pe lista pentru sefia Statului Major ar fi Laurian Anastasof, care ar prelua functia temporar. Totodata, ministrul Gabriel Les a declarat ca in urma unor analize MApN va veni cu solutii in acest sens. Aminitim ca, MApN a contestat, la Curtea de Apel Bucuresti, decretul prin care a fost prelungit mandatul de sef al Statului Major al Apararii pentru generalul Nicolae Ciuca. Ministerul a cerut suspendarea si anularea decretului. Presedintele Klaus Iohannis a semnat pe 28 decembrie 2018 decretul de prelungire, cu un an, a mandatului generalului Nicolae Ciuca ca sef al Statului Major al Apararii, dupa ce a respins in sedinta CSAT propunerea facuta de MApN pentru aceasta functie. Ulterior, premierul Viorica Dancila si ministrul Apararii, Gabriel Les, au acuzat ca seful statului nu a avut baza legala, deoarece propunerea de prelungire a mandatului nu a venit din partea MApN si ca a fost consiliat prost.

Ultimele stiri

  • Veste bună pentru această categorie de pensionari. Vor putea ieşi la pensie mai repede, dar cu o condiţie. Proiect în Parlament
  • Cea mai mare păcăleală a lui Nicușor Dan: în 2024, bucureștenii se spală cu apă încălzită la ibric
  • Cristian Popescu Piedone i-a retezat orice speranţă lui Ciolacu privind retragerea din cursa pentru Primăria Generală: „Se bat cap în cap”
  • Mega 2024, în România. Von der Leyen, contestată la Bucureşti!
  • Tragedie în ziua de Florii 2024, la Mamaia: un bărbat de 50 de ani s-a înecat în mare!
  • Scriitorul Nicolae Iliescu va fi înmormântat marți, la Cimitirul Străulești 2
  • Telefonul tău te ascultă în timp ce vorbeşti cu apropiaţii, iar informaţiile ajung în online. Iată cum dezactivezi „funcţia-spion”!
  • Afacerile care pun, de azi, lacătul pe uşă. Legea intră în vigoare!
  • FCSB este noua campioană a României
  • Horoscop de Florii – duminică, 28 aprilie 2024. Nativii caută să se liniştească, dar vor întâmpina probleme
  • Exit mobile version