Cauta

Marius Iacob, demisie soc de la varful DNA

Directia Nationala Anticoruptie ramane fara magistrati. Ieri, Marius Iacob, considerat mana drepta a fostei sefe a DNA, Laura Codruta Kovesi, i-a surprins pe toti cu decizia sa fara echivoc. Procurorul care a instrumentat celebrul caz al disparitiei Elodiei Ghinescu a decis sa-si dea demisia din functia de procuror sef adjunct al acestei structuri.

Magistratul a precizat ca  decizia sa vine dupa ce instanta suprema a admis o actiune disciplinara a Inspectiei Judiciare prin care s-a hotarat sa fie sanctionat cu avertisment. Este vorba despre abateri disciplinare savarsite in legatura cu reprezentarea institutiei in procesul Mihaiela Moraru Iorga-DNA, intentat de magistrat dupa ce a fost revocat din Directie. Iacob a precizat ca ramane procuror in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie.

Iacob a inteles ce nu a priceput Kovesi

„Nu e firesc sa fii sef si, in acelasi timp, sanctionat disciplinar”, a declarat magistratul. Pe de alta parte, mai multi apropiati ai acestuia sustin ca Iacob ar intentiona sa-si depuna cadidatura pentru  functia de procuror general al Ministerul Public. Tudorel Toader a anuntat ca au inceput inscrierile pentru acest post si ca dosarele  se pot depune pana in data de 28 martie. Procurorul a condus Sectia de urmarire penala si criminalistica din Parchetul General, timp de sapte ani, pana in 2013, cand a fost numit adjunctul lui Kovesi la DNA. Inainte de a fi procuror criminalist, acesta a fost directorul general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor din cadrul MJ, in perioada 30.05.2005 – 20.02.2006. Inspectia Judiciara s-a sesizat din oficiu dupa ce in presa au fost publicate inregistrari audio din cadrul unei sedinte de lucru a DNA care au fost atribuite lui Kovesi. Potrivit raportului intocmit in cadrul sedintei de lucru a DNA din 30 martie 2017, Kovesi a facut afirmatii „de natura a aduce atingere onoarei si probitatii profesionale si prestigiului Justitiei”. O actiune similara a fost declansata si in cazul lui Marius Iacob, pentru „nerespectarea indatoririi de a se abtine constand in aceea ca a efectuat acte de urmarire penala fara a formula declaratie de abtinere”.

Ultimele stiri

  • Cum a reacţionat Cristian Popescu Piedone când a văzut că, în cel mai recent sondaj Avangarde, Gabriela Firea i-a „luat faţa”
  • Frisoane la vârful UE. Ordin de cenzură totală pentru platformele online
  • Ce se întâmplă cu impozitele românilor după ce va fi introdus salariul minim european. Acest tip de leafă schimbă tot!
  • Dom’ Nic, mateinul cârcotaș
  • Salarii de 2.000 euro în România, dar românii nici nu vor să audă de aceste locuri de muncă: „Pleacă să muncească afară”
  • Gata și cu eolienele din Sudul țării. Afectează ariile naturale protejate
  • Veste bună pentru această categorie de pensionari. Vor putea ieşi la pensie mai repede, dar cu o condiţie. Proiect în Parlament
  • Cea mai mare păcăleală a lui Nicușor Dan: în 2024, bucureștenii se spală cu apă încălzită la ibric
  • Cristian Popescu Piedone i-a retezat orice speranţă lui Ciolacu privind retragerea din cursa pentru Primăria Generală: „Se bat cap în cap”
  • Mega 2024, în România. Von der Leyen, contestată la Bucureşti!
  • Exit mobile version