Cauta

MApN cheamă rezerviştii! S-a sunat mobilizarea în 6 judeţe din România

Ministerul Apărării Naţionale se pregăteşte de război? Acum, pretinde că vrea să verifice stadiul pregătirii populaţiei, economiei şi a teritoriului pentru apărare prin exerciţii de mobilizare în şase judeţe.

Exercițiile au drept scop completarea cu resurse umane și materiale a unităților, realizarea coeziunii acționale între militarii activi și rezerviști, precum și instruirea specifică fiecărei arme.

Pe cine a mobilizat MApN?

Armata cheamă rezerviştii la pregătire. Este vorba despre militarii profesionişti care au ieşit din sistem, dar au rămas cu statutul de rezervist, dar şi de românii care au făcut armata obligatorie până în 2007 şi care acum sunt luaţi în evidenţele MApN.

Ministerul Apărării Naţionale va continua să desfăşoare şi în 2024 verificarea stadiului pregătirii populaţiei, economiei şi a teritoriului pentru apărare prin exerciţii de mobilizare, care vor fi organizate în şase judeţe.

Perioadele şi locurile de desfăşurare ale acestor exerciţii, precum şi oportunităţile de documentare pentru mass-media vor fi anunţate în timp util de către structurile de informare publică ale MApN”, a transmis Ministerul Apărării Naționale.

Angajatorii, obligaţi să lase bărbaţii la Armată

MApN a subliniat că angajatorii au obligația de a asigura prezența rezerviștilor care sunt și salariați ai companiilor, oferindu-le concediu suplimentar plătit de maxim cinci zile, pe baza unei adeverințe eliberate de centrul militar.

Documentele pentru convocarea rezerviștilor la exerciții vor fi transmise prin intermediul structurilor specializate ale Ministerului Afacerilor Interne.

Decizia MApN vine în contextul în care britanicii au anunţat, în urmă cu două zile, că NATO va desfăşura unul dintre cele mai mari exerciţii din istorie, în acest an, prezentând chiar şi un scenariu ipotetic de război între NATO şi Rusia.

Peste 80.000 de militari vor participa la acest exerciţiu şi aşteptăm veşti şi de la Ministerul român al Apărării pentru a afla cu ce trupe participă ţara noastră la această aplicaţie.

Centrele militare din România vor continua să actualizeze datele personale ale rezerviștilor din evidență, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Ultimele stiri

  • Băsescu, reacție tranșantă: „România reușește în ultima vreme să facă o figură de prostălăul Europei”
  • România, ţară exotică! Ce au început să cultive agricultorii noştri
  • Pompierii, în alertă! Incendiu la o magazie din Portul Constanţa. Focul se manifesta pe o suprafaţă de peste 400 de metri pătraţi
  • Breaking news: Ebrahim Raisi, președintele Iranului, a murit în accidentul de elicopter! (VIDEO)
  • Poza Zilei
  • Horoscop 20 mai 2024 – Veți obține ceea ce doriți dacă vă folosiți seducția
  • Alege ce citești
  • USR – și falimentul este garantat!
  • SUA și China, pe cale să înceapă „decuplarea”?
  • Revoluția engleză anti-VAR se propagă în Europa?!
  • Exit mobile version