Cauta

MApN va repatria luni cei doi romani morti in Algeria!

Ministrul Apararii, Mircea Dusa, a declarat, duminica seara, ca a aprobat un zbor militar catre Alger pentru repatrierea celor doi romani care au murit in urma atacului terorist din Algeria.

(foto: airbuzz.ro)

„La solicitarea Ministerului Afacerilor Externe, am aprobat sa fie facut un zbor cu un avion militar pentru a aduce in tara corpurile neinsufletite ale celor doi romani. Facem demersuri pentru a obtine aprobarile de survol din partea statelor aflate pe acest traseu si cand vom avea si confirmarea statulului algerian vom face zborul pentru repatierea celor doi”, a declarat  ministrul Mircea Dusa.

MApN a remis, ulterior un comunicat in care a precizat ca zborul va avea loc luni: „Aeronava Flotilei 90 Transport Aerian, de tip C-27 J Spartan, va decola in cursul zilei de luni, 21 ianuarie, dupa obtinerea tuturor aprobarilor de survol”. Pana la aceasta ora aprobarile nu au fost finalizate.

Doi romani si-au pierdut viata in urma atacului terorist din Algeria, in timp ce alti trei s-au salvat.

Sambata, premierul Victor Ponta si ministrul Titus Corlatean au anuntat ca un roman a fost ucis in Algeria, in timp ce alti patru au supravietuit si sunt in siguranta. In cursul zilei de duminica, insa, reprezentantii MAE au anuntat ca un al doilea cetatean roman a decedat in urma conflictului terorist din Algeria. Este vorba despre persoana care se stia ca a fost ranita in atacul terorist. Secretarul general al MAE, Robert Cazanciuc, a precizat ca barbatul fusese grav ranit si a murit la spital.

Armata algeriana a lansat, joi dupa-amiaza, un asalt asupra instalatiei de exploatare a gazelor unde fusesera luati ostatici. Agentia algeriana APS afirma, initial, ca asaltul a permis eliberarea catorva sute de persoane, inclusiv straini. Algerul anunta „din nefericire, cativa morti si raniti”.

Fortele speciale algeriene au lansat, sambata, asaltul final asupra instalatiei in care au fost detinuti cei sapte ostatici. „Armata algeriana a impuscat 11 teroristi, iar grupul terorist a asasinat sapte ostatici straini”, a anuntat televiziunea de stat.

Ultimele stiri

  • VIDEO cu momentul arestării. Cum a reacționat Prințul Paul de România când l-au săltat polițiștii
  • Dezvăluiri incredibile despre trecutul judecătoarei lui Vlad Pascu/„A avut concedii medicale repetate și prelungite”
  • Florin Piersic, operat de urgență. Ce a pățit marele actor
  • Citație Rugina Mariana
  • Comunicat de presă Administrație Spitalelor și Serviciilor Medicale București
  • Evoluția acțiunii Transgaz (TGN) în anul 2023
  • Horoscop 30 aprilie 2024 – Stelele vor oferi șansa de a vă îmbunătăți condițiile de viață
  • Incendiu puternic în Bucureşti! Au avut loc şi 3 explozii! O hală dezafectată din Sectorul 1 a luat foc (VIDEO)
  • Un submarin sovietic s-a ciocnit de un submarin american din motive politice absconse
  • WhatsApp introduce o nouă funcţie aplicaţiei, prin care doreşte să „dribleze” sistemul Android al telefonului mobil
  • Exit mobile version