Cauta

Maghiarii se suie cu bocancii pe Romania!

Concetatenii nostri maghiari profita de guvernarea haotica si de circul politic la zi in care sunt angajati majoritarii pentru a forta obtinerea autonomiei.

Kelemen Hunor si a marit pretentiile vrea trei autonomii nu numai una

Panarama politica declansata de aproape un an a dat aripi extremistilor maghiari, care cer acum trei feluri de autonomie – teritoriala, locala şi culturala. Forme de autonomie care, conform ziselor lui Kelemen Hunor, ”trebuie” sa fie discutate si legiferate in 2018: ”Autonomia este cheia pentru pastrarea identitatii fiecarei regiuni, se intampla peste tot in Europa, trebuie si in Romania. Aceste forme trebuie cat mai repede discutate cu majoritatea romaneasca si adaptate legislativ”. O cerinta cel putin curioasa din partea unui reprezentant al unei minoritati care si-a facut un obicei din incalcarea legilor tarii – marturie sta cazul arborarii unor steaguri si insemne straine. In paralel cu Kelemen Hunor, europarlamentarul Tokes Laszlo a intins si el coarda pretinzand ”drepturi” pentru maghiari in schimbul cinstirii Centenarului. Pretentie de o obraznicie fara margini dat fiind faptul ca Romania nu numai ca le-a dat minoritatilor toate drepturile posibile, ci  le-a privilegiat de-a dreptul. Fapt care le si permite de altfel maghiarilor sa le faca o viata de cosmar romanilor care traiesc in zonele unde etnia Tokes-ilor este majoritara. Pana acum, politicienii majoritari i-au cadorisit pe maghiari cu favoruri fara numar in schimbul sustinerii acordate uneia sau alteia dintre taberele politice. In plus, este evident ca lipsa liderilor autentici si haosul care domneste in PSD ii fac pe maghiari sa forteze nota. Ramane de vazut daca majoritarii inteleg cat de rau fac si daca isi vor folosi bruma de minte pentru a pune capat bulibaselii politice si pentru a incepe in sfarsit sa guverneze corect tara. Implicit sa-i puna in sfarsit la punct pe extremistii care viseaza sa rupa Romania.

Ultimele stiri

  • Pelerinaj de Florii 2024 la București. Care va traseul procesiunii. Trafic restricţionat în Capitală
  • O stradă din Cluj-Napoca a dispărut peste noapte! Trafic restricţionat din cauza unei alunecări de teren (FOTO)
  • Pericol cu peştele din magazine, înainte de Florii 2024! Ce au descoperit inspectorii sanitari
  • Tragedie pe şoselele din România. Doi tineri au murit la faţa locului!
  • Horoscop – sâmbătă, 27 aprilie 2024. Chiar şi în weekend, mai mulţi naitivi îşi doresc să se dezvolte pe plan profesional
  • Iliescu riscă închisoare pe viață. Cum a întâmpinat-o pe prima procuroare care se ocupă de dosarul mineriadei
  • Comunicat de presă DACOREX COM SRL
  • Erdogan îl amână pe Biden. Nu mai are loc întâlnirea de pe 9 mai
  • Traian Băsescu explică unde s-a produs întârzierea aderării la Schengen: „Eram intrați de 10 ani”
  • Gabriela Firea neagă acuzațiile cum că planurile urbanistice de sector din mandatul său ar fi fost ilegale: „Vorbe în vânt!”
  • Exit mobile version