Cauta

Lui Orban i-a murit guvernul înainte de a se naște

La cât de vocal a fost, la ora asta Orban ar fi trebuit să inaugureze primii kilometri de autostradă, deja să asiste la internarea primilor pacienți într-un spital regional și să țină cursuri de liberalism în școlile construite de el. Iar Iohannis, ce să mai vorbim, trebuia să dea cu busuioc și agheasmă peste România normală. Nimic din toate astea nu s-a întâmplat, pentru că Iohannis nu este interesat de vreo Rămânie normală, ci doar de una care să-l voteze prostește. Nici Orban nu poate contrui ceva, măcar un metru de șosea, pentru că guvernul lui s-a spânzurat cu cordonul ombilical și arată ba ca un avort perfect, ba ca o naștere nereușită.

Liderul liberal are șanse să iasă pe dric din politică

Culmea este că abia acum liderul liberal a realizat că nu poate ieși în public cu guvernul la care clocește de atâta vreme. Cu ce oameni va fi constituit acesta? Nu poate spune, și nu pentru că ar fi secret, ci numai pentru că, la câte obligații și variante de ministeriat are, nu știe cum vor recționa baronii noii puteri, mătușile, verii și nepoatele acestora. Poți să-l pui ministru pe cutare fără să-l ungi în vreo funcție și pe cumătrul lui, care trimite la partid ouă de Paște și porcul de Crăciun?

Moțiune cu echipa de gardă

Mai e puțin și expiră termenul de zece zile în care, conform Constituției, trebuie să se prezinte cu noul guvern, dar el, dincolo de prim-ministru, nu știe pe cine să propună și unde. Adevărul este că, la cât de pricepuți mi se arată, Orban ar merge și vicepremier pe la Ministerul Sănătății, Noroc și La mulți ani, iar Raluca Turcan la Ministerul Cuvântărilor Botoxate. Pe Rareș Bogdan l-aș rechema de la Bruxelles și l-aș numi Clopotar-Șef, cu rang de ministru plenipotențiar la Catedrala Neamului, ca din turlă să vadă când trec maghiarii Carpații și să dea de veste. Nu sunt sigur că un guvern ca ăsta pe care îl văd eu ar rezolva ceva, dar măcar ar fi mai zurbagiu și am râde. Și de el, și de Iohannis, și de Orban. Și, oricum, nu ar mai fi nevoie de atâta chin ca să naști o moțiune de cenzură, e de ajuns să chemi echipa de gardă de la vreun stabiliment de ultra voioși pentru a-i înlocui cu rezervele care s-au mai potolit după dușuri reci și cămașă de forță. E drept că nu câștigăm nimic, dar cu ăștia ce beneficii avem?

Cine pe cine votează?

Trebuie să fii liberal la cap ca să crezi că Tăriceanu va renunța la propriile condiții

Este uluitor cum Ludovic Orban vorbește de un guvern capabil, când el nici măcar nu știe dacă va trece de Parlament. Nu formula guvernamentală contează cel mai mult, asta n-a înțeles liberalul care se asfixiază cu propria importanță, ci dacă va reuși să strângă suficiente voturi pentru a-l promova. Amenințările lui voalate, că cine nu votează guvernul înseamnă că susține PSD, nu numai că stârnesc hohote de râs, dar denotă și că menestrelul liberalo-cotrocenean este speriat de un rateu monumental. Altfel spus, exact ceea ce i-ar trebui pentru a ieși pe dric din politică. Este surprinzător cum de a uitat că, înaintea moțiunii de cenzură, câțiva lideri de partid i-au spus că o votează, dar că nu îl vor susține la promovarea guvernului în Parlament. Nu are rost să facem pronosticuri cu ce a înțeles el de aici, este clar că nu a priceput nimic. Pro România nu îl va vota, nu are niciun interes ca Ludovic Orban să ajungă prim-mistru. USR, la fel, nu vede ce ar câștiga de pe urma unui guvern care e aerian. ALDE, nici nu mai discutăm, a pus deja condiții complet neprietenoase, care, dacă ar fi să fie respectate, Orban ar trebui să plece acasă încă de pe acum. UDMR? De ce? Hai să fim serioși. PMP al lui Tomac? Cine e PMP? Cine e Tomac?

Dan Barna nu e genul care să facă concesii

PSD, mai negru decât dracul

Nici măcar acum, în ceasul al 12-lea, liderul liberal nu a înțeles că nimeni nu riscă să voteze în favoarea unui guvern care nu are ce pune pe masă. Am auzit și ultima găselniță liberală, că ei, vezi Doamne, ar avea un plan de guvernare, dar îl vor face cunoscut după ce guvernul va trece de Parlament. Nici poker dacă ar fi, cine să pluseze la asemenea tâmpenii? În privința PSD lucrurile sunt foarte limpezi. Nici măcar nu vor participa la ședința de Plen pentru a asigura cvorum. Nu există nicio lege care să oblige opoziția să garanteze cvorumul prin prezența ei. Liberalii au vrut puterea. Foarte bine, dar au calculat complet greșit și nu au luat în considerare forța noii opoziții. Apoi, propunerile PNL trebuie să treacă și prin comisiile de specialitate, or în materie de audieri PSD știe să încurce candidații suficient de bine încât să-i ridiculizeze și să le acorde voturi negative. Iar componența acestor comisii de audiere este majoritar social-democrată, lucru ignorat de Orban. Ceea ce liderul liberal este clar că nu a știut, dar va vedea acum, este că PSD se pricepe ca nimeni altul să facă opoziție. Aproape că ai spune că în opoziție e mai bun decât la guvernare. Cu ce fel de guvern va veni Ludovic Orban la votul din Parlament? Greu de spus, deși are două variante. Ori cu un avort perfect ori cu o naștere nereușită.

Victor Ponta, câștigătorul din umbră al rateului liberal
Ultimele stiri

  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Incendiu puternic lângă București. Pompierii au intervenit de urgență în Mogoșoaia
  • Țările UE „Big Bang” riscă să-și piardă avantajul competitiv
  • Cap compas Riad. Petrobogăția atrage giganții bancari
  • Vehiculele Green Deal nu sunt pentru muritorii de rând. Prețurile cresc, în loc să scadă
  • Accident rutier cumplit, în Joia Mare. Doi oameni au murit, în Argeș
  • Elefantul lui Buddha ar putea strivi în curând Dragonul lui Confucius
  • Pică transferul lui Coman?! Arabii n-au mai venit la București
  • Dolarul puternic, marea amenințare pentru dușmanii Americii
  • Exit mobile version