Cauta

Lista galbenă, ACTUALIZATĂ. Care sunt țările pentru care se impune CARANTINA la intrarea în România – DOCUMENT

covid-19

Lista galbenă, ACTUALIZATĂ. Care sunt țările pentru care se impune CARANTINA la intrarea în România - DOCUMENT

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat lista galbenă a țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Astfel, cei care intră în România din țările aflate în zonele galbenă și roșie stau 14 zile în carantină, cu excepția celor vaccinați.

De asemenea, pentru zona galbenă sunt scutiți de carantină și cei care au un test COVID negativ. Sunt, de asemenea, exceptate de la carantină mai multe categorii de angajați, oficiali și sportivi. Există, binențeles, excepții de la carantină pentru zona galbenă, iar acestea pot fi consultate AICI.

Țările cu risc epidemiologic ridicat

Țările din zona roșie sunt: Seychelles, Maldive, Bahrain, Uruguay, Cipru, Capul Verde, Argentina, Lituania, Costa Rica, Olanda, Suedia, Croația, Turcia, Letonia, Columbia,, Andorra, Georgia, Puerto Rico, Mongolia, Slovenia, Paraguay, Kuweit, Franța, Chile, India, Brazilia, Estonia, Belgia, Luxemburg, Nepal, Serbia, Africa de Sud.

Țările din zona galbenă sunt: Iran, Canada, Qatar, Germania, Grecia, Muntenegru, Elveția, Peru, Emiratele Arabe Unite, Trinidad si Tobago, Italia, Austria, Anguilla, Cehia, Bahamas, Oman, Ungaria, Ucraina, Kazahstan, Guyana, Aruba, Danemarca, Armenia, Spania, Polonia, Palestina, Irak, Liechtenstein, Bulgaria, Suriname, Bolivia, Statele Unite ale Americii, Liban, Tunisia, Macedonia de Nord, Bosnia si Herțegovina, Belarus.

Se elimină restricțiile din 15 mai

Vineri s-a adoptat și o hotărâre de guvern prin care se ridică unele restricții începând de sâmbătă. Se elimină obligativitatea măştii în spaţii deschise şi se renunţă la restricţiile de circulaţie pe timpul nopţii, a anunțat Florin Cîțu după ședința de Guvern.

Premierul a mai anunțat că programul restaurantelor și teraeselor se încheie la ora 24.00, competițiile sportive în spații deschise se pot desfăşura cu spectatori, cu ocuparea a 25% din locuri. La aceste evenimente vor participa doar persoane vaccinate sau persoane care prezintă un test negativ pentru coronavirus, a precizat Cîțu.

Descarcă AICI Hotărârea CNSU privind măsurile de relaxare.

Ultimele stiri

  • Aeroportul București-Sud va deservi peste 11 milioane de pasageri/ Băluță: Împreună am făcut primul pas – GALERIE FOTO
  • Șeful Casei Naționale de Pensii, anunț de ultimă oră pentru pensionari. Hotărârea, publicată în Monitorul Oficial
  • Nicușor Dan, complice prin pasivitate și dezinteres la dezastrul și jaful de la Arena Națională
  • Speranța gimnasticii românești între cei „100 de tineri pentru dezvoltarea României”
  • Candidatul AUR la Primăria Capitalei: Procurorii ne-au anunţat că au început urmărirea penală în urma plângerii la DNA împotriva lui Nicuşor Dan
  • Un bărbat înarmat care a încercat să incendieze o sinagogă din Franța, ucis de poliţie
  • Comunicat de presă COLEGIUL ECONOMIC ”VIILOR”
  • Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea în prima parte a lunii iunie
  • Terifiant! Director de închisoare, asasinat. Primise ameninţări cu moartea de la deţinuţi
  • Planuri de călătorie date peste cap. Zeci de oameni au ratat zborul Cluj Napoca-Paris. Ce s-a întâmplat la aeroport
  • Exit mobile version