Cauta

Liberalilor le-a inghetat demisia

Dupa o saptamana de tam-tam mediatic, cand liberalii rupeau usa Parlamentului dornici sa plece, demisia alesilor USL s-a fasait de tot.

Luat de valul demagogiei si populismului, Crin Antonescu a aruncat in derizoriu si ridicol intregul USL

Cu exceptia penelistei Adrianei Saftoiu, efectivele PSD si PNL au decis sa-si sacrifice onoarea si sa lupte in continuare in Parlament. Asta dupa ce Crin Antonescu s-a vanzolit o saptamana intreaga povestind lumii cum nu mai pot liberalii frecventa un Parlament infestat de PDL si cum ii vor convinge ei pe colegii pesedisti sa le urmeze exemplul. Cand insa pesedistii, in frunte cu Adrian Nastase, le-au explicat, cu regulamentele de functionare a Parlamentului si cu Constitutia pe masa, ca bat campii, liberalii au descoperit in sfarsit ca „ar fi  cei mai mari fraieri” (aprecierea ii apartine lui Mircea Diaconu) daca ar lasa de buna voie camp liber PDL-ului sa legifereze in voie tot ce vrea. Ca sa nu ramana de rusine si sa faca totusi ceva, uselistii au decis sa stea in Parlament, dar „nu ca prezenta fizica, ci ca scaune”. In fapt nici macar ca scaune, din moment ce au anuntat ca nu vor participa la nicio sedinta, fie ea de plen sau de comisie. Ceea ce inseamna ca scaunele lor vor ramane goale, iar prestatia opozitiei se va limita la bantuirea holurilor si a bufetelor, si asta doar pentru a nu sari lumea in sus la gandul ca parlamentarii PSD si PNL isi iau in continuare leafa fara sa guste din preparatele bucatareselor de la Parlament.

Ponta, ridicol in incercarea de a-i „repera” onoarea lui Antonescu

Desi a incercat din start sa tempereze elanul demisionar manifestat de Antonescu, Victor Ponta nu-i bate acum obrazul colegului liberal care a incercat sa faca din tantarul demisiei armasarul Opozitiei. Dimpotriva, solidar la bine si la gafe cu Antonescu (exagerat de solidar, dupa cum acuza din ce in ce mai apasat pesedistii), Ponta incearca sa dreaga busuiocul povestind cum Opozitia nu a batut campii, ci doar a vrut sa-i convinga pe parlamentarii Puterii sa demisioneze, pentru a se putea astfel ajunge la alegeri anticipate. Ceea ce evita Ponta sa spuna, pentru a nu recunoaste ca totul a fost o prostie lansata de Antonescu, este ca, pana la pedelisti, el nu a reusit sa-i convinga nici macar pe pesedistii lui sa demisioneze.

Ultimele stiri

  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Incendiu puternic lângă București. Pompierii au intervenit de urgență în Mogoșoaia
  • Țările UE „Big Bang” riscă să-și piardă avantajul competitiv
  • Cap compas Riad. Petrobogăția atrage giganții bancari
  • Vehiculele Green Deal nu sunt pentru muritorii de rând. Prețurile cresc, în loc să scadă
  • Accident rutier cumplit, în Joia Mare. Doi oameni au murit, în Argeș
  • Elefantul lui Buddha ar putea strivi în curând Dragonul lui Confucius
  • Pică transferul lui Coman?! Arabii n-au mai venit la București
  • Dolarul puternic, marea amenințare pentru dușmanii Americii
  • Exit mobile version