Cauta

Justitia, Pruna din gatul lui Toader

La Medias, un tanar a fost omorat cu lovituri de cutit de doi borfasi care iesisera din puscarie in baza legii recursului compensatoriu. Amandoi au antecedente penale serioase, pentru talharie si omor. De vina este Tudorel Toader, actualul ministru al Justitiei. La Galati, un batran de 72 de ani a fost talharit in scara blocului de un alt ticalos, eliberat si el din penitenciar tot in baza legii recursului compensatoriu, dupa ani grei petrecuti dupa gratii pentru talharie. De vina este acelasi Tudorel Toader. Pentru orice viol, omor, spargere sau mai stiu eu ce nenorocire facuta de golanii eliberati conditionat, vinovatul este dinainte stiut: Tudorel Toader.

Raluca Pruna geniul neinteles al reformei esuate

Nimeni nu pare a fi dispus sa inteleaga ca legea recursului compensatoriu nu are legatura cu ministrul de acum al Justitiei, doar ca e mai usor sa-l acuzi pe acesta. Doar n-o sa o acuzi pe Raluca Pruna, initiatoarea proiectului aprobat de guvernarea Ciolos, votat apoi in Parlament.

Mironisita de la Ecologica

Raluca Pruna, despre care nimeni nu stie cum a ajuns ministru, exceptand prietenia cu Monica Macovei, nu are chef sa indrepte lucrurile si sa precizeze ca legea recursului compensatoriu ii apartine. Prefera sa lase lucrurile in ceata, abordand aere de mironosita. Nu o intereseaza ca atacurile se indreapta, pe nedrept, impotriva lui Tudorel Toader, ajuns ministru abia in 2017, cand la guvernare era PSD. Degeaba precizeaza Toader ca toata consecintele legii, in forma in care a fost validata, „trebuie asumate de catre cei care au initiat, cei care au avizat, de catre cei care au validat respectiva lege”.

Ministrul Justitiei e de vina si pentru ce nu a facut

Pruna nu vede, nu vrea sa auda. E incantata de rolul de clovn, sustinand ca actualul ministru ar fi un figurant in guvernarea PSD-ALDE si ca nu isi asuma nicio responsabilitate pentru forma finala a legii. Nu stiu cat de figurant este Tudorel Toader daca ii compari CV-ul cu cel al Ralucai Pruna, unde gasesti scris ca madam a fost jurist lingvist la Consiliul Uniunii Europene. Unul eminet, pesemne, din moment ce a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Ecologice, care a dat tarii o multime de genii.

Dreptatea cu botul pe labe

Jocul Ralucai Pruna nu mi se pare chiar intamplator. Se inscrie in aria atacurilor concertate la adresa a tot ce inseamna guvernarea PSD-ALDE. Nimic din ceea ce face aceasta nu este bun in materie de justitie. Perfect a fost doar ceea ce au facut Monica Macovei, Predoiu sau Pruna. Atat de perfect incat nici astazi justitia nu poate fi pusa decat cu greu pe un fagas de normalitate. Iar normal, in acceptiunea acestora, din cate s-au vazut in ultima vreme, a insemnat o justitie abuziva, corupta, care actiona la ordin. O justitie condusa de o Cristina Tarcea, Codruta Kovesi sau un Augustin Lazar, despre care presa nu mai pridideste sa scrie. O justitie in care si-au gasit locul procurori ca Lucian Onea si Mircea Negulescu, Emilian Eba, Lucian Papici, dar si judecatori ca Livia Stanciu si Camelia Bogdan. Este de ajuns sa parcurgi, fie si fugitiv, motivele – publicate de ziarul nostru – pentru care Adina Florea a solicitat arestarea procurorilor Onea si Negulescu de la DNA Ploiesti, ca sa-ti faci idee despre cum a fost pusa dreptatea cu botul pe labe.

Haiduceala in Codrul Penal

Culmea este ca, desi acuzatiile aduse acestora sunt probate cu temeinicie, Sectia de procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii s-a opus arestarii. Si asta, chiar daca ne revolta, nu ar trebui sa ne mire, din moment ce procurorii de aici sunt legati de Laura Codruta Kovesi prin fire usor de identificat. Unii sunt butaforie, nu au opinii, altii au avut sau au inca dosare la DNA, pentru ca justitia aia perfecta sa ii tina in mana si sa ii joace pe degete la nevoie. Atata solidaritate cu niste procurori care nu ar fi trebuit admisi pe posturi da de gandit. Interesele urmarite sunt evidente din moment ce se face zid in jurul unor slujbasi ai dreptatii acuzati de constituire in grup infractional organizat. Nimanui nu-i suna straniu o asemenea acuzatie, ca si cum ar fi firesc ca procurorii sa se adune in cete si sa iasa la haiduceala prin justitie. Mai de-a dreptul, prin Codrul Penal.

Nici de-o tuica chioara nu iese

Presedintele Iohannis, dupa cum era de asteptat, nu da semne ca ar fi deranjat de ceea ce se intampla sub ochii lui. Lauda, in continuare, activitatea DNA, declarandu-se multumit. Eu cred ca lauda, mai degraba, stergerea urmelor. Il lauda si pe procurorul general Augustin Lazar, fiind la fel de multimit. Nu vede niciun motiv pentru a-l revoca, Lazar ajungand un fel de Sfanta Fecioara Virgina a sistemului,desi aproape zilnic ies la iveala lucruri compromitatoare despre legaturile dintre el si Iohannis. Legaturi negate, altminteri, cu vehementa de cei doi. Justitia invocata si aparata de Iohannis mi se pare ca a ajuns ca o pruna. Una uscata si afumata, din care nici de-o tuica mai chioara nu poti scoate.

Ultimele stiri

  • Mai multe cutremure de gradul 4, produse în România
  • Iohannis se întâlnește astă seară cu Joe Biden
  • Florin Piersic, transferat de la Cluj în Capitală
  • Europa, all-in pe război! România, piață de desfacere pentru vechiturile Vestului
  • Febra materiilor prime critice. UE obligă statele să răscolească pământurile
  • S-a schimbat Covidul. Autoritățile europene cer un nou vaccin
  • Cele mai recente informații despre starea de sănătate a actorului Florin Piersic, internat la Cluj
  • Anul dezastrului în energie. Dispar și sute de MW din hidro
  • Paria sau pionier? Turcia, mișcare îndrăzneață împotriva războiului Israelului din Gaza
  • Marea revenire: creșterea comerțului mondial va fi mai mult decât dublă în acest an
  • Exit mobile version