Cauta

Isteria lui Crin Antonescu distruge USL

In timp ce Victor Ponta a ales sa joace cartea diplomatiei, Crin Antonescu pare ca si-a pierdut de tot controlul. Iar daca presedintele PNL o tine tot asa, singura salvare a liberalilor este sa-si gasesca un nou lider.

Intre cei doi lideri ai uSL, Crin Antonescu si Victor Ponta, a avut loc o ruptura „stilistica”

Crin Antonescu si-a dat arama pe fata. Politicianul elegant de alta data s-a dovedit a fi doar un lideras de partid frustrat si arogant cat cuprinde. Mult prea superficial pentru un liberal si extrem de periculos pentru un individ care se vrea presedintele Romaniei, Antonescu ne-a servit in ultimele zile un discurs gol de continut, dar plin de ura si de impotenta politica. Daca o tine tot asa, Crin Antonescu nu numai ca va distruge alianta cu PSD, dar va condamna si PNL-ul. Prin urmare, singura solutie a liberalilor este sa-si gaseasca rapid un nou lider, mai echilibrat, asa cum a avut PNL tot timpul, nu mai departe de epoca Tariceanu, de exemplu.

Gelos pe succesul liderului PSD

La polul opus, Victor Ponta a ales sa taca. Iar atunci cand a vorbit a surprins pe toata lumea prin echilibrul si dimplomatia de care a dat dovada. O interventie demna de un lider de Opozitie, care a speculat momentul si si-a asigurat „minutul de aur”. Apreciat de mai toti politicienii, discursul presedintelui PSD Victor Ponta i-a cazut in scarba lui Crin Antonescu, cel care, dupa ce si-a desfiintat colegul de USL in spatele usilor inchise, l-a certat si in public. „Daca domnul Ponta tot era hotarat sa mearga la Parlament, l-am rugat sa vorbeasca, avand in vedere ca era limpede pozitia noastra politica, in numele USL. Nu am vorbit nici despre 15 conditii, nici despre 5 conditii, nici despre o conditie si jumatate. Nu ne potrivim, daca vreti, stilistic, cu suflul nou al discursului domniei sale, prin care ii ia de noi sau ii ia de buni pe membrii Cabinetului Ungureanu”, a afirmat presedintele PNL, al carui ton s-a mai domolit in urma intalnirii cu Dan Voiculescu, care a avut loc la GRIVCO.

PSD va guverna, dar cu PDL

Uniunea Social Liberala va ajunge la guvernare, dar nu toata, ci doar o componenta a ei. Mai exact cea sociala si democrata, care va forma, dupa alegeri, un nou Executiv cu democrat-liberalii. Informatia a fost lansata de pedelisti si confirmata de mai multi social-democrati, care au precizat ca, de aceasta data, va fi vorba de o intelegere ca la carte si nu de un Guvern de stransura, ca cel din 2009. Cosiderata initial doar o ipoteza cu iz electoral, alianta PSD-PDL capata din ce in ce mai mult contur, mai ales in lumina recentelor dispute care au aparut in USL. Disensiuni generate de ifosele si pretentiile aberante ale lui Crin Antonescu si intretinute de pesedistii care nu si-au dorit niciodata sa defileze alaturi de liberali.

Ultimele stiri

  • Mai multe cutremure de gradul 4, produse în România
  • Iohannis se întâlnește astă seară cu Joe Biden
  • Florin Piersic, transferat de la Cluj în Capitală
  • Europa, all-in pe război! România, piață de desfacere pentru vechiturile Vestului
  • Febra materiilor prime critice. UE obligă statele să răscolească pământurile
  • S-a schimbat Covidul. Autoritățile europene cer un nou vaccin
  • Cele mai recente informații despre starea de sănătate a actorului Florin Piersic, internat la Cluj
  • Anul dezastrului în energie. Dispar și sute de MW din hidro
  • Paria sau pionier? Turcia, mișcare îndrăzneață împotriva războiului Israelului din Gaza
  • Marea revenire: creșterea comerțului mondial va fi mai mult decât dublă în acest an
  • Exit mobile version