Cauta

Iohannis impinge Romania in afara UE

„Imi imaginez viitorul Romaniei in Uniunea Europeana, puternic integrati. Imi imaginez locul Romaniei in NATO, o Romanie cu o economie matura, cu un sistem de educatie care creeaza premisele pentru o foarte buna pregatire generala si profesionala”. O ciorba de idei, cu ingrediente aruncate de-a valma in oala. Numai mintea mult prea odihnita a celui dintai turist al tarii putea sa vorbeasca in aceeasi fraza despre NATO, educatie si economie matura. Mos Klaus, nu-ti mai imagina „locul Romaniei in NATO”, noi suntem deja in NATO, avem scaunul nostru la sedinte si nu ni-l ocupa nimeni, chiar de-i liber cand matale mai pleci prin excursii si cam uiti de obligatiile din agenda! Cat priveste „viitorul Romaniei in UE”, ehe, aici cam pute a ipocrizie.

Declaratii impotriva intereselor nationale

In mai putin de doua luni, ca beneficiara a unui sistem de rotatie, Romania va asigura presedintia Consiliului UE. O onoare si nu prea, caci au mai fost si altii pe acolo si problemele lor n-au disparut, ba in unele cazuri s-au cronicizat! Conteaza, insa, sa fii acolo, la nivel de perceptie este important sa participi, sa te vada Occidentul, e ca in sport. Nu si pentru Iohannis, dupa cum se vede treaba. Daca „Guvernul meu” nu ajunge la Bruxelles, nimeni sa n-o faca, asa-i domnule presedinte?

Prezent la o reuniune a Asociatiei Municipiilor din Romania, das Mutarannis si-a regasit glasul tocmai cand a venit vorba de momentul ianuarie 2019. „Trebuie sa mentionez o mare ingrijorare pe care o am, pe care sper ca o aveti”. Klaus, aia erau primari de la „ciuma rosie”, ce ingrijorare sperai tu sa descoperi la ei?!

„Nu suntem pregatiti pentru presedintia CE”

Ca Romania nu e buna de nimic, ne-o spun zilnic trompetele din presa aservita intereselor straine, nu era nevoie s-o auzim si din gura presedintelui tarii. Totusi, ca un sas ce se respecta, Iohannis a vrut sa mictioneze personal pe imaginea Romaniei: „(…) Stiti bine ca, de la 1 ianuarie 2019, Romania va prelua presedintia Consiliului Uniunii Europene, o pozitie extrem de importanta, o pozitie extrem de onoranta, o pozitie extrem de solicitanta mai ales pentru Guvern. Parerea mea este ca nu suntem pregatiti pentru asa ceva. Acum cateva saptamani, am fost intrebat de jurnalisti si am spus ca vom face fata rezonabil, dar numai ca intre timp lucrurile au luat-o razna”.

Fumigena Germaniei are si solutia, stie ce trebuie facut, altfel n-ar folosi termeni ca „necesitate” sau „in ultimul moment”. „(…) ne trezim in ceasul al 12-lea total, total nepregatiti. Si cred ca, din pacate, si acum, in ultimul moment, necesitatea politica este inlocuirea acestui accident al democratiei romanesti care este Guvernul Dragnea-Dancila. Nu exista nicio perspectiva de buna guvernare. Nu exista nicio perspectiva de buna implicare in afacerile europene”.

Nemtii cer activarea Articolului 7

Ca o prelungire a vocii prezidentiale, nemtii au dus mai departe mesajul omului lor. Klaus Iohannis a zis ca Romania nu e pregatita sa prezideze Consiliul UE, europarlamentarul Elmar Brok deja ne cere capul: „Cer social-democratilor sa ia serios in considerare posibilitatea ca noi, Parlamentul European, sa declansam impotriva Romaniei procedura prevazuta de Articolul 7”.

Ma intreb oare unde era ipocritul Elmar Brok cand fostul presedinte al Germaniei, Christian Wulff, a fost fortat sa demisioneze pe fondul implicarii intr-un urias scandal de coruptie. Ce merita atunci Germania sa pateasca? Cate articole trebuiau activate?

Ultimele stiri

  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Incendiu puternic lângă București. Pompierii au intervenit de urgență în Mogoșoaia
  • Țările UE „Big Bang” riscă să-și piardă avantajul competitiv
  • Cap compas Riad. Petrobogăția atrage giganții bancari
  • Vehiculele Green Deal nu sunt pentru muritorii de rând. Prețurile cresc, în loc să scadă
  • Accident rutier cumplit, în Joia Mare. Doi oameni au murit, în Argeș
  • Elefantul lui Buddha ar putea strivi în curând Dragonul lui Confucius
  • Pică transferul lui Coman?! Arabii n-au mai venit la București
  • Dolarul puternic, marea amenințare pentru dușmanii Americii
  • Exit mobile version