Cauta

Iohannis, după numirea procurorilor-șefi: Avizul CSM, parțial destul de superficial

Până să participe, la Bruxelles, la reuniunea extraordinară a Consiliului European, Klaus Iohannis a făcut referire la recentele decrete prin care se instalează în funcții șefii Parchetului General, DNA și DIICOT.

Întrebat fiind de ce nu a ținut cont de avizele negative date de CSM în cazul a doi dintre procurorii recent numiți la șefia Parchetului General, respectiv a DIICOT-ului, președintele a adus în primă fază în discuție procedura de selecție derulată la Ministerul Justiției. „Trei candidați care mi-au fost propuși de ministrul Justiției după un proces de selecție pe care l-am găsit foarte bine organizat, foarte transparent, foarte corect făcut (…). În fine, după ce propunerile domnului ministru au fost concretizate, ele au fost trimise la CSM care a avut păreri ușor diferite. Având în vedere că am avut, pe de o parte, propunerile ministrului, pe care le-am găsit foarte bine elaborate, foarte bine motivate și, pe de cealaltă parte, avizul CSM care mi s-a părut parțial destul de superficial, am considerat corecte propunerile făcute de domnul ministru Predoiu și –am numit pe cei trei candidați în funcție”, a susținut Iohannis. Când presa a vrut să afle de ce anume i s-a părut superficial acest aviz, Klaus Iohannis a răspuns scurt: „Vă rog să citiți avizele și o să vă dați seama imediat”.

Referindu-se la Scutea, Bologa și Hosu, președintele i-a caracterizat drept trei candidați „foarte buni și mi-a făcut mare plăcere să îi numesc în funcție”.

Referitor la recomandarea Comisiei Europene din raportul MCV, aceea de a se ține cont de avizele negative, Iohannis a subliniat că „există o recomandare care spune să se țină cont și pot să vă spun că am ținut cont, mi-am făcut timp, am citit și ce mi-a scris domnul ministru, foarte bine documentat, și ați văzut că și după avizul CSM a revenit cu completări, cu lămuriri, am citit și ce a scris CSM-ul”.

Ultimele stiri

  • Cea mai mare păcăleală a lui Nicușor Dan: în 2024, bucureștenii se spală cu apă încălzită la ibric
  • Cristian Popescu Piedone i-a retezat orice speranţă lui Ciolacu privind retragerea din cursa pentru Primăria Generală: „Se bat cap în cap”
  • Mega 2024, în România. Von der Leyen, contestată la Bucureşti!
  • Tragedie în ziua de Florii 2024, la Mamaia: un bărbat de 50 de ani s-a înecat în mare!
  • Scriitorul Nicolae Iliescu va fi înmormântat marți, la Cimitirul Străulești 2
  • Telefonul tău te ascultă în timp ce vorbeşti cu apropiaţii, iar informaţiile ajung în online. Iată cum dezactivezi „funcţia-spion”!
  • Afacerile care pun, de azi, lacătul pe uşă. Legea intră în vigoare!
  • FCSB este noua campioană a României
  • Horoscop de Florii – duminică, 28 aprilie 2024. Nativii caută să se liniştească, dar vor întâmpina probleme
  • Comunicat de presă DACOREX COM SRL
  • Exit mobile version