Cauta

Investigatie Sky News in Romania: traficanti de arme sau trafiCANCI?

Grabiti sa le arate englezilor cat de bine au facut votand iesirea din Uniunea Europeana, jurnalistii de la Sky News ies pe piata cu o poveste care miroase urat de la o posta. Traficanti de arme in Romania (tara membra U.E.), care vand pusti si pistoale inclusiv teroristilor ISIS.

Subiectul jurnalistilor de la televiziunea britanica este despre o banda extrem de periculoasa din Romania, cu care ziaristii au negociat in ultimele luni. Intr-un final, traficantii au acceptat sa-i intalneasca pe reporteri, desi, lucru ciudat, stiau ca au de-a face cu niste angajati ai unei televiziuni! „Nu exista niciun subterfugiu. Stiau ca suntem o organizatie de presa care vrea sa ilustreze ca obtinerea unei arme este relativ usoara. Ei pur si simplu credeau ca vom cumpara arme (…). Ideea este ca nu le-a pasat cine suntem, atat timp cat eram dispusi sa platim. Pe parcursul intalnirii, au spus clar ca vor vinde arme oricui: spargatori de banci, criminali in masa sau teroristi ISIS, ei nu faceau nicio distinctie”, se arata in articolul Sky News.

Intalnirea din padure

Britanicii s-au intalnit cu traficantii romani pe o sosea din tara noastra, dupa care i-au urmat pe acestia intr-o padure (tot din tara noastra!), unde nu exista semnal de telefonie mobila. Au fost perchezitionati, iar cand traficantii s-au asigurat ca nu sunt probleme le-au aratat armele pe care le aveau in portbagajul unei masini. Pusti cu luneta (3.000 euro bucata), semiautomate, pistoale, pusti de vanatoare, dar mai ales celebrul AK-47, vandut la pret de chilipir, 1.700 de euro. „Le aducem din Ucraina cu tot cu munitie. Avem gloante destule, cate vreti”, s-a destainuit unul dintre romani. Destinatia principala: vestul Europei, desi traficantii admit ca au onorat comenzi si din Orientul Mijlociu.
Ca intr-un film cu prosti, periculosii traficanti i-au perchezitionat pe jurnalistii britanici cand au ajuns in padure, dar totusi au acceptat sa li se faca poze si sa fie filmati cand prezentau armele scoase la vanzare.

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • Alertă, păziți vistieria: Iohannis a plecat în America!
  • Digitalizarea ANAF, praf și pulbere. Nici aplicațiile banale nu funcționează
  • Obiectivele militare ”pârjolesc” totul în jur. Terenurile din zonă, confiscate, mascat, de stat
  • Bătaie pe Dani Coman. Două rivale de moarte din Superligă îl vor
  • Șeful anticorupție din arbitraj, arestat pentru trafic internațional de droguri
  • Doi vajnici moldoveni pur-sânge tânjesc după regionalizarea României
  • România, sub ocupație economică. Germania, Franța și SUA controlează totul
  • Sindromul Havana – paranoia Occidentului. Ipoteza „Rușii au făcut-o” nu are probe
  • Întrebarea de 9 trilioane de dolari: cine plătește tranziția ecologică?
  • Exit mobile version