Cauta

Incredibil! Ce a ajuns să facă Dragnea în pușcărie

Fostul președinte al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a ajuns la munca de foarte jos în Penitenciarul Rahova. Activitatea desfășurată în atelierul mecanic al pușcăriei nu presupune doar schimburi de ulei la cele 30 de dube ale instituției, ci și spălarea zilnică a acestora.

Liviu Dragnea poate cheltui într o lună doar salariul minim pe economie

Studiile efectuate la Facultatea de Transporturi, secția Autovehicule Rutiere, nu-i prea folosesc fostului lider al PSD Liviu Dragnea. Chiar dacă a fost acceptat să muncească în cadrul garajului auto al Penitenciarului, cea mai mare parte a timpului petrecut acolo este dedicată unei munci necalificate. Astfel, în fiecare zi, Liviu Dragnea, alături de ceilalți nouă deținuți care lucrează la garaj, este obligat să spele cele 30 de dube cu care sunt cărați deținuții în fiecare zi și care se întorc excesiv de murdare.”Deținuții care lucrează la garajul penitenciarului fac lucruri mărunte la autovehicule, cum ar fi schimburi de ulei, iar în marea majoritate a timpului spală și curăță mașinile cu care sunt transportați deținuții.

Dubele penitenciarului trebuie spălate complet în fiecare zi

Dubele în fiecare zi trebuie spălate, curățate, verificate, pentru că deținuții, când merg la instanță, lasă acolo tot felul de mizerii, de la resturi de mâncare până la țigări. Să speli cele 30 de dube îți ia câteva ore bune, pentru că sunt foarte mari. Ei au program de lucru normal, de opt ore. Oricum, este mai bine pentru ei să iasă la muncă, pentru că stau în afara celulei opt ore, și nu o oră cât au voie la plimbarea zilnică”, ne-a declarat Mihaela Neacșu, prim-vicepreședinte al Sindicatului Național al Lucrătorilor din Penitenciare.

Deținuții turci, colegi de cameră

Cei mai mulți dintre deținuții care lucrează la garajul auto al Penitenciarului Rahova sunt turci, care au devenit și colegi de cameră cu Liviu Dragnea. ”Cei care ies la muncă sunt grupați pe o secție și stau câte patru în cameră. Deținuții de la garaj nu sunt condamnați pentru infracțiuni grave, cum ar fi crime sau tâlhării. Protecția pentru Liviu Dragnea înseamnă să avem grijă să nu fie agresat, iar persoanele cu care iese la muncă și cu care stă și în cameră sunt verificate și nu au un comportament violent. Fiecare deținut își vede de treabă, că nu vor să aibă probleme, pentru că pe urmă se fac rapoarte de incident și au repercusiuni la instanță, la eliberări condiționate”, ne mai spune Mihaela Neacșu, de la Penitenciarul Rahova. Liviu Dragnea mănâncă și el alături de ceilalți deținuți la mesele acordate de penitenciar. ”Nu poți să mănânci doar de la pachet sau din ce îți cumperi de la chioșc, pentru că este doar mâncare rece. Aici au posibilitatea să mănânce o mâncare caldă, iar mâncarea este foarte bună, pentru atunci când gătești cantități mai mari este și mai gustoasă. Au și foarte multă carne la mese. Noi gătim și pentru arestul Poliției și pentru Penitenciarul Spital Rahova și facem zilnic peste 2.000 de porții”, ne-a precizat Mihaela Neacșu, prim-vicepreședinte al Sindicatului Național al Lucrătorilor din Penitenciare.

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • Alertă, păziți vistieria: Iohannis a plecat în America!
  • Digitalizarea ANAF, praf și pulbere. Nici aplicațiile banale nu funcționează
  • Obiectivele militare ”pârjolesc” totul în jur. Terenurile din zonă, confiscate, mascat, de stat
  • Bătaie pe Dani Coman. Două rivale de moarte din Superligă îl vor
  • Șeful anticorupție din arbitraj, arestat pentru trafic internațional de droguri
  • Doi vajnici moldoveni pur-sânge tânjesc după regionalizarea României
  • România, sub ocupație economică. Germania, Franța și SUA controlează totul
  • Sindromul Havana – paranoia Occidentului. Ipoteza „Rușii au făcut-o” nu are probe
  • Întrebarea de 9 trilioane de dolari: cine plătește tranziția ecologică?
  • Exit mobile version