Cauta

Golanul politic Basescu

Cu grosolania care l-a facut celebru, Traian Basescu sparge toate topurile figurilor sinistre din politica romaneasca. Daca politicianul adevarat trebuie sa fie un actor desavarsit, convingand multimea ca, bunaoara, e nevoie de un pod, cand prin sat nu trece niciun rau, ei bine, Basescu e vaduvit de acest talent. Stapaneste doar arta tupeului gros si a mitocaniei.

Basescu are toate sansele sa iasa pe usa din dos a politicii, devenind istoria neplacuta a romanilor

Nu umbla la nuante. Injura sincer, dracuie din convingere, minte relaxat si face circ din orice si cu orice ocazie. Cu numele pomenit in tot soiul de combinatii cu iz penal, Basescu iti va spune, cu seninatate, ca nimic nu este adevarat.

Politica minciunii

Cu mult inainte de campania electorala, ipochimenul a lansat ideea ca este cel mai bun premier. Idee repetata cu obstinatie, ca sa inteleaga toata populimea ca este singurul biped din Romania capabil sa scoata tara din rahat. Un rahat in care a scufundat-o, tot el si din ce in ce mai adanc, timp de zece ani. E adevarat ca se poate spala oricand pe maini, pasand vina asupra lui Boc, fostul premier, dar, in realitate, el a guvernat. Atat de bine, incat Romania s-a infipt victorioasa in primele locuri din topul saraciei europene si, nici in prezent, nu mai poate fi detronata. Dar asta nu-l impiedica sa declare, acum, ca ar fi cel mai bun premier. Daca asta nu e golaneala politica, atunci ce e? Nu mai vorbim de haosul din sanatate, de exodul medicilor, de dezastrul din agricultura, servicii, infrastructura etc., sunt teme dezbatute pana la plictis, si tot fara solutii. Dar nu putem ignora bataia de joc a tuturor, prin taieri de pensii si salarii, sub pretextul ca asa cerea UE. Ca ulterior sa se afle ca UE nu a cerut niciodata asa ceva. Era minciuna lui? Nu. Asta era, de fapt, politica lui! Politica minciunii. Si, ca circul asta badaranesc sa fie complet, i-a indemnat pe romani: daca nu va convine, plecati afara sa munciti!

Vanzatorul de imagini

Pana la urma, cand a fost Basescu sincer? Cand a creat un sistem dominant, de forta, sau acum, cand il injura? Cand le ura romanilor „Sa traiti bine!” sau cand le-a diminuat substantial veniturile? Cand si-a numit in functii cheie oamenii sau acum, cand matura cu ei pe jos? Cand i-a atacat sau cel putin i-a mascarit pe liberali (este doar un banal exemplu) cu orice prilej sau acum, cand ar vrea o alianta cu ei, dar numai cu conditia sa i se ofere postul de prim-ministru? Cu fratele in puscarie, cu una dintre fiice, cu ginerele si nepotul cercetati penal, Basescu vrea sa-si vanda imaginea de puritate intruchipata la targul de dupa alegeri. Si sa o negocieze la sange, daca va fi primit la masa bogatilor. Cu ce argumente? E greu sa mai convinga pe cineva ca ar fi fecioara. Poate doar fecioara care, mergand din curvie in curvie, se crede tot mai virgina.

Ultimele stiri

  • Cum a reacţionat Cristian Popescu Piedone când a văzut că, în cel mai recent sondaj Avangarde, Gabriela Firea i-a „luat faţa”
  • Frisoane la vârful UE. Ordin de cenzură totală pentru platformele online
  • Ce se întâmplă cu impozitele românilor după ce va fi introdus salariul minim european. Acest tip de leafă schimbă tot!
  • Dom’ Nic, mateinul cârcotaș
  • Salarii de 2.000 euro în România, dar românii nici nu vor să audă de aceste locuri de muncă: „Pleacă să muncească afară”
  • Gata și cu eolienele din Sudul țării. Afectează ariile naturale protejate
  • Veste bună pentru această categorie de pensionari. Vor putea ieşi la pensie mai repede, dar cu o condiţie. Proiect în Parlament
  • Cea mai mare păcăleală a lui Nicușor Dan: în 2024, bucureștenii se spală cu apă încălzită la ibric
  • Cristian Popescu Piedone i-a retezat orice speranţă lui Ciolacu privind retragerea din cursa pentru Primăria Generală: „Se bat cap în cap”
  • Mega 2024, în România. Von der Leyen, contestată la Bucureşti!
  • Exit mobile version