Cauta

Filmul „Caesar Must Die”, Ursul de Aur la Berlinala 2012. Vezi lista completa a castigatorilor! – VIDEO

Pelicula italiana „Caesar Must Die/ Cesare deve morire”, un documentar-drama filmat alb-negru si regizat de fratii Paolo si Vittorio Taviani, a primit, sambata seara, Ursul de Aur pentru cel mai bun film, la cea de-a 62-a editie a Festivalului de la Berlin.

(foto: stiriletale-cs.ro)

Lungmetrajul „Cesare deve morire”, unul dintre marii favoriti ai competitiei, a fost filmat intr-o inchisoare de maxima securitate. Pelicula spune povestea unui grup de detinuti – printre care se afla si asasini si mafioti – care vor sa puna in scena, in inchisoare, o versiune originala a piesei „Iulius Caesar” de William Shakespeare. De fapt, tocmai ideea ca distributia filmului sa fie majoritar formata din detinuti condamnati pe viata sau la pedepse de peste 14 ani de inchisoare a intensificat drama celebrei piese shakespeariene, au fost de parere criticii de film.

[youtube]HdNpnS4LQas[/youtube]

Ursul de Argint a fost acordat in acest an dramei maghiare „Csak a szel”, regizata de Bence Fliegauf, o pelicula inspirata dintr-un fapt real – asasinarea unei familii de tigani din Ungaria, potrivit Mediafax. Cineastul german Christian Petzold a fost recompensat cu Ursul de Argint pentru cel mai bun regizor, pentru filmul „Barbara”. Juriul de la Berlin, prezidat in acest an de Mike Leigh, a acordat Ursul de argint pentru cea mai buna actrita a fost oferit debutantei Rachel Mwanza, pentru rolul din „War Witch”.

Filmul danez „En Kongelig Affære/A Royal Affair”, regizat de Nikolaj Arcel, inspirat dintr-un scandal real din Danemarca secolului al XVIII-lea, este singura pelicula care a reusit sa se impuna la mai multe categorii. Lungmetrajul i-a adus actorului Mikkel Boe Folsgaard Ursul de argint pentru cel mai bun actor, iar cineastii Nikolaj Arcel si Rasmus Heisterberg au primit Ursul de argint pentru cel mai bun scenariu.

Pelicula „Sister”, regizata de cineasta elvetiana Ursula Meier, a primit un Urs de argint special din partea juriului. Cineastul german Lutz Reitemeier a fost recompensat cu un Usrs de Aur pentru contributia extraordinara pe care a avut-o la realizarea imaginii filmului „Bai lu yuan/ White Deer Plain” regizat de Wang Quan’an.

Premiul Alfred Bauer, decernat in fiecare an in memoria fondatorului Berlinalei unui film care se remarca printr-o inovatie deosebita, a revenit dramei portugheze „Tabu”, regizata in alb-negru de cineastul Miguel Gomes. Potrivit publicatiei Hollywood Reporter, aceasta pelicula a fost considerata „cea mai aventuroasa din punct de vedere stilistic dintre toate filmele aflate in competitie la Berlin”.

Iata lista castigatorilor la Festivalul International de Film de la Berlin:

Editia 2012 a Festivalului International de Film de la Berlin s-a desfasurat in perioada 9 – 19 februarie. Berlinala, al doilea festival de film european dupa Cannes ca importanta, este in mod traditional deschisa productiilor cu buget mic.

Ultimele stiri

  • Horoscop 29 aprilie 2024 – Trebuie să fiţi diplomaţi
  • Primele imagini cu ”Poarta Eroilor” iluminată. Construcția e ridicată în intersecția Eroii Revoluției din Sectorul 4 al Capitalei
  • Alege ce citești
  • Ciolacu, în campanie. Pentru Cotroceni!
  • Alexandru cel Mare smulge întregul Taiwan din ghearele comuniștilor
  • Macron și-a adus „gaullismul” în biroul prezidențial!
  • Publicitate de miliarde: Big Tech își revine după zilele întunecate din 2022
  • Băncile centrale, forțate să amâne reducerile ratelor dobânzilor? Cine sucește politica monetară
  • Se alege praful de democrația Occidentului!
  • Cum învrăjbește banul. Noul război de clasă socială: decalajul de bogăție între mileniali
  • Exit mobile version