Cauta

După cereale şi zahăr, Ucraina „inundă” Europa şi cu păsări. Unde a început revolta

carne de pui

Carne de pui crescută în laborator, pe mesele restaurantelor de lux. SUA a aprobat vânzarea

Importurile din Ucraina dau, din nou, peste cap industria alimentară din România. După scandalul cerealelor, s-au născut tensiuni din cauza cărnii de pui.

Un pui produs în Ucraina costă 3,20 euro față de 7 euro în UE, iar importatorii majori de pui ucainean sunt Ungaria, Slovacia, Polonia și România. De aici, mâncarea ajunge mai departe şi în celelalte state europene. Desigur, producătorii locali s-au enervat din cauza concurenţei neloiale.

Costuri mici de producție în Ucraina

Costul producerii unui pui este legat în principal de hrana acestuia, iar Ucraina are acasă volume mari de cereale. Astfel, costurile lor de producție sunt cu cel puțin 40% mai mici decât in Europa.

Importurile din Ucraina concurează cu sectorul cărnii prelucrate – piept de pui, file de pui sau chiar carne procesată pentru preparate, alimente congelate sau catering, care sunt mai scumpe per kilogram decât un pui întreg.

În paralel cu principalele culturi de cereale, Ucraina s-a concentrat pe creșterea păsărilor încă de la sfârșitul anilor 1990, structurată la fel ca restul agriculturii sale.

Carnea de pui din Ucraina, un pericol pentru sănătate?

Carnea de pui din Ucraina are un mare avantaj: este ieftină. Costurile de producție sunt mici, iar odată cu războiul exporturile nu mai sunt taxate. Dar specialiştii ne avertizează că acest produs alimentar de import ne poate dăuna sănătăţii.

Cum Ucraina nu este stat membru, păsărilor le sunt administrate inclusiv medicamente și furaje care în Uniune nu sunt permise.

Cele mai periculoase sunt tratamentele cu substanțe chimice care fac ca păsările să ia mai ușor în greutate, iar după sacrificare, carnea lor să reziste mai mult la raft.

Regulamentele europene spun clar că nicio companie străină nu poate să vândă alimente în spațiul european dacă nu obține întâi o atestare care să arate că produsele au fost fabricate după standarde stricte de siguranță.

Ultimele stiri

  • Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)
  • Tragedie în Marea Neagră! O navă s-a scufundat în apropiere de Sfântu Gheorghe. Trei marinari, dispăruţi!
  • Veşti proaste pentru bugetarii obişnuiţi să acord vouchere de vacanţă. De ce trebuie să se bucure cât mai mult de ele în 2024
  • Alimentul de bază care a atins un preţ exorbitant la raft, cel mai mare din ultimii 15 ani. De ce s-a ajuns în această situaţie
  • ANM anunţă că se schimbă vremea în România! Diferențe mari de temperatură de la o zi la alta. Prognoza pentru Bucureşti
  • Bucureştiul se închide din nou în weekend pentru maşini. Se deschide pentru pietoni. Zonele cu restricţii de trafic
  • Gestul banal, dar extrem de periculos pe care îl fac şoferii la volan, îi poate descrie pe aceştia ca fiind psihopați, narcisiști sau machiavelici
  • Motivele pentru care Volodimir Zelenski nici nu vrea să audă de un armistiţiu cu Rusia pe durata Jocurilor Olimpice 2024
  • Horoscop – sâmbătă, 18 mai 2024. Nativii care trebuie să pună piciorul în prag şi să pretindă mai mult respect
  • Aeroportul București-Sud va deservi peste 11 milioane de pasageri/ Băluță: Împreună am făcut primul pas – GALERIE FOTO
  • Exit mobile version