AcasăSOCIALCarne de pui contaminată cu Salmonella, retrasă din magazine! Cum pot clienţii...

Carne de pui contaminată cu Salmonella, retrasă din magazine! Cum pot clienţii să-şi recupereze banii

Autorităţile au anunţat că un lot de sferturi posterioare de pui congelate a fost retras din magazine. Potrivit sursei citate, carnea este contaminată cu Salmonella Enteritidis.

Producătorul este Cedrob S.A.

Ce trebuie clienţii să facă

Clienții care au cumpărat produsul sunt sfătuiți să nu-l consume, ci să-l returneze în magazinul de la care l-au achiziționat, în baza bonului fiscal.

Iată lista magazinelor care au comercializat produsul:

Ce este Salmonella?

Salmonella este o infecție ce poate duce în anumite cazuri la deces, provoacă tulburări grave ale tractului intestinal și simptome extrem de neplăcute. Din fericire, poți lua măsuri împotriva ei.

Odată ce vei ști cum să previi Salmonella, vei micșora riscurile de infectare și de răspândire a acestei bacterii.

În cele mai multe cazuri, infecția cu salmonella este rezultatul consumului de alimente contaminate. Salmonella se poate răspândi foarte ușor și din cauza unei igiene deficitare în special a bucătăriei și/sau a băii.

Dacă uită să se spele pe mâini după ce a folosit baia sau a fost în contact cu produse alimentare, o persoană infectată poate transmite infecția foarte ușor, fapt ce poate avea consecințe grave.

Simptomele infecției cu salmonella

Durează pana la 72 de ore pentru a simți primele simptome ale infecției cu salmonella. În tot acest timp nu vei simți nimic neobișnuit față de zilele precedente. Simptomele cele mai comune ale salmonelei sunt identificate în lista de mai jos:

  • Febră și frisoane
  • Diaree
  • Crampe stomacale
  • Vărsături
  • Amețeală și durere de cap
author avatar
Andrei Ștefan
439 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri