Cauta

Dragnea, vanzatorul de iluzii

PSD nu inseamna toti cei cu carnet de membru si cotizatie platita la zi. Numarul lor, raportat la simpatizanti si cetateni care cred ca PSD mai poate pune Romania pe roate este insignifiant. Dar, in scurt timp, si unii si altii vor avea cea mai mare dezamagire cand vor constata ca marele lider Dragnea le-a vandut doar iluzii.

Singura intrebare la care Dragnea nu poate da un raspuns coerent si pertinent este de ce a trebuit sa fie izolat Victor Ponta

Daca te iei dupa numarul de grupuri din retelele de socializare, favorabile PSD si fostilor lideri Ponta si Nastase, carora li se dauga si alte nume insemnate si, evident, le numeri membri, nu poti sa nu tragi concluzia ca cel mai mare partid din Romania isi va bate adversarii la un scor de maidan. Nu asta este problema, mai mult ca sigur ca asa se va intampla, numai ca Dragnea nu prea are ce oferi dincolo de niste balonase de sapun colorate.

Omul de care Iohannis are nevoie

Primul semn de slabiciune, eufemistic spus, a fost acceptarea Guvernului Ciolos. Tariceanu si ALDE si-au pastrat verticalitatea, refuzand votul si parasind sala. Al doilea semn, clasica declaratie repetata pana la plictis ca, in cazul in care Guvernul nu isi va pastra promisiunile, PSD va trece imediat la amendarea lui printr-o motiune de cenzura. Guvernul, nici acum, dupa aproape un an, nu stie despre ce este vorba in propozitia „sa conducem Romania”. Drept raspuns, Dragnea facea impresie artistica in fata camerelor de luat vederi si torcea ca un motan ca, daca Guvernul a inteles unde a gresit, nu mai e nevoie de motiune. Si Ciolos, si Iohannis, au priceput ca, la o asemenea atitudine,  Dragnea este omul de care au nevoie. Sau acesta era doar scenariul prestabilit? Al treilea semn, lejeritatea cu care i-a inchis lui Ponta usile pe rand, blocandu-l la mantinela. Usor, usor, Dragnea si-a convins seful de la Cotroceni ca, punandu-i partidul la picioare, el nu mai este parte din problema, ci parte din rezolvare.

PSD nu mai are loc la masa bogatilor

Declaratiile vehemente ale lui Iohannis impotriva accederii lui Dragnea la postul de premier nu trebuie ignorate, desi comparatiile sunt la limita limbajului diplomatic. Ca si Iohannis poate fi acuzat de mari deranjuri in zona penalului este adevarat, dar mingea e la Cotroceni, nu in Kiseleff. PSD poate castiga nu una, ci 10 alegeri, dar Dragnea nu va ajunge premier. El face parte din alt scenariu – atentie, pe surse! – potrivit caruia va accepta o guvernare la comun cu restul, in schimbul primirii portofoliului de la Dezvoltare Regionala. Mai mult, Dragnea stie ca social-democratia, chiar daca se opune, se indreapta spre final in Europa si, mai devreme sau mai tarziu, va fi rostogolita la vale. Asta nu il impiedica, insa, sa-si faca jocul pana la capat cu vorbe pe placul electoratului de stanga, starnind pasiuni populare si strangand voturi de simpatie. PSD poate castiga alegerile, fara indoiala, dar nu va avea loc la masa bogatilor. Acolo, tacamurile si portiile sunt deja impartite. Oricat de tare ar urla lumea nemultumita si chiar daca va iesi in strada, Iohannis nu va ceda niciun dumicat. Dar asta nu-l impiedica pe Dragnea sa vanda iluzia unei puteri care are toate sansele sa nu mai ajunga la PSD si simpatizantii lui. Cheia este chiar diferenta dintre declaratie politica si atitudine politica.

Ultimele stiri

  • Primele imagini cu ”Poarta Eroilor” iluminată. Construcția e ridicată în intersecția Eroii Revoluției din Sectorul 4 al Capitalei
  • Alege ce citești
  • Ciolacu, în campanie. Pentru Cotroceni!
  • Alexandru cel Mare smulge întregul Taiwan din ghearele comuniștilor
  • Macron și-a adus „gaullismul” în biroul prezidențial!
  • Publicitate de miliarde: Big Tech își revine după zilele întunecate din 2022
  • Băncile centrale, forțate să amâne reducerile ratelor dobânzilor? Cine sucește politica monetară
  • Se alege praful de democrația Occidentului!
  • Cum învrăjbește banul. Noul război de clasă socială: decalajul de bogăție între mileniali
  • Ministerul Energiei își trimite angajații la cursuri, ca să învețe lucruri elementare
  • Exit mobile version