Cauta

DNA cere aviz pentru urmarirea penala a Rovanei Plumb

Rovana Plumb sustine ca PSD-ul nu va renunta la Codul fiscal

Pe langa faptul ca au transmis motivele pentru care s-a decis inceperea urmaririi penale pe numele actualului vicepremier Sevil Shhaideh, despre care se stie deja ca a fost chemaata la DNA in cursul primei parti a acestei zile, reprezentantii Directiei Nationale Anticoruptie au anuntat – in acelasi comunicat- faptul ca se solicita aviz de la Parlament pentru urmarirea penala a colegei sale din Executiv, Rovana Plumb, vizata in acelasi dosar, cunoscut drept „Insula Belina”.

In cazul lui Plumb se cere aviz de la Camera pentru ca aceasta e si deputat, nu doar ministru al Fondurilor Europene. In cazul de fata, insa, este vizata calitatea de fost ministru al Mediului si Schimbarilor Climatice a social-democratei, procurorii facand public faptul ca au suspiciunea „complicitatii la infractiunea de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, in exercitarea functiei ministeriale” in cazul Rovanei Plumb.

Mai exact, din cele transmise de DNA in comunicatul remis vineri dupa-amiaza reies, printre altele, urmatoarele: „din probele administrate, a rezultat banuiala rezonabila ca numita Rovana Plumb, in calitate de ministru al Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice, cu intentie a ajutat la savarsirea faptei penale retinute in sarcina suspectei Sevil Shhaideh, respectiv a initiat si promovat H.G. 858/2013 in decurs de 17 ore, in perioada 5.11.2013 – 6.11.2013, cu incalcarea procedurii de la nivelul Guvernului pentru elaborarea, avizarea si prezentarea proiectelor de acte normative. Prin efectele acestei hotarari de guvern s-a urmarit crearea unei aparente de legalitate a trecerii Insulei Belina si a Bratului Pavel, prin proiectul de hotarare de guvern ce va purta nr. 943/2013, contrar aspectelor semnalate in repetate randuri de Ministerul Finantelor Publice si Ministerul Justitiei cu privire la forta juridica a actului normativ.”

sursa foto: Facebook

Ultimele stiri

  • Pelerinaj de Florii 2024 la București. Care va traseul procesiunii. Trafic restricţionat în Capitală
  • O stradă din Cluj-Napoca a dispărut peste noapte! Trafic restricţionat din cauza unei alunecări de teren (FOTO)
  • Pericol cu peştele din magazine, înainte de Florii 2024! Ce au descoperit inspectorii sanitari
  • Tragedie pe şoselele din România. Doi tineri au murit la faţa locului!
  • Horoscop – sâmbătă, 27 aprilie 2024. Chiar şi în weekend, mai mulţi naitivi îşi doresc să se dezvolte pe plan profesional
  • Iliescu riscă închisoare pe viață. Cum a întâmpinat-o pe prima procuroare care se ocupă de dosarul mineriadei
  • Comunicat de presă DACOREX COM SRL
  • Erdogan îl amână pe Biden. Nu mai are loc întâlnirea de pe 9 mai
  • Traian Băsescu explică unde s-a produs întârzierea aderării la Schengen: „Eram intrați de 10 ani”
  • Gabriela Firea neagă acuzațiile cum că planurile urbanistice de sector din mandatul său ar fi fost ilegale: „Vorbe în vânt!”
  • Exit mobile version