Cauta

Diaconescu le-a propus rusilor o prietenie de proba

Intors recent din Statele Unite si inspirat probabil de intalnirile pe care le-a avut acolo, Cristian Diaconescu si-a propus sa dezmorteasca un pic relatia Romaniei cu Rusia.

Cristian Diaconescu le cere rusilor macar sa mimeze o buna intelegere cu Romania

Un gand bun, exprimat insa intr-un mod nu tocmai fericit, in cadrul intrevederii cu delegatia rusa la Adunarea Parlamentara a NATO. Concret, Diaconescu le-a propus rusilor sa simuleze o impacare. „Fiind vorba despre un dialog intre parlamentari, ceva mai independenti din punct de vedere politic, le-am transmis spre analiza si decizie posibilitatea ca, la un moment dat, in mod corespunzator sa aiba loc un proces simbolic de reconciliere in legatura cu un moment istoric sau altul, fata de care exista in aceasta perioada o evaluare separata”, a declarat vicepresedintele Senatului, precizand insa ca nu s-a stabilit care ar fi exact “momentul”.  In timp ce Diaconescu incerca sa ne infrateasca din nou cu Moscova, , Dmitri Rogozin, ambasadorul rus la NATO,  declara ca tara sa nu va accepta niciodata ca radarele folosite in cadrul sistemului antiracheta al NATO sa-i acopere teritoriul.

„Nu suntem impotriva dorintei NATO de a-si desfasura sistemul de aparare antiracheta, ne opunem insa razei sistemului antiracheta al NATO, care poate acoperi partea europeana a Rusiei. Nu vom fi de acord niciodata in acesti termeni, de aceea cerem garantii juridice clare ca sistemele nu sunt directionate impotriva intereselor noastre”, a mai precizat Dmitri Rogozin

Ne-au certat la noi acasa

In cor, reprezentantii Frantei, Rusiei si Ucrainei au criticat, la reuniunea comisiei pentru aparare si securitate a AP NATO,  amplasarea scutului antiracheta in tarile europene. Tonul a fost dat de parlamentarul francez Jean Michel Boucheron, care a ridicat problema eficacitatii defensive a scutului ale carui elemente vor fi amplasate si la Deveselu.

Ultimele stiri

  • Cristian Popescu Piedone i-a retezat orice speranţă lui Ciolacu privind retragerea din cursa pentru Primăria Generală: „Se bat cap în cap”
  • Mega 2024, în România. Von der Leyen, contestată la Bucureşti!
  • Tragedie în ziua de Florii 2024, la Mamaia: un bărbat de 50 de ani s-a înecat în mare!
  • Scriitorul Nicolae Iliescu va fi înmormântat marți, la Cimitirul Străulești 2
  • Telefonul tău te ascultă în timp ce vorbeşti cu apropiaţii, iar informaţiile ajung în online. Iată cum dezactivezi „funcţia-spion”!
  • Afacerile care pun, de azi, lacătul pe uşă. Legea intră în vigoare!
  • FCSB este noua campioană a României
  • Horoscop de Florii – duminică, 28 aprilie 2024. Nativii caută să se liniştească, dar vor întâmpina probleme
  • Comunicat de presă DACOREX COM SRL
  • Drogul „neobișnuit de puternic” care a băgat Anglia în alertă. Un om a murit, iar alți opt sunt la spital
  • Exit mobile version