Cauta

Detalii incredibile despre salvarea victimelor accidentului de la Cluj: „Daca nu ajungeam la ei, ii mancau lupii!”

Doua persoane au murit si cinci sunt ranite grav, dupa ce un avion de mici dimensiuni s-a prabusit, luni dupa-amiaza, in Muntii Apuseni.

Avionul transporta mai multi medici la Oradea, acestia avand ca misiune prelevarea de organe care sa fie folosite la mai multe transplanturi ce urmau a fi efectuate la Bucuresti.

La un moment, din cauza cetii dese, pilotul Adrian Iovan a incercat o coborare de nivel, dar avionul s-a izbit de un brad inalt si s-a prabusit.

Pilotul si un medic au murit, iar alti patru medici si copilotul au fost grav raniti. Unul dintre medicii raniti a reusit sa anunte accidentul la 112 si astfel s-au pus in miscare echipajele de salvare.

Avionul s-a prabusit, insa, intr-o zona greu accesibila, iar acest aspect a ingreunat misiunea. Interesant este ca primii ajunsi la fata locului au fost mai multi localnici de meserie padurari. Iar acestia au descoperit locul prabusirii avionului intr-un mod incredibil.

Conform Romania TV, padurarii au tinut legatura cu ranitii prin telefon, iar acestia din urma ii directionau in functie de modul in care auzeau focurile de arma trase de padurari pentru a fi identificati.

Alaturi de localnici, la fata locului au ajuns si mai multe echipaje de la Transsylvania Off Road Club. Acestia sustin ca au ajuns cu intarziere pentru ca au primit coordonate gresite in prima instanta.

Reprezentantii Transsylvania Off Road Club sustin ca, daca nu se ajungea la victime, acestea ar fi urmat sa cada prada animalelor salbatice.

„Am mers cu sapte masini de teren si am ajuns la un kilometru de locul unde s-a prabusit avionul. Localnicii au adus victimele la masinile noastre, iar noi le-am transportat pana la locul unde sunt ambulantele. Am mers prin padure pe drumuri forestiere neumblate. Se pot auzi lupii. Zapada este foarte mare in zona. Daca nu ajungeam la raniti, ii mancau lupii” a declarat unul dintre reprezentantii Transsylvania Off Road Club.

sursa foto: alba24.ro

Ultimele stiri

  • Tragedie în Călărași. O fetiță și bunica ei au murit, după ce ar fi mâncat pește
  • Șantaj energetic? Ucraina vrea ca Europa să-i păzească depozitele de gaze
  • “Mama tuturor luptelor de la Bruxelles”: acordul pentru următorul buget al UE
  • “Efectul Netflix” în Formula 1
  • Ce nu face politicianul ca să rămână în funcție: doamna Ursula bate palma cu dreapta dură
  • Bătăliile electorale, între ciomege și drone
  • Mizantropii n-au ce căuta la primărie
  • Curtea de Conturi Europeană spulberă fantezia zero emisii. Bateria costă cât o mașină normală
  • Accidentarea lui Mykolenko, avantaj pentru România
  • Ciolacu, anunț de ultimă oră pentru pensionari, înainte de Paște. „Suntem în grafic”
  • Exit mobile version