Cauta

Descinderi în București și Ilfov. Dosar cu amănunte cutremurătoare

(sursa foto: Facebook/Poliția Română)

Poliţiştii fac, miercuri, 6 decembrie, percheziţii în Bucueşti şi în judeţul Ilfov, într-un dosar lipsire de libertate în mod ilegal şi înşelăciune.

Vizați de suspiciunile anchetatorilor sunt mai mulți indivizi care identificau persoane vârstnice care nu au moștenitori și încercau să le ia averile.

Bătrânii ar fi fost plasați într-un imobil în condiții improprii, sub supraveghere permanentă, și ar fi fost amenințați și loviți, pentru a fi intimidați.

Astfel, miercuri dimineață, polițiștii Capitalei au ieșit în teren pentru a face percheziții și a pune în executare 10 mandate de aducere, în București și județul Ilfov.

Din câte reiese din anunțul anchetatorilor, „schema” ar fi fost pusă la cale de suspecții în acest caz încă din 2017. Aceștia ar fi „pus ochii” pe mai multe persoane cu vârste înaintate, cu dizabilități fie psihice, fie fizice, și fără moștenitori, pe care le-ar fi dus într-un imobil. Acolo, bătrânii ar fi trecut prin momente cutremurătoare. Ar fi fost agresați fizic și amenințați.

„În această dimineață, 6 decembrie 2023, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 11 Poliție pun în executare 4 mandate de percheziție domiciliară și 10 mandate de aducere, în Municipiul București și județul Ilfov, într-un dosar penal de lipsire de libertate în mod ilegal și înșelăciune.

În fapt, în perioada 2017 – prezent, mai multe persoane ar fi identificat femei și bărbați, având vârste înaintate și fără moștenitori legali, cu dizabilități fizice și/sau psihice, după care le-ar fi plasat într-un imobil, în condiții improprii, sub supraveghere permanentă, împrejurare în care le-ar fi agresat fizic și le-ar fi proferat jigniri și amenințări, pentru intimidarea acestora”, a anunțat miercuri Poliția Capotalei, într-un comunicat.

Căsătorii „din interes”, în ciuda diferenței mari de vârstă

Și nu sunt singurele amănunte cutremurătoare ce ies la iveală din această anchetă. Oamenii legii au descoperit că cinci dintre suspecții în acest caz s-au căsătorit cu persoanele vătămate. Totul, în încercarea de a le prelua bunurile.

Din cercetări, s-a stabilit că, inoculându-le persoanelor vătămate false impresii de apartenență ori afecțiune, cinci dintre bănuiți s-au căsătorit cu persoanele vătămate, deși diferențele de vârstă sunt foarte mari, după care le-ar fi deposedat, fie prin efectul legii (în urma decesului unei persoane vătămate), fie prin acte juridice subsecvente căsătoriilor, de bunurile imobile, în scopul valorificării acestora.

De asemenea, două persoane cu pregătire juridică ar fi oferit celorlalți bănuiți consultanță, pentru încheierea sau, după caz, obținerea de la autoritățile competente a unor înscrisuri necesare demersului infracțional, legăturile maritale dintre bănuiți și persoanele vătămate fiind oficializate în baza unor înscrisuri medicale ori alte documente puse la dispoziția oficiilor de stare civilă.

În cauză, vor fi dispuse măsuri asiguratorii, constând în indisponibilizarea a 6 imobile, valoarea acestora urmând a fi stabilită ulterior”, conform Poliției Capitalei.

După percheziții, urmează audieri

Urmează să fie puse în aplicare mai multe mandate de aducere, persoanele vizate vor fi conduse la audieri, față de acestea urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

„Totodată, vor fi conduse la sediul subunității șase persoane vătămate, iar cu sprijinul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului vor fi prezentate unităților medicale, pentru evaluarea sănătății.

Ulterior, vor fi predate centrelor de primire din subordinea acestei instituții, în conformitate cu reglementările in vigoare”, a mai transmis Poliția Capitalei.

În acest caz, cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Secției 11 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal și înșelăciune.

 

Ultimele stiri

  • Primarul Capitalei, Nicuşor Dan: „Am nenumărate lucruri pe care mi le reproşez” – VIDEO
  • Nicolae Ciucă îşi lansează cartea: Sunt gândurile mele despre ce a însemnat tranziția de la om de armată la om politic
  • Incident șocant la Parchetul Vaslui: o angajată ar fi dat foc unor documente şi ar fi încercat să se sinucidă
  • Ce acte trebuie să duci statului dacă vrei o pensie mai mare. Veste de la Simona Bucura-Oprescu
  • Ai grijă unde bei berea la mare! Poţi primi o amendă de 1.500 euro
  • Miron Cozma, audiat la PG: „Care Mineriadă? Toţi îl susţineţi pe Iliescu. Nu a existat Mineriadă”
  • Ayatollahul Iranului amenință: „Dacă avem și cea mai mică dovadă, vom reacționa dincolo de orice imaginație!” (VIDEO)
  • Cât te costă o noapte de cazare la mare cu „Litoralul pentru toţi”. Programul, în perioada 31 mai – 20 iunie
  • Prețuri de lux la restaurantele din București. Cât costă să iei masa în oraș. De banii ăștia, faci un city-break la Milano!
  • Cu „dedicaţie” de la Guvern, pentru şoferi: benzina şi motorina se scumpesc, de la 1 iulie 2024! Cât cresc accizele
  • Exit mobile version