AcasăJUSTIȚIEAu mai găsit un azil al groazei în Voluntari. Când veneau controale,...

Au mai găsit un azil al groazei în Voluntari. Când veneau controale, bătrânii se plimbau prin parcarea supermarketului

Procurorii DNA au mai găsit un azil al groazei, în Voluntari. Administratorii acestui centru au fost reţinuţi. Acuzele sunt că au folosit acte false pentru autorizarea centrului.

Ar fi comis infracțiunea la scurt timp după ce atenția publică s-a mutat de la subiectul azilelor groazei.

Bătrânii, plimbaţi prin oraş când veneau controale

Vineri, cele două persoane reținute urmează să fie duse la Tribunalul București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Conform anchetatorilor, în unitate, condiţiile erau improprii, mâncarea oferită era insuficientă, nepotrivită şi cumpărată de la unităţi din oraş, sau „încropită” de angajaţii centrului.

Medicaţia nu era oferită beneficiarilor cu regularitate şi era administrată de persoane fără pregătire.

În timpul unui control, parte dintre beneficiari au fost cazaţi la un hotel pentru a nu fi găsiţi de organele de anchetă, ulterior fiind plimbaţi cu o maşină şi puşi să aştepte în parcarea unui supermarket.

Au prezentat şi acte false

„În perioada 29 – 31 august 2023, cei doi inculpaţi, în calităţile menţionate mai sus, ar fi prezentat mai multe documente false (extras Revisal, Contract de catering, Contract privind prestarea de servicii medicale, etc.) inspectorilor sociali desemnaţi să efectueze un control la un centru rezidenţial pentru persoane vârstnice deţinut de societatea administrată de cele două persoane, pentru a atesta îndeplinirea criteriilor şi a standardelor minime care au stat la baza obţinerii licenţei de funcţionare a centrului respectiv”, au transmis procurorii.

După ce, la data de 11 octombrie 2023, inspectorii sociali ar fi suspendat activitatea centrului ca urmare a deficienţelor constatate, inculpaţii ar fi mutat beneficiarii într-o altă locaţie în care şi-ar fi continuat activitatea deşi pentru acest serviciu nu ar fi existat licenţă, raportând autorităţilor că beneficiarii ar fi fost preluaţi de familii”, a mai transmis DNA.

377 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri